Vicksburg, MS, Училищата развиват нови лидери

Съдържание:

Vicksburg, MS, Училищата развиват нови лидери
Vicksburg, MS, Училищата развиват нови лидери
Anonim
Образ
Образ

Образователните програми с далновидно мислене помагат за установяване на култура на лидерство и високи постижения в училищата във Виксбург, със силен акцент върху науката и технологиите.

Siege Robotics

Siege Robotics е ПЪРВИЯТ (за вдъхновение и признание на науката и технологиите) състезателен отбор по роботика, съставен от ученици от централната гимназия Warren, гимназията Vicksburg и католическата гимназия St. Aloysius. Екипът, основан през 2000 г. от учителката на WCHS Dawn Meeks, се събира, за да изгради робот, използвайки стандартен комплект части и общ набор от правила. След това студентите се състезават в регионални събития, които им дават инженерен опит в реалния свят, като същевременно насърчават работата в екип, безопасността и добрия професионализъм. През 2013 г. 34-членният отбор отбеляза рекорд от 28-15-2, а отборът за 2014 г. планира да присъства на състезания в Орландо, Флорида, и Кенър, Луизиана.

STEM

През 2010 г. Центърът за инженерни изследвания и развитие на армията на САЩ създаде програма за подпомагане на укрепването на програмите за наука, технологии, инженерство и математика (STEM), които вдъхновяват младите хора да преследват кариера в областите на STEM. С централата на ERDC и четирите лаборатории на Корпуса на армията на САЩ във Виксбърг, учениците в града са в добра позиция да се възползват от опита на учените и инженерите в района, които подкрепят и допълват усилията на местните учители. Един пример е поредицата от лекции на Mississippi River Course, в която ERDC предоставя демонстрации на инженерство в действие, приложено към контрола на наводненията и управлението на реката.

Scholastic Academy

Scholastic Academy започна като ускорена програма за обучение за прогимназисти в училищен окръг Vicksburg Warren, но през 2013 г. програмата – която предоставя допълнителни възможности за обучение на ученици, които проявяват изключителни академични способности – беше разширена, за да включва Централните гимназии Виксбърг и Уорън. Ученици, които са препоръчани (обикновено от учител, родител или връстник), са добре дошли да кандидатстват.

Лидерът в мен

Лидерът в мен е модел за трансформация на цялото училище, базиран на книгата на Стивън Кови „7-те навика на високоефективните хора“. Програмата, спонсорирана от Търговската камара на окръг Виксбург-Уорън, набляга на поставянето на цели, самодисциплината и работата в екип и изисква от децата да поемат отговорност за своето обучение и поведение. Програмата беше въведена на местно ниво в началното училище Bowmar и началното училище Bovina през 2012-13 г. и се очаква най-малко едно допълнително училище във Виксбург скоро да добави програмата.„Имаме страхотни резултати в тези училища“, казва бившият изпълнителен директор на Търговската камара на окръг Виксбърг-Уорън Кристи Килрой. Докладите за дисциплина са намалели с 84 процента, а отсъствията са намалени със седем процента, според камарата.

Популярна тема