Икономиката на Южна Каролина се увеличава поради съживяване на производството

Съдържание:

Икономиката на Южна Каролина се увеличава поради съживяване на производството
Икономиката на Южна Каролина се увеличава поради съживяване на производството
Anonim

Икономиката на Южна Каролина процъфтява, което прави щата основен играч във възстановяването на производствената индустрия в страната.

Michelin Южна Каролина
Michelin Южна Каролина

Начинът, по който го вижда Боби Хит, заводът е важно място за Южна Каролина.

„Производството е основният фактор, допринасящ за богатството в САЩ и щатите“, казва Хит, министър на търговията на Южна Каролина. „Фокусирани сме върху набирането на производствени и свързани с производството компании и наехме разширения на над 60 нови проекта в автомобилните области през последните 30 месеца. Цифрите са доста значителни – 9 000 нови работни места и инвестиции на стойност 5 милиарда долара.“

НАС. производството набира скорост и Южна Каролина е водеща. Производственият БВП в Южна Каролина е нараснал с 8,5 процента през 2012 г., в сравнение със средния за страната 7,8 процента.

Световно известни индустриални центрове, включително BMW, Boeing, Michelin, Continental Tire и Bridgestone, наричат щата Palmetto свой дом, доказвайки, че Южна Каролина е точно за бизнес.

Като цяло икономиката на щата Палмето на стойност 178 милиарда долара създаде хиляди работни места и привлече инвестиции от цял свят. Големите съобщения през 2012 г. доведоха до повече от 14 100 работни места и близо 4 милиарда долара нови инвестиции.

Глобалните компании растат в Южна Каролина

Щатът има един от най-ниските проценти на синдикализиране в частния сектор в нацията и се нарежда на трето място сред щатите за синдикализиране в производствения сектор с 1,9 процента.

„Южна Каролина е щат с ниски данъци, който предлага на корпорациите стратегическо местоположение с достъп до основните пазари в целия Югоизток,” казва Джеймс Чавес, президент и главен изпълнителен директор на South Carolina Power Team. „Може би най-значимото предложение е, че държавни лидери като губернатор Ники Хейли и секретар Боби Хит положиха агресивни усилия за увеличаване на работните места, като се погрижиха за съществуващата индустрия и ни поставиха да се конкурираме в световен мащаб, за да привлечем нови инвестиции в Palmetto Държава.”

Много от процъфтяващите компании са известни имена. Производителят на гуми Michelin North America ще разшири съществуващото си съоръжение в окръг Андерсън, за да бъде в крак с нарастващото търсене. Компанията инвестира 200 милиона долара и очаква да създаде 100 нови работни места. Очаква се разширението да започне да функционира през 2014 г.

През април 2012 г. Michelin обяви инвестиция от $750 милиона в своите съоръжения в Андерсън и Лексингтън, създавайки повече от 500 нови работни места. Michelin е най-големият производствен работодател в Южна Каролина, с близо 9 000 работници в своите девет производствени съоръжения, разположени в целия щат.

Essex Holdings, глобална компания за ресурси с бизнес направления в минерали, енергия, селско стопанство и храни, изгражда производствена база в окръг Марион. Инвестицията от 54,4 милиона долара се очаква да създаде 215 нови работни места в хранителния отдел на компанията.

Spirit Pharmaceuticals, производители на генерични лекарства, ще построи ново съоръжение в окръг Кларендън. Компанията инвестира 12,1 милиона долара и очаква да създаде 296 нови работни места.

HARTMANN USA Inc., производител и дистрибутор на медицински продукти, обяви инвестиция от $18 милиона, която се очаква да генерира 75 нови работни места. Компанията ще премести своите производствени операции в Блумингтън, Индиана, в централата на окръг Йорк.

„Работихме усилено през последните 20 години, за да създадем разнообразие в нашата икономика“, казва Хит.„Две от нашите истории за успех са BMW и Boeing, които са като книгоразделители от двете страни на нашия щат. Имаме и най-голямата юрисдикция за производство на гуми в света. Южна Каролина има добра производствена база. Ние сме малка държава с компактна структура на властта. Тъй като сме малки, можем да работим през всички разрешителни. Всички тук се познаваме и можем да седнем и да измислим най-добрия начин за справяне с бизнеса. За да спечелим, трябва да сме отбор.”

Южна Каролина: Високи оценки за бизнес климат

И тези усилия се забелязват все повече. Южна Каролина спечели награда „Сребърна лопата“през 2013 г. и награда „Златна лопата“през 2012 г. от списание Area Development като признание за нейния рекорд за растеж на работните места и инвестиции. Южна Каролина също влезе в топ 10 на годишния списък на списание Chief Executive за най-добри щати за бизнес през 2013 г. въз основа на данъчното облагане и разпоредбите, качеството на работната сила и жизнената среда.

Чавес, който наскоро се премести в Южна Каролина от района на Нешвил, казва, че късметът на щата Палмето е резултат от високия калибър на неговото ръководство.

“Прав. Хейли не се появява само на срещи за приключване на сделки или на първа копка“, казва той. „Тя всеки ден се обажда на хората, които вземат решения. И не само най-големите проекти, тя се обажда на всеки проект. Този тип лидерство я отличава от почти всеки друг губернатор и това е основната причина Южна Каролина отново да е на върха на света по икономическо развитие.“

Хит казва, че някои от неговите приоритети в бъдещето са да продължи да се фокусира върху производството, както и върху информационните технологии, цифровите медии, застраховането и здравеопазването.

„Големите коне в нашата държава са в производството“, казва той. „Искаме да продължим да добавяме към това. Ние предлагаме на света Южна Каролина като персонализиран щат. Кажете ни от какво се нуждаете и ние ще персонализираме нашето обучение и разработка на сайт, за да ви го предоставим.“

Популярна тема