Тексаските университети стават известни с научни изследвания

Съдържание:

Тексаските университети стават известни с научни изследвания
Тексаските университети стават известни с научни изследвания
Anonim

Няколко тексаски университета участват в големи изследователски проекти.

Образ
Образ

Едно от най-големите изследователски постижения в последно време в Тексаския университет в Остин е наемането на Робърт Меткалф.

Меткалф е електроинженер, който съоткрива Ethernet и основава 3Com, а през януари 2011 г. е назначен като професор по електроинженерство и директор по иновации в UT-Austin. Днес Меткалф ръководи инициативи за иновации в Инженерното училище Cockrell към университета.

„UT-Austin иска да направи следващата стъпка към това да бъде страхотен университет за научни изследвания и иновации и наемането на Боб Меткалф със сигурност помага“, казва Грегъри Фенвес, декан на Cockrell School of Engineering.„Ние привличаме най-добрите изследователски факултети в областта на инженерството и науката, които разработват нови продукти и нови процеси, така че студентите инженери да напуснат нашите изследователски лаборатории с идеи, които да предадат на компаниите за предприемачески усилия.“

Fenves казва, че UT-Austin концентрира голяма част от настоящите си изследователски усилия в три основни области: енергия, здравеопазване и модерно производство.

„Енергийните изследвания включват разработване на по-добър производствен процес за шистов газ и нефт чрез усъвършенствана физика, петрофизика, инженерство, изображения, автоматизация, роботика и управление“, казва той. „В здравеопазването имаме отдел по биомедицинско инженерство за иновации и напредък в раковата и кардиологичната медицина и се разработва ново медицинско училище. За усъвършенствано производство щатът Тексас иска рентабилно, високотехнологично производство и нанопроизводство и UT-Austin изглежда да поеме водеща роля.“

Големи пари за изследвания

Изследванията са основна инициатива в много университети в Тексас, с усилия за развитие на напредък в гама от индустрии, които варират от електроника и науки за живота до космическото пространство и енергетиката. Развитието на квалифицирани работници за високотехнологичното бъдеще не е проблем, тъй като общият брой записани във висшите учебни заведения в Тексас е повече от 1,45 милиона, като основните университетски системи са UT, Texas A&M, Texas Tech, Texas State, University of Houston и University на Северен Тексас.

Университетите в Тексас днес харчат големи пари за изследвания. Texas A&M отчете разходи за научноизследователска и развойна дейност от над 706 милиона долара през фискалната 2011 г., докато UT-Austin е похарчил 632 милиона долара. UT, A&M и Университетът на Хюстън са определени за изследователски университети от ниво 1 от Фондация Карнеги за напредък в преподаването, най-високото наименование за академични изследователски институции.

Вятърна ситуация

Тексаският технически университет също прави големи крачки, за да стане един от най-добрите изследователски университети не само в Тексас, но и в целите Съединени щати и света. Един от ключовите проекти в TTU е изследването на вятъра и университетът е конструирал изследователски вятърни турбини в бившата военновъздушна база Рийз, западно от Лъбок.

„Машинните инженери изучават турбинни предавки, турбуленция и материали, докато атмосферните учени изучават самия вятър чрез различни механизми“, казва Майкъл Сан Франциско, временен вицепрезидент по изследванията и професор по биологични науки в Тексаския технически университет. „Няколко компании от цялата страна също са на място, за да наблюдават нашите изследвания, плюс Министерството на енергетиката на САЩ има хора, които ни посещават в Texas Tech. Нашите изследвания на вятъра също привлякоха заинтересовани високопоставени лица от Южна Корея и Европа.“

Сан Франциско добавя, че изследването е безценно за студентите по инженерство в Texas Tech, защото те участват както в образование, така и в реални търговски интереси.

„Освен машинни инженери и атмосферни учени, има и електроинженери, които изучават как батериите могат да съхраняват повече енергия по време на периоди на слаба употреба, като например през нощта“, казва той. „Освен това има хора, които проучват по-добри начини за ефективно разпределение на вятърна енергия, а има и компонент за киберсигурност, който да гарантира, че енергията е безопасна и не подлежи на хакване.“

Сан Франциско признава Texas Emerging Technology Fund за предоставянето на голяма част от парите, необходими за оглавяване и изследване на проекта за изследване на вятъра.

„Технологичният фонд ни позволи да наемем най-добрите преподаватели в тази област от цял свят“, казва той. „Вълнуващо е да участваш в проект, който може да бъде от полза за целия свят.“

Популярна тема