Биотехнологичната индустрия в Тексас създава иновации, работни места

Съдържание:

Биотехнологичната индустрия в Тексас създава иновации, работни места
Биотехнологичната индустрия в Тексас създава иновации, работни места
Anonim

Тексас е дом на хиляди компании в областта на науката за живота и биотехнологиите и секторът има много голямо влияние върху икономиката на щата.

Образ
Образ

Разнообразен сектор на науки за живота и биотехнологии продължава да допринася за здравата икономика на Тексас.

В 3400-те компании на Lone Star State, участващи в производство, изследвания или тестване, свързани с биотехнологиите, работят повече от 88 500 работници. Държавата е плодородна почва за иновации в науките за живота във всичко - от медицински изделия и фармацевтични продукти до генна терапия и клинични изследвания.

Биотехнологичните компании и компаниите в областта на науките за живота са привлечени тук отчасти поради по-ниските данъци и разходите за правене на бизнес, както и близостта до големи медицински изследователски институции, разположени в Тексас.

Тексас засили ангажимента си да разшири своята база от бизнеси в областта на науките за живота, доказателство за което е инвестицията на Texas Emerging Technology Fund (TETF) от над 233 милиона долара в проекти, свързани с биотехнологиите от 2005 г. насам.

Компании за медицински изделия

Дълбочината на щатския сектор на биотехнологиите и науките за живота може да се види в повече от 800 компании за медицински изделия, които работят в щата и наемат повече от 15 000 работници. Дузина гиганти от Fortune 50 0 избраха да разположат операции за медицински устройства в Тексас, включително Abbott Laboratories, Johnson & Johnson, GE, Cardinal He alth, Becton Dickinson, Thermo Fisher Scientific и Agilent Technologies.

Когато Ferris Manufacturing обмисляше да премести централата си през 2011 г., един от факторите за решението беше бизнес климатът в Тексас. Компанията, специализирана в продукти за грижа за рани, се премести от Илинойс във Форт Уърт.

„Харесваме бизнес климата в Тексас“, казва д-р Роджър Сешънс, председател и главен изпълнителен директор на Ferris. „Искахме да сме близо до летището, времето е добро, данъците не са високи и няма данъци за служителите, така че сякаш служителите ни получиха повишение, когато се преместихме.“

Компанията получи безвъзмездна помощ от $450 000 чрез Texas Enterprise Fund за преместване.

Друга компания за медицински изделия, Merit Medical, отвори център за изследвания и разработки в Pearland. Компанията предлага на пазара медицински изделия за еднократна употреба, използвани в интервенционални и диагностични процедури.

“Pearland беше избран поради близостта до по-широкия район на Хюстън, по-специално Тексаския медицински център и университетите с най-висок рейтинг, които произвеждат феноменални инженери с огромна технологична и инженерна база,” казва говорител на компанията, Ан-Мари Райт. „Merit ще разчита на тези хора в бъдеще, за да продължи напред с материалното инженерство.”

Биомедицинска мощ

Тексас е дом на много национално и международно признати центрове за медицински изследвания. Тексаският биомедицински изследователски институт в Сан Антонио е една от водещите в света независими биомедицински изследователски институции, работеща с бюджет от 55 милиона долара и работеща над 400 души.

„Трите области на изследване, в които сме специализирани, са генетика, вирусология и животински модели на човешки заболявания, предимно с използване на нечовекоподобни примати,” казва Кенет П. Тревет, президент и главен изпълнителен директор на Тексаския биомедицински изследователски институт.

„Бизнес средата за организациите за биомедицински изследвания, както с печалба, така и с нестопанска цел, в частност в Сан Антонио и Тексас като цяло, е доста добра“, казва Тревет. „Има първоначално финансиране за подкрепа на нови бизнес инициативи, публична помощ за набиране на нови компании, налична и достъпна земя в Сан Антонио и изобилна интелектуална собственост, около която да се формират нови компании и да се сътрудничи със съществуващи.”

Тексас е дом на 850 частни научноизследователски фирми. Много от най-големите частни фирми за научноизследователска и развойна дейност в областта на биотехнологиите в света имат дейност в щата, включително Covance, Quintiles, Premier Research и INC Research.

През 2012 г. Тексаският университет A&M откри Националния център за производство на терапевтични продукти, първо в класа биофармацевтично съоръжение за GMP (добра производствена практика) производствено съоръжение и интерактивен център за академично обучение. През 2009 г. получи награда от 50 милиона долара от Texas Emerging Technology Fund, за да помогне за утвърждаването си.

„Общият бизнес климат е страхотен“, казва Брет Жироар, заместник-канцлер по стратегическите инициативи, Texas A&M University System. „Държавата има ниски данъци, по-малко регулации и квалифицирана работна сила. Създадохме индустриален клъстер [от компании за биотехнологии и науки за живота]. Тексас е широко отворен за бизнес и очаквам този сектор да нарасне значително през следващото десетилетие.“

Популярна тема