Rebellion Photonics: Наградата TETF помага за пробив в технологията

Rebellion Photonics: Наградата TETF помага за пробив в технологията
Rebellion Photonics: Наградата TETF помага за пробив в технологията
Anonim

Ангажимент от $1 милион от Texas Emerging Technology Fund помага на Rebellion Photonics да разработи и комерсиализира нови технологии, да създаде работни места, базирани на иновации, и да направи света по-безопасно място.

Образ
Образ

Ангажимент от $1 милион от Texas Emerging Technology Fund помага на Rebellion Photonics да разработи и комерсиализира нови технологии, да създаде работни места, базирани на иновации, и да направи света по-сигурен, всичко това от адрес в Хюстън.

Rebellion прави това, което се нарича най-чувствителната видеокамера за химическо изображение в света за разнообразни приложения като национална отбрана, биологични изследвания, безопасност на храните, безопасност на рафинерии и криминалистика.

Компанията беше отделена от университета Райс, за да комерсиализира своята технология за хиперспектрално видеоизображение, която има приложения, вариращи от безпилотни летателни апарати на ВВС на САЩ – дронове – до откриване на изтичане на газ. Компанията получи награда за комерсиализация на TETF и има право да получи до $1 милион.

„Инвестиции като тези от Texas Emerging Technology Fund са от ключово значение за запазване на конкурентоспособността на Lone Star State и продължават да осигуряват критичния капитал на ранен етап, който привлича иновативни предприемачи за разработване на следващата голяма идея в Тексас”, каза губернаторът Рик Пери при обявяването на инвестицията в TETF.

Другите обръщат внимание. R&D Magazine определи хиперспектралната камера ARROW на Rebellion, използвана в биомедицинските изследвания, като носител на награда за научноизследователска и развойна дейност за 2012 г., която отличава 100-те най-технологично значими нови продукта от изминалата година. Това постави Rebellion в компанията на новатори като Intel, Leica и NASA.

Подкрепата от TETF и федералната програма за изследване на иновациите в малкия бизнес помогна за позиционирането на Rebellion за успех.

„Робърт Кестър и аз основахме Rebellion Photonics около технологията, която той и колегите му от университета Райс създадоха с подкрепата на федерална субсидия за основни изследвания в областта на биоинженерството“, казва изпълнителният директор Алисън Лами Сойер. „Оттогава създадохме седем работни места, набрахме 1,1 милиона долара за рисково финансиране, станахме положителни парични потоци и създадохме продукти, които наистина правят света по-безопасно място.“

Популярна тема