Мейн: Местоположение на избор за бизнес инвестиции, работни места

Съдържание:

Мейн: Местоположение на избор за бизнес инвестиции, работни места
Мейн: Местоположение на избор за бизнес инвестиции, работни места
Anonim

Мейн пътува в бързата лента, когато става въпрос за бизнес. Икономиката на щата от 53,7 милиарда долара е едновременно разнообразна и иновативна, с основни индустриални сектори, които включват чиста енергия, науки за живота, информационни технологии, екологични технологии и съвременни материали.

Образ
Образ

Мейн пътува в бързата лента, когато става въпрос за бизнес. Икономиката на щата от 53,7 милиарда долара е едновременно разнообразна и иновативна, с основни индустриални сектори, които включват чиста енергия, науки за живота, информационни технологии, екологични технологии и съвременни материали.

Компаниите, които обмислят Мейн за инвестиция, ще видят повече от благоприятните атрибути на държавата за бизнеса, въпреки че те са много и значителни. Мейн е класиран номер 1 за нови бизнес инвестиции в COST доклада на Ernst & Young през 2011 г., за висококвалифицирана и образована работна ръка, ангажирани партньори в образованието и благоприятни стимули. В сравнение със своите съседи от Нова Англия, Мейн има по-ниски разходи за енергия, като цяло по-ниски разходи за труд и висока производителност.

Те избраха Мейн

Но освен тези качества, Мейн може да разкаже уникална и завладяваща история за качество на място, която е част от цялостната му привлекателност като място за инвестиране. Неговите прочути плажове, скалисто крайбрежие, живописни планини и прочути морски дарове допринесоха за това качеството на живот в Мейн да бъде класирано като най-добро в нацията от fDi Magazine, търговско издание, специализирано в преките чуждестранни инвестиции, а Портланд да бъде класиран номер 1 в класацията на Forbes за най-удобен за живеене в Америка Списък с градове.

„Стилът на живот може да накара телефона да звъни“, казва Питър ДелГреко, президент на Maine & Company, консултантска услуга за фирми, които искат да се разширят или преместят в щата. „Може да превърне студеното обаждане в топло, но най-важното е, че трябва да покажем на компаниите как можем да го накараме да работи за тях в електронна таблица.“

Работи за редица световно известни марки, от L. L. Bean до Bath Iron Works (General Dynamics), New Balance и бутилирана изворна вода Poland Spring (Nestle).

DelGreco посочва, че има множество компании в Мейн, които по всички права могат да бъдат разположени навсякъде. Забележителна сред тях е Лабораторията Джаксън в Бар Харбър, популярна туристическа дестинация, заобиколена от Национален парк Акадия. В международно признатата институция за генетични изследвания работят повече от 1400 души. Двадесет и шест Нобелови награди и престижната награда Шоу са свързани с лабораторията. Очакваното годишно въздействие е 353 милиона долара.

athenahe alth, IT компания за здравеопазване, избра Белфаст след три години и половина търсене в национален сайт. Този ход намали текучеството, осигури необходимия талант на работната сила и предложи по-достъпни разходи за правене на бизнес. Компанията има 600 служители в Мейн и добавя 100 годишно. Като знак за постиженията си, athenae alth беше включена в годишния списък на Forbes с 25-те най-бързо развиващи се технологични компании в Америка за втора поредна година. Неговите приходи за 2012 г. са $422,3 милиона

Компании, които някога са възлагали работни места на външни изпълнители, са постигнали успех в Мейн. Подразделението за техническа поддръжка на Carbonite в Индия има 147 процента оборот с рейтинг на неудовлетвореност на клиентите от 70 процента. Компанията решава да върне работните места в Lewiston и оборотът намалява драстично. Резултатите на клиентите се изстреляха до 90 процента удовлетвореност и 250 служители сега вършат работата, която 400 преди това вършеха в Индия.

Светът е стридата на Мейн

Атрибутите на Мейн привличат внимание в международен мащаб. Глобалните инвестиции се увеличават в Мейн, където дъщерните дружества на чуждестранни компании в САЩ наемат 30 400 работници, 8 000 в производството, според Организацията за международни инвестиции.

Държавата предлага редица ресурси за насърчаване на чуждестранните инвестиции. Сред тях е Международният търговски център в Мейн, който наред с други неща помага на чуждестранните инвеститори да преодолеят регулаторните пречки, пред които са изправени. Практиката работи, казва президентът на центъра Джанин Бисайон-Кари.

"НАС. регулациите могат да бъдат обезсърчителни за чуждестранните инвеститори, така че ние вярваме в „държането за ръка“, за да улесним процеса за чуждестранни компании, които искат да правят бизнес тук“, казва Бисайон-Кери.

Тя приписва нова програма, Invest in Maine, за голяма част от успеха на щата в привличането на нов международен бизнес.

Щатът също е основен износител с $3.1 милиард износ през 2012 г. Канада, която споделя част от границата си с Мейн, е водещият експортен партньор на щата, отчитайки 1,3 милиарда долара търговия. Канада също е страна номер 1 за преки чуждестранни инвестиции, с 40 компании в Мейн.

Партньорствата и съвместните предприятия често разчупват леда за глобалните компании. Шведската компания за здравни и медицински продукти Mölnlycke He alth Care имаше съществуващи отношения за доставка с Rynel, производствена компания. Вместо да продължи да купува материали от базираната в Wiscasset Rynel, Mölnlycke реши да закупи компанията. Две години по-късно Mölnlycke беше обявен за пряк чуждестранен инвеститор на годината от Международния търговски център в Мейн.

През септември 2013 г. компанията отвори ново производствено съоръжение за лечение на рани в Brunswick в Brunswick Landing, инвестиция от $50 милиона, която ще създаде 100 нови работни места през следващите няколко години. Съоръжението произвежда усъвършенстван продукт за превръзки, който преди е бил произвеждан във Финландия, като се използва патентована лепилна технология.

„Катализаторът за изграждането на Mölnlycke в Мейн е огромният растеж, който виждаме на американския пазар за нашите продукти“, казва Джим Детърт, директор „Бизнес развитие“– Северна и Южна Америка.

Популярна тема