Целенасочени усилия създават работни места в селските общности в Южна Каролина

Съдържание:

Целенасочени усилия създават работни места в селските общности в Южна Каролина
Целенасочени усилия създават работни места в селските общности в Южна Каролина
Anonim

Ангажиментът за икономическо развитие в селските общности в Южна Каролина води до нарастване на работните места.

Trimaco Южна Каролина
Trimaco Южна Каролина

Spirit Pharmaceuticals напусна страната. Когато търговецът на едро и дистрибуторът на OTC/генерични продукти откри ново съоръжение за опаковане и производство, компанията избра да инвестира 12,2 милиона долара в бивше съоръжение на Federal Mogul в Summerton, общност от около 1000 души в окръг Clarendon.

296-те работни места, които проектът ще генерира, са част от 27-те процента – общо 3800 работни места – наети в селските райони на щата през 2012 г.

Силата, която задвижва това вливане на работни места в селските райони, е лазерен фокус върху инициативи за икономическо развитие на местно и държавно ниво, което осигурява доставка на индустриални паркове и съоръжения, достъпни за множество видове компании и индустрии.

„Оринджбърг, Лорънс и Хамптън са добри примери за окръзи, които са свършили работата на йомен, когато става дума за разработване на продукти“, казва Мансео Нанс, директор за развитие на малкия бизнес и селските райони в Министерството на търговията на Южна Каролина. „Всички те създадоха поне един нов индустриален парк през последните три години.“

Този решителен ангажимент за нарастване на работните места в селските райони е очевиден и в инициативи като Органа за селска инфраструктура (RIA), който е отпуснал почти 3,8 милиона долара безвъзмездни средства за 14 проекта за вода, канализация и дренаж в 13 окръзи в щата.

Clarendon: The Good Life

Marie Land, председател на борда на директорите на Main Street Manning, участва в съживяването на историческата общност от 5 000 жители. Вече бяха прерязани лентите на пет нови търговски обекта в центъра на града, а пазарът на жилища е във възход. Според Ленд всички в града искат едно и също нещо.

„Обичаме факта, че сме селски, с широки открити пространства, така че нашата цел е качествена среда, която предлага добро образование, което води до добри работни места,“казва тя.

Clarendon County наскоро завърши инсталирането на природен газ и градът и окръгът обединиха усилията си, за да предоставят водоснабдителни услуги. Друг ценен актив е кампусът Manning на Техническия колеж в Централна Каролина в Съмтър, който предлага програми за обучение на работна сила, както и бизнес инкубатор.

„Предприятията, които обмислят да дойдат в окръг Кларендън, могат да се намират на място при нас, докато обучаваме служителите им“, казва д-р Тим Харди, президент на колежа. „Имахме няколко компании, разположени в инкубатора за шест месеца до една година, докато окръгът изграждаше място за тях в индустриален парк.”

Central Carolina Technical College може също да помогне за обучението на работна сила от 20 до 2000 служители.

Положителна работна среда

Служителите в селските райони като Clarendon изразяват задоволство от работата си и качеството си на живот.

Джейми Денис, заварчик от 25 години в Starflo Corp., подразделение на William Powell Co., което произвежда промишлени клапани в Манинг, никога не се е притеснявал, че ще бъде съкратен.

„Компанията винаги процъфтява финансово“, казва Денис. „Те се разшириха три пъти, което създаде повече възможности за работа. Всички остават, защото това е страхотна работна среда.“

Боби Макдоналд, машинен оператор в Trimaco, който произвежда различни бои в завода на компанията в Манинг, казва: „Радост е да ставаш всяка сутрин и да идваш тук. Очаквам с нетърпение всеки ден, защото е предизвикателство и винаги подобрявам уменията си. Въведохме нови продукти и имахме увеличение на служителите, след като получихме нови клиенти.“

Както Нанс, така и Харди приписват бума на заетостта в селските райони на осъзнаването от страна на малките общности на критичната роля, която играе квалифицираната работна сила за тяхното благосъстояние.

„Имаме промяна в местното ръководство, когато става въпрос за разбиране на икономическото развитие и необходимостта да се инвестира в тяхната общност,” казва Нанс.

Популярна тема