Болниците в Уичита инвестират в растеж, образование

Съдържание:

Болниците в Уичита инвестират в растеж, образование
Болниците в Уичита инвестират в растеж, образование
Anonim

Жителите на Уичита имат достъп до висококвалифицирани лекари, медицински сестри и авангардни грижи чрез местни болници, които непрекъснато подобряват своите програми и съоръжения.

Образ
Образ

Висококвалифицирани лекари и медицински сестри и най-съвременни грижи отличават болниците и здравните заведения в района на Уичита. Водещи доставчици, като Via Christi He alth, Wesley Medical Center и Newton Medical Center, непрекъснато разширяват услугите и съоръженията, както и стартират обучение и образователни програми за клиницисти, за да гарантират, че пациентите ще продължат да получават грижи от най-високо ниво за години напред.

Усилията за постигане на тези цели бяха признати. Например Blue Cross Blue Shield от Канзас наскоро отличи Via Christi и Wesley Medical Center за тяхното качество и ефективност.

В допълнение към предоставянето на жителите на достъп до отлични грижи, здравеопазването е водеща индустрия в района, в която работят повече от 71 000 души и допринасят за над 2,7 милиарда долара във ведомостта, според доклад от 2013 г. Център за икономическо развитие и бизнес изследвания на Wichita State University. Здравеопазването наема един на всеки шест души, работещи в метрото на Уичита, се казва в проучването.

Увеличаване на съоръжения, услуги

За да приемат повече пациенти, районните болници се разрастват. В Медицински център Уесли тече ремонт и разширяване на заведенията за грижи за жени на стойност 36 милиона долара.

„Започнахме 17-месечен проект през юни и сме много развълнувани да инвестираме 36,5 милиона долара в услуги за жени“, казва Хю Тапан, президент и главен изпълнителен директор на Wesley Medical Center.„Известни сме като болницата за бебета и обновяването ще гарантира, че нашите съоръжения и естетика отговарят на това таксуване.“

Очакван за завършване през пролетта на 2015 г., ремонтът ще добави 18 легла, включително подмяна на обзавеждане и оборудване.

„От много години сме фокусирани върху нуждите на жените и децата“, казва Тапан. „Искаме да продължим това наследство и да останем лидер в услугите за жени, като се уверим, че сградата и оборудването са най-съвременни.“

Други местни доставчици също увеличават своя обхват. Регионалният медицински център Hutchinson е в процес на надграждане на стойност 5 милиона долара, което ще удвои капацитета на спешното отделение от 10 легла на 20. Медицински център Newton наскоро отвори нова клиника за първична медицинска помощ в Sedgwick, а болница Susan B. Allen Memorial започна строителството на клиника за незабавно лечение с площ от 7 000 квадратни фута в Аугуста, която ще лекува пациенти с леки заболявания и наранявания.

Ветераните от района на Уичита могат да намерят качествени грижи в медицинския център Robert J. Dole Veterans Affairs, който предлага рехабилитация, онкология и ортопедична хирургия, наред с други услуги.

Програмите за персонализирани грижи също се разширяват в района. Via Christi He alth си партнира с INTRUST Bank по програма за здраве и уелнес, която предлага медицински прегледи на своите ръководители.

Инвестиране в образование

Признавайки значението на образованието, когато става въпрос за осигуряване на най-добрите грижи, Via Christi He alth също се обедини с Wichita State University, за да разработи учебна програма за нова магистърска степен по лидерство и администрация на медицински сестри. Партньорството е инициирано от Via Christi He alth.

„Тези две нови концентрации бяха разработени, за да им помогнат да развият своите управленски екипи и да се справят с недостига на сестрински факултет,“казва Бети Смит-Кембъл, председател на Училището по медицински сестри на WSU.

Повечето болници в района поставят повишен акцент върху това да се уверят, че медицинският им персонал има бакалавърски степени, акредитация, препоръчана от Института по медицина, казва Смит-Кембъл. WSU, който обучава около 5 000 студенти по медицински сестри всяка година, е готов да посрещне тази нарастваща тенденция сред работодателите в здравеопазването.

„Има проучвания, които свързват по-високо образовани медицински сестри с по-добри резултати за пациентите“, казва тя. „Някои здравни агенции приемат само нови служители с бакалавърска степен по медицински сестри.“

Популярна тема