Развитие на работната сила в Тексас, изградено върху сътрудничество

Съдържание:

Развитие на работната сила в Тексас, изградено върху сътрудничество
Развитие на работната сила в Тексас, изградено върху сътрудничество
Anonim

Усилията за развитие на работната сила в Тексас се основават на сътрудничество и иновации, които включват местно и щатско правителство, фирми, местни съвети на работната сила, колежи и дори гимназии и прогимназии.

Образ
Образ

Щатът Lone Star се ангажира да гарантира, че неговата работна сила с размер на Тексас от повече от 12,6 милиона души е подготвена за работни места на бъдещето, като същевременно отговаря на настоящите нужди на компаниите.

Това е усилие, изградено върху сътрудничество и иновация, което включва местно и щатско правителство, фирми, местни съвети на работната сила, колежи и дори гимназии и прогимназии.

Комисията по работната сила в Тексас наблюдава услугите за развитие на работната сила. Комисията е част от Texas Workforce Solutions, мрежа, която включва 28 съвета за развитие на работната сила в целия щат и техните договорени доставчици на услуги и партньори от общността.

Фонд за развитие на умения

Опорна точка на усилията на щата за развитие на работната сила е Фондът за развитие на уменията, водещата програма за обучение на работа в Тексас, която предлага безвъзмездни средства на обществени и технически колежи за предоставяне на персонализирано обучение за работа на бизнеса. Програмата Texas Back to Work на комисията по работната сила предлага стимули за работодатели, които осигуряват работа на безработни тексасци.

Чрез програмата компания, група предприятия или профсъюз идентифицира необходимост от обучение и след това си партнира с публична общност или технически колеж, за да задоволи специфичните им нужди. Компаниите работят с партньори от колежа, за да представят предложения, да разработват учебни програми и да провеждат обучение. Фондът за развитие на умения плаща за обучението, а колежът администрира безвъзмездната помощ. Комисията по работната сила предоставя достъп до екип, който предоставя безплатна техническа помощ, за да помогне за рационализиране на разработването на проекти и предложения.

Офисите на Workforce Solutions често си сътрудничат с местни компании и институции за висше образование. Когато Асоциацията на производителите в Сан Антонио идентифицира повече от 2500 работни места в производството в региона, Alamo Workforce Solutions си партнира със SAMA и Alamo Colleges по пилотната програма Just in Time Skilled Workforce Development. Инициативата е 90-дневна програма за ускорено обучение, която да помогне на участниците да получат сертификати за умения, необходими за заемане на работни места, свързани с производството, в област от 12 окръга.

Дух на сътрудничество

Обществените колежи са ключови компоненти на обучението на работната сила чрез програми за дипломи и сертифициране, предназначени да отговорят на търсенето и чрез обучение, съобразено с индивидуалните работодатели.

Един пример е колежът в Южен Тексас в Макалън, основната база на North American Advanced Manufacturing Research & Education Initiative, която предлага персонализирано обучение, което помага на действащите служители в производството да напредват в кариерата си. Инициативата е предназначена да повиши напредналите производствени възможности в района на Рио Южен Тексас. Той обединява повече от 60 партньори в бизнеса и промишлеността, образованието, икономическото развитие и правителството, за да предложи на производителите достъп до собствено, усъвършенствано производство от световна класа и производство с бърза реакция.

Обучението е разделено приблизително 50-50 между колежа в Макалън и местните фирми, като обучението на работното място включва около 10 процента от това. Допълнителни експерти от различни индустрии допълват вътрешните инструктори. Безвъзмездните средства от Фонда за развитие на умения компенсират обучението.

От създаването си през 2007 г. програмата NAAMREI е работила с около 50 производители и е обучила повече от 10 000 служители в усъвършенствани, високо търсени производствени умения като CNC програмиране и мехатроника. NAAMREI си партнира с множество висши учебни заведения, за да увеличи производствения талант на региона.

„Обединяването на ресурсите на колежите е от полза за целия регион“, казва Карлос Марго, временен изпълнителен директор на инициативата.

Подобни сътрудничества се провеждат в Collin College, чийто Център за работна сила и икономическо развитие предоставя персонализирано обучение по договор за компании от всякакъв размер. Центърът също така си партнира с Борда на работната сила в Северен централен Тексас, за да предостави обучение за сертифицирани логистични сътрудници и сертифицирани логистични техници.

Колежът, базиран в Плано, е в крак с нуждите на бизнеса чрез активно партньорство с местни търговски камари и организации за икономическо развитие, като същевременно използва най-новите изследователски инструменти за изучаване на целеви професии.

Изграждане на мускули на работната сила

Champion Cooler Corp., подразделение на Essick Air Products, създаде стажантска програма, за да помогне за посрещане на нуждите на региона от квалифицирани специалисти. Абитуриентите, избрани за програмата за технологии за индустриална поддръжка в колежа Grayson в Денисън, посещават класове осем часа седмично и работят 32 часа, спечелвайки сертификат за една година. Champion и неговите партньори също създадоха програма за стажанти, която запознава гимназистите с възможностите за производство.

Тези усилия спечелиха базираната в Денисън Champion, която произвежда изпарителни охладители, наградата Работодател на годината за 2012 г. на Тексаската комисия по трудовите ресурси.

Брайън Аспел, вицепрезидент по производството на Champion, приписва успеха на програмата на екипните усилия, включващи местни производители, Denison Development Alliance, Denison Independent School District и Workforce Solutions Texoma.

Докато някои стажанти ще станат служители на Champion, много ще отидат да работят за други производители.

„Това, което е важно“, казва Аспел, „е, че изграждаме работната сила.“

Priefert Manufacturing, компания за оборудване за ранчо в Mount Pleasant, също увеличава работната сила. Той си сътрудничи с Обучението на работното място и други програми и работи с Northeast Texas Community College и Workforce Solutions Center за разработване на център за обучение по индустриални технологии, който колежът поддържа във връзка с Mount Pleasant Independent School District. Учениците в гимназията могат да печелят двоен кредит в класове като програмиране на PLC, промишлена електроника и хидравлика, някои преподавани от служители на Priefert.

„В състояние сме да използваме част от ресурсите, с които разполагаме, за да направим Mount Pleasant още по-добро място за живеене“, казва Джим Даял, директор човешки ресурси на Priefert.

Популярна тема