U.S.S. Кайро Gunboat и музей във Виксбърг, MS

U.S.S. Кайро Gunboat и музей във Виксбърг, MS
U.S.S. Кайро Gunboat и музей във Виксбърг, MS
Anonim

САЩ. Cairo Gunboat and Museum показва реставрираната U. S. S. Кайро бронирана бойна лодка от Американската гражданска война и придружаващите я исторически артефакти.

Национален военен парк Vicksburg във Vicksburg, MS
Национален военен парк Vicksburg във Vicksburg, MS

Разположен в Националния военен парк Vicksburg, U. S. S. Cairo Gun Boat and Museum е дом на няколко исторически артефакта от Гражданската война в САЩ. Звездната атракция на музея е U. S. S. Кайро, която беше бронирана бойна лодка от градски клас, използвана от силите на Съюза, за да си върнат контрола над долното течение на река Мисисипи.

Кайро участва в действия при Плъм Пойнт и битката при Мемфис, преди да бъде потопен в река Язу северно от Виксбърг на 12 декември 1862 г., докато е на мисия за унищожаване на оръдейни батареи и разчистване на подводни мини. Двама войници от Конфедерацията потопиха Cairo с помощта на електронно детонирани мини, което направи плавателния съд първият брониран военен кораб в историята, потопен по този метод. Водният гроб на Кайро е открит през 1956 г. и е спасен през 1964 г. Кайро е инсталиран на сегашното си местоположение във Виксбърг през 1977 г.

Няколко предмета, открити от кораба, сега са изложени в музея, включително набор от дърводелски и ковашки инструменти; Ключове и брави; куки за хамак; разнообразие от пистолети, мускети и пушки; различни оръдейни боеприпаси като сачми, експлозивни снаряди и патрони; лични вещи и съдове за готвене на моряци; медицинско оборудване; различни артикули за поддръжка и ютии за китките и краката за затворниците.

Популярна тема