Богатото качество на живот във Филаделфия привлича таланти

Съдържание:

Богатото качество на живот във Филаделфия привлича таланти
Богатото качество на живот във Филаделфия привлича таланти
Anonim

История, култура, разнообразие, интелектуална ангажираност – такива активи определят Голяма Филаделфия като космополитен център на търговията, оживен и развиващ се регион с много какво да предложи.

Образ
Образ

История, култура, разнообразие, интелектуална ангажираност – такива активи определят Голяма Филаделфия като космополитен център на търговията, оживен и развиващ се регион с много какво да предложи. Регионът е магнит за лидери на мисълта, професионалисти с гражданско мислене и членове на творческата класа от цял свят.

„Наистина вярвам, че Филаделфия преживява възраждане като велик град, световна столица“, казва д-р Нийл Теобалд, който се премести във Филаделфия през януари 2013 г., за да стане 10-ият президент на Temple University. „Моето семейство и аз винаги сме обичали Филаделфия. Това беше един от най-важните фактори за решението ми да се присъединя към Temple University.”

Има какво да обичате във Филаделфия. В списъка на Теобалд са оркестърът на Филаделфия и операта на Филаделфия, както и отличните музеи на града и много изискани ресторанти.

„Трябва да отбележа колко много обичам бейзбола в този град“, добавя той. „Филаделфия Филис е най-старият непрекъснат франчайз с едно име и един град в спорта. За любител на бейзбола като мен това е доста впечатляващо!“

Център за висше обучение

Връзка на висше образование, Филаделфия не само привлича най-ярките умове, но и ги произвежда.

„Вярвам, че висшите учебни заведения играят голяма роля за вълнението в града. Ние произвеждаме едни от най-добрите умове в страната. Всяка година нашите кампуси са дом на хиляди академични симпозиуми, нови изследователски проекти и изпълнения на живо. Ние сме повече от просто източник на образование – ние сме място, на което целият град идва за новаторски идеи и интелектуална ангажираност,” казва Теобалд.

Съвет на новите лидери на Филаделфия

Всъщност висшето образование за първи път доведе адвокат Саманта Дънтън-Галахър във Филаделфия през 2007 г., за да учи в юридическия факултет в Университета на Пенсилвания.

Противно на първоначалните й планове, казва Дънтън-Галахър, тя бързо осъзна, че се влюбва в града и ще стане дългосрочно пребиваващ.

Привлечен от работа в обществен интерес, 28-годишният Дънтън-Галахър участва в Съвета на новите лидери, организация, която обучава и подкрепя онези, които се интересуват от нестопански дейности.

„За мен е много интересна комбинация – градът и това, което предлага“, казва тя. „Имате този страхотен съд за смесване на интелектуално разнообразие, култура и изкуство, тези страхотни правни кантори и страхотни компании и тази процъфтяваща икономика, но без значение какво правите през деня, не можете да избягате от голямата нужда, че градът има. Това ме държи на земята в интереса ми към обществената служба.“

Dunton-Gallagher оценява близостта на Филаделфия до Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия, но също така се радва да бъде близо до провинцията и да има достъп до местно отгледана храна.

„Аз също съм голям фен на джаза и тук има хубава джаз сцена“, казва тя.

NY-Delphians

В статия за списание Philadelphia, писателката и журналистка Сюзън Грегъри Томас – самата тя наскоро преместена от Бруклин във Филаделфия – пише за това какво привлича нея и много други, както тя ги нарича, NY-Delphians. Достъпни недвижими имоти и по-ниски разходи за живот като цяло, дизайнерско пазаруване и независими ресторанти са класирани сред списък от фактори. Но статията на Томас твърди: „Не само буржоазните принадлежности ни привличат. По-скоро това е енергията на Фили. Тук нещата изглеждат възможни.”

Освен това тя отбелязва, че новите данъчни закони правят града приятелски настроен към малкия бизнес и „една нововъзникваща бизнес култура … изглежда действа на принципа на Малкълм Гладуел за „съединители“– хора, които работят в мрежа, за да помогнат взаимно успяват.”

Резултатът от парчето е, че нюйоркчани, мигриращи във Филаделфия, намират тук красота, разнообразие, надежда и възможности.

Пионери на градската граница

Но независимо от това откъде идват, предприемачите и готвачите, художниците и писателите, гражданските лидери и преподавателите, учените и бизнесмените, които идват във Филаделфия, намират богато качество на живот тук.

„Най-големите предизвикателства и възможности в Америка през 21-ви век се разиграват предимно в градската среда,“казва Теобалд от Temple University. „Вместо да напуснат този град към западната граница, както правеха древните пионери, днешните пионери идват тук, за да изследват тази градска граница.“

Популярна тема