Основни предприятия и индустрии в Tonawandas, NY

Съдържание:

Основни предприятия и индустрии в Tonawandas, NY
Основни предприятия и индустрии в Tonawandas, NY
Anonim
няма
няма

От магазините за мама и татко до най-големите индустрии в региона, бизнес сцената на Tonawandas се прекроява на места, за да подобри не само качеството на живот на жителите, но и като начин за привличане нови бизнеси.

Видове бизнеси

Производствената база на региона все още е силна като двигател на икономиката тук, а районът е осеян с редица стари предприятия, които съществуват от 20-30 години. Нови фирми – или стартиращи предприемачи, или такива, които искат да се разширят – също идват. Веригите търговци на дребно и ресторантите са малко.

Фокусът се измества към съживяване на центъра и крайбрежната зона на Северна Тонаванда. В този проект е включено разширяване на историческия театър Riviera на стойност 6 милиона долара. Това се прави, за да се помогне на мястото да привлече по-големи изпълнители и да бъде домакин на повече събития, като по този начин се направи път за привличане на по-големи тълпи и подхранване на близките фирми.

Също така се извършва реконструкция в района на Уебстър Стрийт, която властите се надяват да насърчи нова собственост.

Основни работодатели

Както правят в повечето общини, здравеопазването, правителството и училищата водят пътя като водещи работодатели в Северна Тонаванда. Мемориалната болница DeGraff, която е част от мрежата Kaleida He alth, е водещият работодател в града, следвана от градските училища в Северна Тонаванда и градските училища в Северна Тонаванда.

Има редица производители със 100 или повече служители, включително Taylor Devices, Confer Plastics и Armstrong Pumps. Walmart, който отвори супермагазин през 2012 г. в Северна Тонаванда, има около 100 служители.

Развитие на работната сила

Tonawanda имат история на силна работна сила и по-голямата част от обучението в различни индустрии обикновено се извършва вътрешно. Регионът обаче има отлични училища за обучение на работна сила в Niagara Community College и Университета на Бъфало.

В допълнение, организацията на Бордовете за кооперативни образователни услуги (BOCES) е от полза.

Малки предприятия

Малкият бизнес царува в Северна Тонаванда. Уникалните примери включват Jacobs Ladder, което произвежда оборудване за упражнения, продавано на здравни клубове, професионални спортни отбори и другаде; и Aquasol Corporation, която произвежда хартиени филтърни продукти за различни приложения.

Популярна тема