3-Ring Binder на Мейн осигурява широколентов достъп до отдалечени райони

3-Ring Binder на Мейн осигурява широколентов достъп до отдалечени райони
3-Ring Binder на Мейн осигурява широколентов достъп до отдалечени райони
Anonim

Инициативата 3-Ring Binder на Мейн свързва щата с високоскоростни широколентови връзки.

Образ
Образ

В края на 2012 г. инициативата 3-Ring Binder на Мейн завърши оптичната мрежа от 1,100 мили „средна миля“, предназначена да осигури високоскоростен широколентов достъп до отдалечени райони на щата.

Липсата на широколентова мрежа остави селските северни общности без услуга за привличане на работодатели и остави жителите в бавната лента на информационната супермагистрала.

„Искахме да създадем инфраструктура в щата, така че вече да не сме задънена улица, а магистрала, която свързва САЩ. S. към Европа“, казва Джеф Летурно, изпълнителен директор на Networkmaine, звено на университета в Мейн, което подкрепя държавните институции с интернет поддръжка и развитие.

„Ако сте в края на пътя, хората са склонни да не ви забележат“, казва Летурно. „Но сега с връзката 3-Ring Binder, Мейн е връзка от Ню Йорк до Канада и към Европа.“

Финансиран от 25,4 милиона долара федерални стимули и частна инвестиция от 7,5 милиона долара от Maine Fiber Co. (MFC), която притежава и управлява съоръженията за оптични влакна, проектът 3-Ring Binder прави оптични влакна достъпни за лизинг в някои от най-селските райони на Мейн. Няколко търговски превозвачи, интернет доставчици на дребно и клиенти от публичния сектор използват оптични влакна в мрежата, която се състои от три кръга или пръстени, които покриват голяма част от щата.

GWI, базираният в Бидефорд доставчик на интернет услуги, е водещият спонсор на 3-Ring Binder, който прави широколентовия достъп до интернет по-лесно достъпен за приблизително 110 000 домакинства в Мейн.

„С този вид скорост, налична за тестване и разработване на следващото поколение технологични приложения, следващият Google или Facebook може да се роди точно тук, в Мейн,“казва главният изпълнителен директор на GWI Флетчър Китридж.

Популярна тема