Усъвършенстваният производствен успех се основава на историческия текстилен опит на Мейн

Съдържание:

Усъвършенстваният производствен успех се основава на историческия текстилен опит на Мейн
Усъвършенстваният производствен успех се основава на историческия текстилен опит на Мейн
Anonim

Центърът за усъвършенствани конструкции и композити на Университета на Мейн подкрепя програми за изследване и развитие и комерсиализация в набор от усъвършенствани производствени дисциплини.

Образ
Образ

От подскачаща топка за тенис до плат, който може да издържи на огън, историческият опит на Мейн в текстилното производство е довел до прехода към усъвършенствано производство на материали.

Щатата е в челните редици на иновациите в съвременните материали и композити, които намират своя път във всичко - от автомобили и строителни материали до яхтени пристанища и генериране на енергия, следващото поколение текстил, използван във всичко - от пламък до в Мейн се разработват забавящи материали за ракетни двигатели.

Подпомагащи иновациите в съвременните материали в щата са академични изследователски центрове като Центъра за напреднали структури и композити на Университета на Мейн, „обслужване на едно гише“за разработване на композитен продукт или структура от концептуалния етап до проучване, производство на прототипи, цялостно тестване и оценка и комерсиализация. През последните пет години центърът си партнира с клиенти от индустрията по повече от 300 проекта за разработване на продукти, казва Елизабет Визели, мениджър глобални комуникации за центъра.

„Нашата мисия е икономическо развитие, съответстващо на нашата програма за промишлени тестове и някои усилия за комерсиализация с програмни области,“казва тя.

Research to Marketplace

Изследванията в центъра доведоха до разработването на Bridge-in-a-Backpack, лека, устойчива на корозия система за мостови конструкции с малък до среден обхват. Технологията е лицензирана от Advanced Infrastructure Technologies, отделна компания.

„Сега тази компания създава мостове по целия свят и е построила няколко в Мейн, като всички наддават конкурентно“, казва Визели.

Центърът също така ръководи усилията за развитие на вятърната енергия, пускайки в Америка през 2013 г. първия свързан към мрежата прототип на офшорна плаваща вятърна турбина в Америка.

В Бат, Hodgdon Defense Composites разработи технологичния демонстратор MAKO, за да покаже силата на композитите във военноморската архитектура. С усъвършенствани производствени техники, HDC произвежда дизайни, които далеч надхвърлят възможностите на традиционните алуминиеви морски лодки и масово произвежданите части. HDC работи с Advanced Structures and Composites Center за разработване на модерни композити за клиенти на Министерството на отбраната на САЩ и вътрешната сигурност. Центърът помага на компаниите да прокарат дизайна.

„Искаме да изградим нещата по-леки и без компромис с цялостната производителност и UMaine ни помогна да разработим тези стандарти за проектиране,“казва Дейвид Н. Packhelm Jr., президент и главен изпълнителен директор на Hodgdon. „Те имат пълен магазин за тестване, който е толкова добър, колкото всяко друго място в страната.“

История на иновациите

Наследството на Мейн в текстила води до нови иновации в съвременните материали. Auburn Manufacturing в Mechanic Falls, например, разработва огнеустойчиви и топлоустойчиви материали, използвани в индустрии, вариращи от петрол и химикали до производство на електроенергия и транспорт. Компанията удвои размера на едно от производствените си съоръжения и спечели държавен договор за $2 милиона за високотемпературна силициева тъкан.

Компанията наскоро разработи нова полупрозрачна огнеупорна тъкан за използване в петролни рафинерии, корабостроене и съоръжения за производство на електроенергия. Следващата стъпка е да го представим на центрове за данни, които се нуждаят от топлоустойчиви бариери за защита на компютрите. Кейти Леонард, президент и главен изпълнителен директор, планира допълнителни разширения през следващите три до пет години, докато компанията се разширява на нови пазари.

Основана като текстилна фабрика през 1904 г., днес Tex Tech произвежда повече от 7 000 високоефективни инженерно тъкани и иглени филцови текстилни продукти във всичко от авиокосмическата до балистичната защита до филца за тенис топки. Техническият център за иновации и изследвания и развитие на компанията е в Норт Монмаут, както и нейната водеща производствена дейност с площ от 200 000 квадратни фута.

Джеф Ланевски, изпълнителен директор за изследване и разработване на продукти, ръководи техническия център, който наскоро добави балистична лаборатория с помощта на субсидия от Министерството на отбраната. Там учените тестват най-новите материали, които ще защитят войниците в битка.

„Лабораторията ни позволява да бъдем по-рационализирани и по-гъвкави в разработването на алтернативни материали и да разработваме материали за различни приложения,” казва Laniewski.

Компанията също се впуска в бързо биоразградим материал за парашути за еднократна употреба и фотоволтаична тъкан за генериране на слънчева енергия.

Начинът на живот на открито в Мейн помага за наемането на най-добрите технически и научни таланти, както и възможността за работа в авангардно изследователско съоръжение.

„Успяхме да наемем интелигентни технически хора, като им предложихме използването на тези съоръжения и им дадохме празен лист, за да разгледат нови възможности“, казва Ланевски.

За да намерите повече информация за водещите индустрии в Мейн, посетете Департамента за икономическо и общностно развитие на Мейн.

Популярна тема