Иновациите предоставят изобилие от възможности в щата Вашингтон

Съдържание:

Иновациите предоставят изобилие от възможности в щата Вашингтон
Иновациите предоставят изобилие от възможности в щата Вашингтон
Anonim

Бизнес активи на щата Вашингтон, включително превъзходна транспортна инфраструктура, верига за доставки от край до край, ниски разходи за енергия и реномирани изследователски институции, които са създали икономика на стойност 368 милиарда долара в разнообразна група индустрии от космическата до изграждане на лодки до информационни технологии и науки за живота.

Образ
Образ

Щатът Вашингтон е създал много желана среда за бизнес инвестиции и създаване на работни места, стимулирана от своя про-бизнес климат, висококвалифицирана работна сила и дълго наследство от иновации.

Той е използвал многобройните си активи, включително превъзходна транспортна инфраструктура, цялостна верига за доставки, ниски разходи за енергия и реномирани изследователски институции, за да стимулира икономика от 368 милиарда долара в разнообразна група индустрии от аерокосмическата промишленост и строителството на лодки до информационните технологии и науките за живота.

Подписани компании с имена, признати по целия свят, се намират във Вашингтон и обитават почти всеки ъгъл на бизнес пейзажа от технологиите до производството до търговията на дребно. Costco, Amazon.com, Microsoft, Nordstrom, Weyerhauser и Starbucks са само някои от водещите корпоративни граждани на Вашингтон.

„Имаме младо население, което е глобално фокусирано и отворено“, казва Джеймс Палмър, мениджър бизнес развитие към Държавния департамент по търговия на Вашингтон.

Държавни стимули

Вашингтон предлага среда, която е благоприятна за бизнеса и отлично качество на живот, което включва лесен достъп до плажове, водни пътища, гори и планини. Той разполага с най-евтината и чиста енергия в Северна Америка, като близо 75 процента идва от възобновяеми източници. И това е единственият щат на Западния бряг без държавен данък върху доходите. Вашингтон се класира в Топ 10 на Държавния данъчен индекс на бизнес климата за 2012 г. от Tax Foundation.

Вашингтон също предлага решително логистично предимство, включително 75 пристанища и 139 летища. Най-бързото транзитно време от Шанхай до Ню Йорк е през Сиатъл, казва Палмър.

Произведено в САЩ

Много американски компании връщат производствените си операции у дома, а Вашингтон е лидер в съживяването на индустрията. Списание New Geography класира щатската област Сиатъл-Белвю-Еверет като регион номер 1 в САЩ по растеж на производството.

„Винаги сме имали силна производствена база“, казва Палмър. „Сто години, откакто е дом за (производителя на аерокосмическа техника) Boeing, привлече хиляди компании да го подкрепят и неговата система от нива. Но откриваме все повече и повече компании, които връщат усъвършенствано производство от чужбина поради нарастващи разходи, проблеми със защитата на интелектуалната собственост, проблеми с логистиката и проблеми с доставките. И това е огромно постижение да бъдеш лидер в това съживяване.“

Културата на иновациите и достъпът до висококвалифицирана работна сила привлече световната марка StairMaster във Ванкувър. Компанията закупи Star Trac, базиран в Ървайн, Калифорния лидер в търговското фитнес оборудване, и обмисля преместване на централата си в Калифорния. С участието на държавата, вземащите решения в компаниите избраха вместо това Вашингтон, създавайки 100 работни места.

„В района на Ванкувър има качествена работна сила“, казва Ийн Ривс, главен финансов директор.„Северозападният район е дом на много фитнес ентусиасти. Харесва ни, че нашите служители също са участници в активен здравословен начин на живот. Районът е дом на други подобни бизнеси и въпреки че може да сме конкуренти, той помага за привличането на таланти и това е добре за всички бизнеси на фитнес пазарите.“

Голям бизнес

Палмър казва, че Вашингтон е дом на по-напредничави компании, като Costco, Starbucks и Amazon.com.

„Всички те бяха идеи, които бяха извън кутията, създадени от прогресивни и креативни хора“, казва той, добавяйки, че креативните хора са хора, които си сътрудничат. „Това е нашият таен сос“, казва той. „Нашите компании за информационни технологии работят с нашите биотехнологични компании и нашите производствени компании, за да създадат диверсифицирана икономика. Кръстосаното опрашване на идеи създаде огромни иновации, като например по-добри начини за доставяне на ваксина.“

И държавата може да се похвали с качество на живот, което включва по-ниски разходи за живот, добри училища, известни изкуства и културни предложения и безброй възможности за отдих на открито.

„Нашият бизнес е семейно ориентиран“, казва Ривс. „Ние наемаме много хора с млади семейства и този район има страхотни училища и достъпни жилища. Това прави голяма разлика.“

Популярна тема