Усъвършенствани материали за занаяти на Washington State Crafts

Съдържание:

Усъвършенствани материали за занаяти на Washington State Crafts
Усъвършенствани материали за занаяти на Washington State Crafts
Anonim

Щатът Вашингтон е производствена централа с повече от 7 000 компании, в които работят почти 260 000 работници, ангажирани в производството на продукти за индустриите, с които щатът е известен, включително модерни продукти за космическото пространство, морските плавателни съдове и горската промишленост.

Образ
Образ

Ако някои от най-модерните продукти в света имаха етикет, той щеше да гласи Произведено във Вашингтон.

Държавата е производствена сила с повече от 7 000 компании, в които работят почти 260 000 работници. Тези фирми се занимават с производство на продукти за индустрии, с които щатът е известен, включително усъвършенствани продукти за космическата, морската и горската промишленост.

„Техническото производство е ключът към американската индустрия“, казва Лиза Яницки, финансов директор на Janicki Industries. „Капиталоемък бизнес като Janicki Industries процъфтява във Вашингтон, където правителството разбира и подкрепя космическата индустрия.“

Компанията проектира и изгражда високо прецизна инструментална екипировка за аерокосмически, морски, вятърни и транспортни клиенти. Лабораторията за научноизследователска и развойна дейност непрекъснато разширява границите на материалите и техниките за производство на композитни материали.

Местоположението дава предимство

Местоположението на компанията в щата Вашингтон помага по много начини, казва тя.

Общността и техническите колежи си сътрудничат с индустрията, за да проектират курсове, които са подходящи за нуждите на работната сила.

Последните безвъзмездни средства за аерокосмическата промишленост разшириха център за морски технологии в окръг Скагит, за да включват усъвършенствано производство на композитни материали. В допълнение, чрез специално финансиране от държавата, шест местни гимназии се присъединиха към Skagit Valley College, за да изградят Northwest Career & Technical Academy, където учениците от гимназията могат да получат сертификати в конкретни области на работа.

Щатът е признат световен лидер в иновациите на съвременните материали, придобивайки репутация на Силиконовата долина на композитите. Производителите във Вашингтон са основни играчи в конструирането и използването на части, компоненти и готови продукти, използващи съвременни композити, както и инструменти за производство на композитни материали. В допълнение към Janicki Industries, повече от 40 композитни компании работят във Вашингтон, включително Hexcel, Composite Solutions, Toray и Triumph.

Секторът на композитните материали се разрасна в тандем с разработването и окончателното сглобяване на Boeing 787 в Еверет, но се разраства в редица индустрии. SGL и BMW, например, обявиха съвместно предприятие за производство на композитни материали в Moses Lake през 2010 г. за производство на панели от въглеродни влакна за новата електрическа кола на BMW, а автомобилният производител Lamborghini си партнира в изследванията на композитни материали в щата.

Напомпани за Вашингтон

Вашингтон предлага редица предимства, включително достъп до пазари и талантлива работна сила, както и подкрепящи правителства, казва Брус Казенав, главен изпълнителен директор на Nautilus Inc.

„Това, че сме в центъра на тихоокеанския северозапад, не само ни поставя в очите за привличане на креативни личности, но също така ни поставя в по-голяма близост до нашите офшорни производители, което се превръща в предимство от логистиката гледна точка,” казва той.

„Също така е важно за нас да работим в град и щат, които насърчават силна бизнес общност, подкрепят ни и правят правенето на бизнес лесно и точно това прави Ванкувър, Вашингтон, за нас,” казва Cazenave.

Активният и здравословен начин на живот на щата Вашингтон също е голям плюс.

„Качеството на живот играе огромна роля в световната централа на Nautilus. Тъй като нашите марки насърчават здравословен, здрав и активен начин на живот, има смисъл да се прави бизнес само в щата, известен със своето здраво население и култура. Комбинирайте това с нашите талантливи служители, които живеят с нашите марки в ежедневието си, Ванкувър е перфектната комбинация за Nautilus,” казва Cazenave.

Иновационна икономика

Производството, особено модерното производство, е жизненоважно за икономиката, казва Джон Виклунд, президент на Impact Washington,организация с нестопанска цел, която предоставя експертиза и техническа помощ за сектора.

„Напредналото производство е от решаващо значение за икономиката на САЩ и Вашингтон, защото стимулира повече иновации от всеки друг сектор, изпълнявайки две трети от всички научноизследователски и развойни дейности в частния сектор в нацията,“казва Виклунд.

Компании като PACCAR, световен лидер в проектирането и производството на леки и тежкотоварни камиони, включително Kenworth и Peterbilt, и Genie Industries, един от най-известните световни производители на въздушни асансьори, ножични повдигачи и стрели, помогнаха за позиционирането на държавата като международен лидер в производството.

Секторът допринася значително за позицията на щата Вашингтон като лидер в износа, доставяйки повече от 64,6 милиарда долара продукти на световните пазари през 2011 г. Сиатъл беше градът с най-голямо увеличение на работните места в производството през 2011 г.

За да изгради и поддържа сила в сектора, държавата предлага редица насърчителни програми за подпомагане на производството и ресурсите като Impact Washington. Освен това Министерството на търговията предоставя експертен опит и технически съвети на производителите, за да им помогне да станат по-ефективни и печеливши.

„Подкрепата за STEM образование (наука, технологично инженерство и математика), транспорт, космическа индустрия и други водещи индустриални сектори е основен приоритет на губернатора и законодателната власт,“казва Виклунд.

Щатът Вашингтон има, в допълнение към всички тези силни страни, още един атрибут, който го прави напреднал лидер в производството.

„Естествената красота на Северозападен Вашингтон привлича високообразовани хора, които искат да работят усърдно и да играят повече. Достъпът до дейности като планинско колоездене, каяк и ски са предимства за служителите, които идват с живота в обсега на планините и океана,” казва Janicki.

„Можем да строим почти навсякъде, но искаме да отглеждаме децата си в Северозападен Вашингтон.“

Популярна тема