Провинциален окръг Чарлз, Мериленд осигурява удоволствие на открито

Съдържание:

Провинциален окръг Чарлз, Мериленд осигурява удоволствие на открито
Провинциален окръг Чарлз, Мериленд осигурява удоволствие на открито
Anonim
Велосипедисти, джогинг и дори няколко елена населяват Indian Head Rail Trail, който се простира от Indian Head, Мериленд, чак до White Plains
Велосипедисти, джогинг и дори няколко елена населяват Indian Head Rail Trail, който се простира от Indian Head, Мериленд, чак до White Plains

Пенсионираният електроинженер и жител на окръг Чарлз Джим Хъднал обича да кара велосипед и работи като директор за връзки с обществеността в Oxon Hill Bicycle & Trail Club. Hudnall кара велосипеди в голяма част от Мериленд, но казва, че окръг Чарлз предлага някои от най-живописните маршрути в щата.

Хъднал казва, че харесва приятните неща на колоезденето в селския окръг Чарлз, докато все още живее близо до живота на големия град в D. C., който е само на 25 мили от центъра на окръг Ла Плата. Това е по-бавно темпо, което привлича мнозина, които избират да работят в столицата на нацията и се оттеглят в по-пасторална обстановка за домовете си.

„Окръгът има селски пътища с нисък трафик и няколко пътя водят до исторически места“, казва Хъднал. „Някои най-добри места за каране в окръг Чарлз включват 13-километрова Indian Head Rail пътека, която включва стара железопътна линия, реновирана в павирана велоалея, докато Bryans Road е любима отправна точка за много маршрути от 20 до 100 мили за колоездене през западния окръг Чарлз. За любителите на историята интересното „Бягството на Бут“от 100 мили покрива голяма част от маршрута, който Джон Уилкс Бут измина през 12-те дни след като застреля президента Линкълн.“

Hudnall казва, че клубът продължава да расте със същата здравословна скорост, докато колоезденето набира популярност на местно ниво и все повече карания продължават да се появяват в графика. Днес клубът има 500 членове, някои от които живеят чак във Вирджиния.

Amazing Spaces

Други хора са привлечени от богата почивка и живописни гледки, предлагани от водните пътища в целия окръг Чарлз, които включват реките Потомак, Патаксент и Уикомико. И трите правят начина на живот идеален за каране на лодка, риболов, водни ски, тюбинг, кану и каяк.

Река Потомак се простира по протежение на западната и югозападната част на окръг Чарлз на повече от 55 мили, с 11 обществени рампи за спускане на лодки и реката е призната за дестинация от световна класа за риболов на едроуста бас, син сом и райета. Държавният парк Smallwood на Потомак е особено популярно място за улов на едроуст лаврак.

Каякърите и кануистите също предпочитат окръг Чарлз и безплатна брошура за приключенията по водни пътеки е достъпна в различни центрове за посетители и туристическия офис на окръга. Брошурата подчертава редица селски потоци и реки, включително Mattawoman Creek и Port Tobacco River.

За ловците, окръг Чарлз има няколко зони за управление на дивата природа и повече от 2000 акра обществени земи, достъпни за ловците. През всеки ловен сезон Purse State Park е едно от най-популярните места за авантюристи на открито, които ловуват дивеч.

Да живеем зеления живот

Голяма част от селската обстановка в окръг Чарлз е свързана с дългата история на селското стопанство на общността и тази традиция на органично отглеждане продължава и днес с няколко фермерски пазара на открито. Waldorf има няколко – Waldorf Farmers Market, който работи сряда и събота от юли до ноември на Festival Way, и O'Donnell Lake Farmers Market, който работи всеки петък от май до септември в O'Donnell Lake Restaurant Park.

В Ла Плата фермерският пазар и панаирът на занаятите в Ла Плата се провеждат целогодишно в сряда и събота в правителствената сграда на окръг Чарлз.

Популярна тема