Нов технологичен инкубатор в окръг Чарлз, Мериленд

Съдържание:

Нов технологичен инкубатор в окръг Чарлз, Мериленд
Нов технологичен инкубатор в окръг Чарлз, Мериленд
Anonim
TechFire
TechFire

TechFire, нов технологичен бизнес инкубатор в окръг Чарлз, стартиран през 2013 г. от Energetics Technology Center, има тристранен подход за подпомагане на предприемачите и новостартите в региона.

„Всъщност става дума за наставничество на млади технологични бизнеси в три области“, казва Кийт Гордън, директор на TechFire. „Първата област е да помогнем с техния технологичен продукт, прототип или изобретение. Втората област би била да им помогне да разберат своя пазар, своята клиентска база и потенциала им да спечелят предимство на други пазари или с други продукти.

“Третата област е да настроят своите бек-офис бизнес структури правилно за тяхното бъдеще. Това може да включва всичко от счетоводство до човешки ресурси, от финанси до правна помощ – наистина всичко, от което може да се нуждае един млад бизнес.“

Изобилие от предприемачи

Charles County и околностите са пълни с млади фирми, търсещи пътища към успеха, и да имате програма като TechFire е печеливша. Успехът на стартиращите фирми се равнява на по-здрав регион, казва Куаси Холман, директор на Charles County Economic Development.

„Когато управлявах икономическото развитие в окръг Принс Джордж“, казва той, „една от най-важните ни програми беше да имаме бизнес инкубатор, където да развиваме собствени компании. Чувствах, че тези компании в частност ще бъдат много лоялни към окръга, тъй като им предоставяхме услуги. Те са по-склонни да останат в окръга за по-дълъг период от време и да бъдат продуктивни в икономическата система на окръга. Така че идеята за TechFire беше много привлекателна от самото начало.“

Това беше идея, която се отдели от ETC, научноизследователска организация с нестопанска цел, която предоставя изследвания, анализи, технологични разработки и инженерни услуги на правителството, академичните среди и частната индустрия.

Южен Мериленд всъщност нямаше бизнес инкубатор, фокусиран върху технологиите, но въпреки това регионът е пълен с предприемачи, ориентирани към технологиите.

„Нашият регион Южен Мериленд има над 1900 притежатели на патенти“, казва Гордън. „Въпреки че притежателите на патент може да не се равняват на технологичния бизнес, това е основен показател за предприемаческия потенциал и технологичният бизнес в даден момент вероятно ще има проект или протокол, който ще бъде патентован.

„Също така си помислихме, че ако можем да създадем мрежа за иновации, може да успеем да вдъхновим някои от тези млади технолози или притежатели на патенти да създадат бизнеси, които биха могли да се закотвят в нашия регион и да поддържат собствения си растеж и помощ за икономическото развитие на района.”

„Добър екип, добър подход“

TechFire има впечатляващ екип, който е пригоден да помага на своите клиенти. Гордън е наскоро пенсиониран военноморски летец, който вече е работил като директор на ETC за стратегия, иновации и бизнес развитие. Робърт Кавецки, президент на ETC, работи в областта на науката, технологиите и инженерното развитие в продължение на 32 години в Министерството на флота.

Консултантите включват Ан Лансингър, президент на Lansinger & Associates LLC, консултантска фирма за предприемачество и инкубация; Шърли Колиър, президент на techGrowth Inc.; и Джийн Лауер, който има повече от 35 години опит в местното управление.

„Те имат добър екип и добър подход,“казва Холман, „а също и добро разбиране на това, което е необходимо не само за управление на инкубатор, но и за създаване на дългосрочни перспективи за увеличаване на приходите за окръгът.”

Популярна тема