Науките за живота и здравните индустрии в Мейн Подхранват партньорства, растеж

Съдържание:

Науките за живота и здравните индустрии в Мейн Подхранват партньорства, растеж
Науките за живота и здравните индустрии в Мейн Подхранват партньорства, растеж
Anonim

Мейн е зона за открития, център на науката за живота и иновациите в здравеопазването, който включва ключови сегменти в биомедицинските технологии и производството на устройства и революционни изследователски области, които включват генетика, геномика и антитела/диагностика.

Образ
Образ

Мейн е зона за открития, център на науката за живота и иновациите в здравеопазването, който включва ключови сегменти в биомедицинските технологии и производството на устройства и революционни изследователски области, които включват генетика, геномика и антитела/диагностика.

„Положителната атмосфера развива взаимноизгодни взаимоотношения,” казва Доналд Сен Жермен, вицепрезидент по изследванията на Медицинския център в Мейн и директор на Изследователския институт на Медицинския център в Мейн.

В допълнение към Медицинския център на Мейн, щатът разполага със страхотна колекция от компании, академични институции и изследователски организации с големи пълномощия в областта на науките за живота. Сред тях са колежът по фармация на Университета на Нова Англия, лабораторията Джаксън, биологичната лаборатория на Маунт Дезърт Айлънд, лабораториите IDEXX, лабораторията Бигълоу и науката за живота на Меридиан. Изследователските институции с нестопанска цел в Мейн са надхвърлили средното за страната ниво на федерално финансиране.

Аптека: широка и балансирана

Диагностичните медицински устройства и революционните фармацевтични продукти са разрастващи се сектори в тази плодородна територия. Специализираният колеж на UNE обхваща широк спектър от фармация, включително химия, фармакология, фармацевтика, клинична практика и епидемиологични изследвания.

„Ние се гордеем със стабилен баланс на изследователи във всички области. Нашето извънучилищно финансиране е забележително за колеж, основан през 2009 г.“, казва Бразо.

Последни изследвания – голяма част от които финансирани от Националния институт по здравеопазване – включват изследване на последствията от второ поколение антипсихотични лекарства; молекулярно моделиране, особено фокусирано върху взаимодействието протеин/въглехидрат; фармакокинетика; и как хормони като естроген и тестостерон влияят на мозъка.

„Фармакологията се комбинира с физиологията“, казва Бразо.

Колежът е единственото съоръжение в Мейн, посветено на академични изследвания и изследвания в областта на фармацията. Финансовата помощ от Технологичния институт на Мейн (MTI) помогна за създаването на водещ изследователски център. През 2010 г. MTI предостави безвъзмездна помощ от $480 000 на UNE за привличане на нови биотехнологични начинания, подкрепа на базирани в Мейн компании и стимулиране на нови изследвания. UNE съпостави безвъзмездната помощ с $678 000, за да работи с Отдела за икономическо развитие на Портланд и Изследователския институт на Медицинския център в Мейн, за да завърши новото си съоръжение, което напредва в изследванията и клиничното развитие на лекарства и медицински изделия.

Пренасяне на изследвания в клиниката

The Maine Medical Center Research Institute, изследователското звено на Maine Medical Center, обхваща набор от биомедицински програми.

„Лабораторни изследователи разработват лекарства и откриват основните биологични механизми“, казва Сен Жермен. „Преминаваме от животински модели, предимно мишки, към човешки модели и до популации. Превеждаме фундаменталната наука в по-добра диагностика и лечение.”

Изследванията, някои от които са гарантирани от NIH, се фокусират върху редица дисциплини, от сърдечно-съдови заболявания, регенеративна медицина и биология на стволови клетки до метаболизъм, биология на костите, неврологични заболявания, интензивни грижи и рак. Изследванията също са насочени към прогнозно моделиране, което води до споделено вземане на решения между лекари и пациенти.

„Това дава възможност на пациентите“, казва Сен Жермен.

Matrix

Освен UNE, Изследователският институт си сътрудничи с Джаксън Лаборатория, Биологичната лаборатория на Маунт Дезърт Айлънд, Университета на Южен Мейн и Университета Тъфтс, наред с други.

„Ние сме част от една добре развита матрица на Мейн“, казва той.

В рамките на тази матрица биологичната лаборатория на Mount Desert Island провежда изследвания в редица еволюционно разнообразни организми и животни, различни от бозайници, за да научи за основните биологични процеси, да предложи нови лечения за човешки заболявания и увреждания и да подобри разбират как си взаимодействат организмите и околната среда. Неговата мрежа IDeA за биомедицински изследвания в Мейн (INBRE), създадена през 2001 г., представлява партньорство с Джаксън Лаборатория и 10 колежа и университета в Мейн и спомогна за увеличаване на конкурентоспособността на Мейн при набирането на федерални средства за научни изследвания.

„Изследователските организации в Мейн работят заедно“, казва Бразо. „MTI оказва голяма подкрепа. Това ни позволи да разширим нашите съоръжения.“

Една котва на сектора на науките за живота в Мейн е базираната в Уестбрук IDEXX Laboratories Inc., която обслужва практикуващи ветеринарни лекари по целия свят. Въпреки че е фокусиран върху здравето на животните, усилията му оказват влияние върху хората, като поддържат животните здрави, а млякото и водата безопасни чрез разработване на иновативни диагностични и информационни продукти и услуги.

Компанията, в която работят 5400 души по целия свят, обяви през юни 2013 г. партньорство с Milk Laboratories за предлагане на потвърждаващ тест за бременност при млекодайни говеда с помощта на проби от мляко, технология, която ще помогне на производителите на млечни продукти и ветеринарните лекари оптимизиране на репродуктивната ефективност в млечните стада

„През 2012 г. IDEXX инвестира 82 милиона долара в научноизследователска и развойна дейност, което доведе до продукти, изнесени в повече от 100 страни“, казва Тони Джампетруци, комуникационен специалист на IDEXX.

Популярна тема