Рециклиране, инициативи за устойчивост процъфтяват в Южна Каролина

Съдържание:

Рециклиране, инициативи за устойчивост процъфтяват в Южна Каролина
Рециклиране, инициативи за устойчивост процъфтяват в Южна Каролина
Anonim

Южна Каролина е дом на бързо развиващ се сектор на рециклиращата промишленост, с нарастваща база от компании, които оказват голямо влияние върху икономиката и екологията.

Устойчивост Южна Каролина
Устойчивост Южна Каролина

В района на Чарлстън собствениците на жилища могат да имат персонализирани плотове, вградени с рециклирани стъклени парчета в любимите им цветове.

Крис Фишър, собственик на Fisher Recycling, събира стъклени бутилки – заедно с много други изхвърлени предмети – от ресторанти, офиси и институции и смила стъклото, за да направи плотовете GlassEco.

Fisher е един от предприемачите в Южна Каролина, водещи в процъфтяващия бизнес за рециклиране на щата. Той е създал продукти за използване на елементите, които рециклира, включително черупки от стриди и хранителни отпадъци, превърнати в компост.

„Ние създадохме машина, при която един продукт влиза и седем различни продукта излизат от една стъклена бутилка“, казва Фишър. „Намирането на печеливш маркетинг в бекенда винаги ще бъде предизвикателство, особено когато въвеждате нови продукти на пазара.“

Да станем зелени: пари и екология

Устойчивостта не е просто модна дума в Южна Каролина. Това е голям бизнес. Редица проекти за устойчивост оказват голямо влияние в щата, като участват около 500 компании, включително събирачи, преработватели, производители на рециклирани продукти и производители на оборудване. Само през 2012 г. 19 компании за рециклиране се намират или разширяват дейността си в щата, създавайки 770 работни места и 463 милиона долара инвестиции.

„Нашата индустрия за рециклиране се разраства и ние продължаваме да създаваме нови работни места в индустрията,“казва Шантал Фрайър, старши мениджър-отдел за рециклиране на пазара в Министерството на търговията на Южна Каролина. „Искаме хората да знаят, че рециклирането е добро както за икономиката, така и за околната среда.“

Редица компании в щата приемат различни пластмаси от жилищни и промишлени източници и ги преработват в суровина за нови продукти, вариращи от контейнери за храна и напитки до килими, текстил и автомобилни части.

Съветът за рециклиране на пластмаси в Каролина си сътрудничи с публични и частни партньори за насърчаване на рециклирането на пластмасови бутилки.

„Изчисляваме, че около 300 милиона пластмасови бутилки отиват в депата всяка година и имаме 15 компании в Каролина, които могат да вземат тези бутилки и да им намерят нова употреба“, казва Фрайър.

Разрастване на екосистемата

В Джонсънвил, Wellman Plastics Recycling LLC предлага разнообразни продукти за автомобилната, градинската и градинската промишленост, потребителските продукти и електрониката, направени от рециклирана пластмаса, найлон и смола. Компанията пусна найлонов продукт, който съдържа 100 процента отпадъци след потреблението – найлонови килими, смлени на влакна и уловени отново чрез патентован процес. Продуктът се използва в капаци на цилиндрови глави, изработени от рециклиран материал на 3,0-литров двигател Duratec на Ford Motor Co., казва Глен Одом, вицепрезидент по разработването на суровини.

Wellman инвестира $5,5 милиона, за да разшири съществуващото си производствено и развойно съоръжение от 2,2 милиона квадратни фута, което също ще добави 50 работни места в региона.

В BMW Manufacturing Co. в Спартанбург, компанията е вплела устойчивост през цялата си дейност. Програмите за рециклиране на твърди отпадъци намаляват необходимостта от депа за отпадъци, инициатива за опазване на водата помага за спасяването на 9.5 милиона галона вода годишно и цялостен план за енергийна ефективност пестят енергия и намаляват емисиите на CO2. Само през 2011 г. Plant Spartanburg спести близо 30 милиона киловатчаса при годишни спестявания от близо $1,5 милиона.

През февруари 2012 г. BMW добави нови слънчеви панели за осигуряване на слънчева енергия за захранване на музея Zentrum с площ от 24 000 квадратни фута и три нови станции за зареждане на електрически превозни средства (достъпни за обществено ползване). 400-те слънчеви модула, всеки от които може да произвежда 240 вата енергия, спестяват приблизително 135 000 киловатчаса годишно, казва Скай Фостър, мениджър комуникации за BMW. Компанията установи, че Южна Каролина подкрепя нейните усилия за устойчивост.

„Например, устойчивостта на нашата стратегия за развитие на работната сила е постигната чрез дългогодишна връзка с техническите колежи на щата, както и нашата програма за следдипломно автомобилно инженерство с университета Клемсън“, казва Фостър.„Също така Изследователският орган на Южна Каролина (SCRA) и Коалицията за водород и горивни клетки на Южна Каролина изиграха важна роля в внедряването на най-големия в света парк за обработка на материали с водородни горивни клетки.“

За компаниите, обмислящи инициативи за устойчивост, BMW предлага някои трудно извоювани уроци.

„Направете сравнение с други компании, напишете си домашното и, ако е възможно, първо вътрешно пилотни проекти преди внедряване в цялата система,“казва Фостър.

Популярна тема