Изследователският институт за аквакултури на UMaine подкрепя нововъзникваща индустрия

Изследователският институт за аквакултури на UMaine подкрепя нововъзникваща индустрия
Изследователският институт за аквакултури на UMaine подкрепя нововъзникваща индустрия
Anonim

Изследователският институт по аквакултури към Университета на Мейн спечели световна репутация с помощта си в поддържането на разрастващата се индустрия на щата, свързана с аквакултурата – отглеждането на водни организми като риба, миди и дори растения.

Образ
Образ

Изследователският институт по аквакултури (ARI) към Университета на Мейн спечели световна репутация с помощта си в поддържането на разрастващата се индустрия на щата, свързана с аквакултурата – отглеждането на водни организми като риба, миди и дори растения.

Тази индустрия е активна от известно време, но едва наскоро се появи като решение за световното търсене на храни. От трите си кампуса, ARI провежда новаторски изследвания в различни дисциплини, свързани с аквакултурата.

В резултат на това фирмите, които търсят решения за аквакултури в области, вариращи от преработка на храни до фармацевтични продукти и козметика, се възползват от изследванията на ARI. ARI предоставя бизнес инкубатори за аквакултури за амбициозни предприемачи и проучва възможни лекове за болести на морския живот, които могат да засегнат сьомгата и мидите.

Институтът изучава растителния живот като морските водорасли, които могат да помогнат за пречистването на отпадъчните води, и е открил как рибните отпадъци могат да се използват като тор. ARI въведе нови видове риби, като морски ухото, на източния бряг за възможни търговски цели на аквакултурата.

Джейк Уорд, вицепрезидент по иновациите и икономическото развитие на университета в Мейн, казва, че ARI работи с бизнеса по различни начини. Често компаниите си партнират с ARI в проучвания за определяне на търговски приложения или могат да лицензират изследванията на ARI, за да ги използват в своя бизнес. ARI също е получил субсидии за изследвания за аквакултури от правителствени агенции, включително Националната администрация за океаните и атмосферата.

Много завършили университета в Мейн продължават да започват свои собствени аквакултурни или свързани с водни дейности бизнеси, вариращи от рибни стопанства до ветеринарни клиники до производство на храна от морски водорасли за супермаркети.

„Помогнахме за развитието на мрежа за аквакултури в цяла държава, която се занимава с множество проблеми,” казва Иън Брикнел, директор на Института за изследване на аквакултурите и професор по биология на аквакултурите в университета. „Гордеем се с бизнеса и работните места, които са създадени като част от работата, която вършим.“

Популярна тема