Изкуствата заемат главната сцена в Глазгоу, Кентъки

Съдържание:

Изкуствата заемат главната сцена в Глазгоу, Кентъки
Изкуствата заемат главната сцена в Глазгоу, Кентъки
Anonim

Glasgow, Arts Guild of the Barrens в KY и новата галерия 212 On the Main вдъхновяват общността и заедно с независими художници като дърводелеца Лео Естерс доказват, че художниците могат да процъфтяват в района.

Глазгоу
Глазгоу

Не е нужен голям град, за да вдъхнови местните изкуства и занаяти, както доказа окръг Барън. The Arts Guild of the Barrens и нейната нова галерия, 212 On The Main, подчертават многообразието от таланти в района, докато работата на занаятчии като Лео Естерс демонстрира възможностите за независими таланти.

The Arts Guild и 212 On the Main

Гилдията на изкуствата стартира през 2005 г., създадена от Ан Стюарт, директор по туризма на камарата, и Бети Броган, председател на комитета по изкуство. Те започнаха с окачване на оригинални произведения в офиса на камарата. През 2009 г. те се установяват официално като Гилдията на изкуствата и до 2012 г. започват да показват произведения в местната библиотека и бистрото за изящни изкуства в центъра. Когато бистрото се трансформира в магазин за кексчета, местният бизнесмен Лари Джуел нае на гилдията две помещения в близката сграда. Те обсъдиха, реновираха и през септември 2013 г. отвориха вратите на 212 On the Main gallery.

„Галерия беше много необходима“, казва художничката Сали Пунтел, известна с творбите си на тема коне и животни. „Глазгоу беше известен като сънлива фермерска общност и това наистина разшири хоризонтите на окръга. Толкова много хора идват, отделят време да разгледат и въпреки че е страхотно да се продава, също е прекрасно да чуеш „О, наистина ми харесва това!“, докато хората, особено децата, се оглеждат и го преживяват.”

212 On the Main предлага курсове, включително керамика и акварел, за деца и възрастни. Членовете на гилдията имат възможност да показват своите произведения на изкуството в галерията и да правят продажби. Художниците се журират. Членовете даряват половин ден месечно за работа в галерията. В допълнение към продажбата на картини, щампи и рисунки, галерията предлага керамика, изящна дограма, бижута и изкуства от влакна, които Броган, самата художничка на акварел, казва, че са висококачествени и много оригинални.

„Всички са толкова ентусиазирани“, казва Броган. „Не е трудно да ги накараме да участват като доброволци и имаме доброволен мениджър на галерия всеки месец.“

Независим артист

Извън света на галериите, дърводелецът от Cave City Лео Естерс започна да строи къщички за птици от червен кедър преди 20 години, като ги продаваше от предния си двор на магистрала 70. Приятели поискаха други неща: колички, кедрови сандъци, люлки и маси. Той се пенсионира през 2000 г. от Great Onyx Job Corps (прекарва девет години и като кмет на Cave City) и се фокусира върху дървообработването. Къщичките за птици остават любимите му.

“Къщите за птици ме очароват; Просто ги харесвам“, казва Естерс. „Никога не съм виждал грозна къщичка за птици. Правя ги предимно от червен кедър: птиците го харесват, тъй като обезсърчава акарите. Направих 26-стайни хотели за птици, апартаменти и имам дама, която ръчно рисува някои от тях.“

Миналата година той продаде около 700 къщички за птици. Естерс често управлява щанд в Peddler’s Mall в Елизабеттаун. Обратно в дома си, той разчита на система за чест за клиентите – ако не е там и искате нещо, оставете парите си или чек в процепа на вратата на гаража.

“Изработвам висящи кошници за цветя и папрати. Не мога да запазя достатъчно през пролетта и лятото“, казва Естерс, докато работи върху проектите за деня: ракла от кедър и дъбова маса.

Популярна тема