Производството е разнообразно в The Tonawandas, NY

Съдържание:

Производството е разнообразно в The Tonawandas, NY
Производството е разнообразно в The Tonawandas, NY
Anonim
Образ
Образ

Корените на производството в Tonawandas се простират почти 200 години назад, до момента, когато е бил разработен основен воден път.

„Северна Тонаванда е древна промишлена зона, която датира от отварянето на канала Ери през 1825 г. и завършва в Северна Тонаванда“, казва Дъг Тейлър, президент на Taylor Devices. „Това ни направи истински център за търговия.“

Оттогава е процъфтяващ център. Въпреки че суетата на производството е намаляла като останалата част от страната през последните години, Tonawandas все още произвеждат различни стоки, използвани по целия свят.

„Ние някак си възкръснахме в лекото производство, високотехнологичното производство и индустриите на услугите“, казва Тейлър, пребиваващ цял живот в Северна Тонаванда и член на борда на Lumber City Development Corporation.

Интелигентна работна сила

Със 110 служители и 100 000 квадратни фута пространство – включително разширение на стойност $3 милиона, завършено през септември 2013 г. – Taylor Devices е един от водещите производители в региона. Основана е през 1955 г. от бащата на Тейлър, Пол Тейлър, и днес произвежда продукти, които се използват за подпомагане на сгради или мостове да издържат на земетресения или вибрации от електроцентрала, както и други подобни приложения. Клиентите включват хора в промишлеността, аерокосмическата и автомобилната промишленост по целия свят.

Независимо от историята си в Tonawandas, Taylor Devices се възползва и от други фактори тук.

„Работната сила е интелигентна работна сила със сини якички, която е лесно достъпна“, казва Тейлър. „Близостта на Северна Тонаванда до кампуса Амхърст на университета в Бъфало ни дава достъп до завършили инженерство, бизнес и учени на най-високо ниво.“

Джон Сийгъл, президент на SR Instruments, би се съгласил, че достъпът на региона до усърдни работници със сигурност е плюс за производството.

„Мисля, че голямото нещо е, че работната сила тук е наистина талантлива“, казва Сийгъл, чийто баща основава компанията в началото на 70-те години. „Обучението и образованието бяха сравнително добри и има изобилие от вода и енергия.“

SR Instruments, която има 50 служители, проектира, произвежда и продава персонализирани инструменти като везни за медицинската и ветеринарната индустрия по целия свят. Той също така създаде VioLab PitchMan, електронен тунер, който да обслужва специалните нужди на професионални и любители инструменталисти на ранна музика, ръководители на ансамбъл и тунери на органи.

„Ние сме една от малкото компании, които все още всъщност проектират динамометрични клетки“, казва Siegel за дизайна, използван в неговите системи за претегляне. „Всъщност можем да проектираме динамометричната клетка, за да отговаря на условията и какъв вид данни искате да събирате.“

Други индустрии

Разнообразието на индустрията в Tonawandas може да се види и при други производители.

Oxygen Generating Systems Intl., например, произвежда и продава кислородни генератори на място за различни цели. Основана през 1995 г., сега има кислородни инсталации в повече от 70 страни и обслужва пазари като болници, рибни стопанства, минно дело, пречистване на вода с озон, обработка на отпадъци и рязане на метал.

Bender's Technical Detailing, която прави структурни стоманени детайли за промишлени и търговски индустрии, се гордее с екипа си от много опитни специалисти по детайли и проверки, които са започнали опита си със стомана в цех за производство или като чертожници на стомана.

Популярна тема