Наследството на науките за живота на по-голямата Филаделфия води до нови открития

Съдържание:

Наследството на науките за живота на по-голямата Филаделфия води до нови открития
Наследството на науките за живота на по-голямата Филаделфия води до нови открития
Anonim

С история на науките за живота, обхващаща близо 200 години, регионът на Голяма Филаделфия остава централна точка за развитие на медицински и биотехнологични пробиви.

Образ
Образ

Страдащите от мигрена могат да получат облекчение с пластир, разработен в Голяма Филаделфия. Хората с Паркинсон, Алцхаймер и други неврологични заболявания биха могли да имат по-ефективно лечение въз основа на открития, направени там.

Това са само малка част от разработките в бионауката в региона. Но това не е изненада.

От началото на 1800 г. Голяма Филаделфия е епицентърът на изследванията и откритията в науките за живота.

История на иновациите

Днес регионът е дом на международно известни фармацевтични компании, водещи фирми за бионаука, производители на устройства и диагностични компании, които се свързват с неговите изследователски университети от световна класа, кадри от големи здравни системи, учебни болници и медицински училища и подробен списък от договорни изследователски организации за формиране на напълно интегрирана и синергична индустрия.

Центърът на регионалните науки за живота включва присъствието на 15 глобални фармацевтични компании (11 със седалище в региона), общо 1200 фирми и 270 договорни изследователски организации. Регионът включва шест медицински училища, три фармацевтични училища и четири онкологични центъра, определени от Националния институт по рака, осигуряващи основна концентрация на изследователски активи.

Dr. Хелън Ф. Джайлс-Гий, президент на Университета на науките, казва, че фармацевтичната индустрия по същество е започнала в района преди почти два века с първите пионери като Ели Лили. Като образователна институция, посветена на науките, USciences подготвя студенти и докторанти и подкрепя научни изследвания и стартиращи компании.

„Искате да правите бизнес там, където са изследователите, а ние ги имаме тук“, казва Джайлс-Гий. „Ако търсите работници, които знаят малко, които имат опит в науката и са правили изследвания, когато са били студенти, ние също правим това.“

Университетът е ключова част от индустриалната екосистема, което го прави привлекателно място за науките за живота, биотехнологиите и бизнеса, базиран на здравето.

„Експертизата, от която се нуждаем, е тук, в Голяма Филаделфия, независимо дали става въпрос за партньори за рисков капитал или адвокати за интелектуална собственост, които разбират от патенти“, казва Джайлс-Гий. „Когато мислите за клиничните изпитвания, необходими за фармацевтичните продукти, имате медицински съоръжения, които са широко разпространени в целия регион, и клинични специалисти, които са получили образованието си поне частично в университета.”

Култура на растеж

Иновациите продължават да се развиват в региона. Например, фармацевтичната компания Nupathe Inc. е разработила пластир за лечение на мигренозно главоболие. Компанията се намира в региона поради различни причини, които правят правенето на бизнес, както и научните изследвания по-продуктивни.

„NuPathe избра да се установи в региона на Голяма Филаделфия, тъй като е централен за Източното крайбрежие, както по отношение на работата с регулаторните агенции във Вашингтон, окръг Колумбия, така и на Уолстрийт в Ню Йорк,” казва Тери Себри, президент на компанията.

Ядрото от добре подготвени служители също прави района привлекателен.

„Можем да черпим от набор от талантливи служители, събрани от голям брой изследователски университети, разположени тук, в Югоизточна Пенсилвания“, казва Себри. „Сегашният ни персонал е група от изключително квалифицирани, високообразовани професионалисти. Тъй като се стремим да наемем най-добрите и най-умните във фармацевтичната индустрия, това местоположение предлага привлекателен начин на живот на нашите потенциални служители и техните семейства.”

В Амблър, Пенсилвания, Адам Дакин, главен изпълнителен директор на Bioconnect Systems, казва, че регионалната система за икономически стимули е помогнала на неговата компания за медицински изделия да разработи хирургически импланти и техники, които образуват прецизно контролирани съдови връзки. Компанията наскоро събра 9 милиона долара частни инвестиции.

„Едно предимство, което имаме, е достъпът до фондовете за икономически стимули в региона, които са мотивирани както от икономическото развитие, така и от възвръщаемостта на инвестицията“, казва Дакин. „Ben Franklin Technology Partners е чудесен начин за получаване на начално финансиране, а Bio Advance все още инвестира в начална медицинска технология. Това е голям плюс да получите част от началния капитал на местно ниво.“

QR Pharma е на етап клинични изпитвания на своите нови лечения за неврологични разстройства. Главният изпълнителен директор Мария Макечини казва, че Ben Franklin Technology Partners и Bio Advance, две клонове за финансиране на начален етап, помагат на компаниите да започнат работа. Сега тя търси допълнителни инвестиции, за да изведе компанията си на следващото ниво.

„Имаме страхотни университети и разполагаме с много таланти и много хора със знания“, казва тя. „Имаме нужда от местен рисков капитал, който да ни помогне да търсим допълнително финансиране за по-нататъшно развитие.“

Популярна тема