Изобилните ускорители ускоряват растежа за стартиращи компании в Тексас

Изобилните ускорители ускоряват растежа за стартиращи компании в Тексас
Изобилните ускорители ускоряват растежа за стартиращи компании в Тексас
Anonim

Тексас разполага с 63 ускорителя и инкубатора, които помагат при стартирането на стартиращи компании.

Образ
Образ

Тексас приема сериозно стартъпите. С 63 ускорителя и инкубатора в целия щат нововъзникващите компании намират изобилие от ресурси, за да ги тласнат от ембрионалния етап към траектория на растеж. Понастоящем 60 процента от тези съоръжения в Тексас са фокусирани върху областта на високите технологии, със специализация в обещаващите ниши на биотехнологиите, енергетиката, телекомуникациите и космонавтиката. Останалите 40 процента покриват широк спектър, работейки с клиенти от различни индустриални сектори.

Вземането на проби в рамките на науките за живота включва Biotech Manufacturing Center в Тексас, единственият пълномащабен инкубатор за биотехнологично производство в страната; и Pipeline в BioCenter в Северен Тексас, посветен на подпомагане на стартиращи биомедицински компании.

Енергийните ускорители включват инкубатора за чиста енергия в Сан Антонио и изследователския парк на университета в Хюстън. В областта на високите технологии нововъзникващите компании могат да се обърнат към съоръжения като Иновативния бизнес ускорител на университета Бейлър, Регионалния център за иновации и комерсиализация в Северен Тексас и Центъра за човешки иновации. Тексас дори има SXSW Music Accelerator в Остин, насочен към откриване на най-новите технологии, свързани с музиката.

В зависимост от тяхната мисия, тези инкубатори и акселератори в Тексас предлагат на новосъздадени компании всичко от евтино офис пространство до техническа експертиза, работа в мрежа, генериране на бизнес план, лицензионни споразумения и източници на начален капитал. Повечето са публично-частни партньорства, управлявани съвместно с агенции за икономическо развитие, търговски камари, местни власти или фирми с печалба, колежи или университети.

Вибриращият предприемачески дух на Тексас се доказва от пристигането на TechStars, DreamIt и TechWildcatters – всички разположени в щата – в списъка на десетте най-добри инкубатори и ускорители на Forbes през 2012 г.

Популярна тема