Мейн изгражда разнообразен сектор на информационните технологии

Съдържание:

Мейн изгражда разнообразен сектор на информационните технологии
Мейн изгражда разнообразен сектор на информационните технологии
Anonim

С широка база от фирми, свързани с технологиите във финансови услуги, ГИС и бизнес анализи, Мейн има критична маса от технологични фирми, които са привлечени от активния начин на живот, предлаган от щата.

Образ
Образ

С технологична инфраструктура, смятана за най-добрата в нацията, и високообразована работна сила, Мейн се превърна в огнище на предприятия за информационни технологии. Щатът е използвал своята значителна база от таланти и опит, за да развие предприятие в специализирани технологични области като картографиране, нови медии, биоинформатика и разработка на софтуер.

За да подпомогне технологичното предприятие, Мейн е разработил най-добрата технологична инфраструктура в Съединените щати, според проучването Предприемчиви държави: Възстановяване и обновяване за 21-ви век, публикувано от Търговската камара на САЩ и Националния Фондация Камара.

За компаниите, които разчитат на интернет свързаност, няма по-голяма грижа от качеството на услугата. Въз основа на данните за качеството на услугите на FCC, телекомуникационната система на Мейн е една от най-надеждните в страната. С повече от 110 000 мили оптичен кабел и 100 процента технология за превключване на цифрови телефони, Мейн е водещ в страната в телекомуникационната инфраструктура.

Подготвен за работа

ИТ работната сила в Мейн е сред най-образованите в нацията, като 79 процента от работниците в сектора притежават поне бакалавърска степен и 91 процента притежават поне асоциирана степен.

Двама от най-големите производители на полупроводници в страната, Texas Instruments и Fairchild, работят в щата и продължават да се възползват от образованата работна сила. Texas Instruments придоби National Semiconductor през септември 2011 г. и разшири производствения си отпечатък, за да включи съоръжение в Южен Портланд, отчасти поради достъпа до тази висококвалифицирана ИТ работна сила.

„Между National Semiconductor и TI заводът в Мейн работи от 17 години“, казва Крис Джойс, мениджър на завода TI MaineFab. „Ще продължим да привличаме най-добрите технически таланти от държавните университети и обществени колежи и очакваме с нетърпение да продължим бизнеса в този проспериращ и продуктивен щат. Ние сме страстни да работим с талантливите инженери в Мейн, които вече са направили и ще продължат да дават голям принос за TI в това съоръжение.“

Картиране на бъдещето

Мейн има десетки софтуерни фирми с опит в ГИС и е признат за ГИС център. Програмата за наука и инженерство за пространствена информация на Университета в Мейн го прави един от трите университета в Съединените щати, предлагащи висши степени в тази област.

„Има доста добро търсене на експертиза в тази област, на национално и местно ниво, и ние искаме да го подкрепим,“казва д-р Кейт Биърд, професор в катедрата по компютърни технологии и информация на университета в Мейн Наука.

Програмите произвеждат квалифицирани висшисти, които да снабдяват големите ГИС компании в щата, включително DeLorme Mapping и Blue Marble Geographic. Отделът също така подкрепя изследванията и си сътрудничи с компании, използващи големи данни, казва Биърд.

Майкъл Хефрон, главен изпълнителен директор на DeLorme, смята качеството на живот в Мейн и атракциите на открито сред най-добрите активи, с които държавата разполага, за да наеме високотехнологични работници от други държави.

„Мейн има неща, които може да предложи на тези, които търсят активен начин на живот на открито, което е нещо, от което се интересуват много високотехнологични хора,” казва той.

За да изгради капацитета на Мейн за работници, подготвени за високотехнологични работни места, Heffron установи връзки с ключови отдели в Университета на Мейн.

„Работим с тях, за да осигурим работа в Мейн за студентите, които завършват“, казва той.

Със силен сектор от компании за финансови услуги като Unum, глобалната дългосрочна застрахователна компания за инвалидност, редица компании за разработка на софтуер, насочени към финансови услуги, са израснали в Мейн. WEX, например, е базирана в Портланд компания, която разработва патентован софтуер за корпоративни услуги за управление на горивото на автопарка.

Quantrix, базирана в Портланд, разработва софтуер и услуги за бизнес моделиране и анализи, които позволяват на компаниите да прогнозират, бюджетират, планират и моделират данни. Дейв Филипс, маркетинг директор, казва, че докато технологичният сектор в Мейн расте, той остава подкрепяща общност

„Поради размера си общността е сплотена и има много възможности за работа в мрежа“, казва той. „Съществува и силна стартираща общност, така че имате достъп до други хора, които са преминали през процеса на изграждане на технологии и осигуряване на финансиране.”

Популярна тема