Lewiston, Auburn ME Икономиките остават в движение

Lewiston, Auburn ME Икономиките остават в движение
Lewiston, Auburn ME Икономиките остават в движение
Anonim

Транспортната система на Мейн е ключов фактор за икономическото развитие на щата.

Образ
Образ

Градовете-близнаци Обърн и Люистън правят много новини за икономическо развитие и голяма причина за техния успех е силната транспортна система.

Auburn и Lewiston предлагат лесен достъп до Interstate 95, U. S. Route 202, пет държавни маршрута и Alfred Plourde Parkway, докато общинското летище Auburn-Lewiston е третото най-натоварено летище в щата със 175 излитания и разтоварвания на ден. Повече от 65 процента от населението на щата живее и работи в рамките на 30 мили от летището, което е одобрено като зона за външна търговия.

Градовете също се обслужват от Pan Am Railways и St. Lawrence & Atlantic Railroad, а дистрибуторските и логистичните компании са на 45 минути с кола до пристанището на Портланд на Атлантическия океан. Пристанището Обърн без излаз на море, частен склад и железопътен терминал край път 202 на САЩ, обработва повече тонажи от всички пристанища на Мейн, с изключение на Портланд.

„Lewiston-Auburn се превърна в център за транспорт и логистика, особено с разпределителния център на Walmart в Lewiston, който приема 300 камиона на ден и работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 часа“, казва Люсиен Госелин, президент на Съветът за икономически растеж Lewiston-Auburn. „Има десетки фирми, разположени в Люистън и Обърн, които се занимават със складиране и дистрибуция на индустриални и потребителски продукти.“

Тъй като дистрибуторският сектор продължава да се разраства, служителите се занимават с подобрения на транспортната инфраструктура.

През следващите няколко години ще бъде направена надстройка на стойност 25 милиона долара на пътния възел I-95 изход 80 Lewiston, докато се прави копка на нов индустриален парк Auburn от 100 акра, казва Госелин.

Някои от най-големите компании в щата вече работят в Lewiston-Auburn, включително General Electric, Formed Fiber Technologies, Geiger, LePage Bakeries, Tambrands и White Rock Distilleries. Bisson Transportation наскоро отвори отопляем и защитен склад от 100 000 квадратни фута за своя логистичен бизнес.

„Качеството ни на живот в двата града също се подобрява“, казва Калвин Ринк, маркетинг директор към Съвета за икономически растеж на Lewiston-Auburn. „Длъжностните лица на Lewiston са разработили генерален план на брега на реката в центъра, който ще включва изграждането на нов хотел на стойност 10 милиона долара, докато Auburn добавя удобства като ледена пързалка с две повърхности на стойност 10 милиона долара до мола Auburn.“

Популярна тема