Тексаска технология: богатата на ресурси държава стимулира иновациите

Съдържание:

Тексаска технология: богатата на ресурси държава стимулира иновациите
Тексаска технология: богатата на ресурси държава стимулира иновациите
Anonim

Богатство от изследователски университети, висококвалифицирани работници, иновационни клъстери и подкрепящо държавно правителство се обединиха, за да реализират големи технологични проекти в Тексас.

Образ
Образ

Тексас е технологичен магнит, привличащ инвестиции от големи играчи, включително Apple, eBay, Facebook и EA Arts, като същевременно насърчава култура, която също така подкрепя стартиращи фирми и отделения на университети.

Климатът на иновациите обхваща държавата и набор от технологии, от разработка на видеоигри до киберсигурност до центрове за данни до разработка на софтуер и изчисления в облак. Като родно място на полупроводниците и световноизвестните марки като Dell, Тексас сега има близо 28 000 високотехнологични индустриални предприятия с годишна работна заплата, наближаваща 40 милиарда долара. Повече от 156 500 работници в щата са заети само в сферата на информационните технологии.

Големи изследователски университети, висококвалифицирани работници, иновационни клъстери и подкрепящо държавно правителство се обединиха, за да превърнат Тексас в привличане на големи инвестиции в технологични проекти от някои от най-големите компании в света.

„Тексас свърши невероятна работа за брандиране на щата“, казва Джули Хълс, президент на Технологичния съвет на Остин. „Имаме едни от най-добрите университети в страната. Имаме отношение за иновациите и можем да направим.“

Технологична столица

В Остин Visa USA Inc. ще построи нов глобален ИТ център и ще добави близо 800 работни места до края на 2017 г. Работните места се очаква да плащат средно $113 000 годишно; Visa също така ще похарчи 27,2 милиона долара за преоборудване и оборудване на офис сграда за новия център.

Град Остин се съгласи на пакет от стимули от $1,6 милиона за период от 10 години, съответстващ на $7,9 милиона държавни стимули чрез Texas Enterprise Fund.

„Оживената технологична общност на града и благоприятният за бизнеса климат“допринесоха за решението на Visa, казва Уил Валънтайн, говорител на Visa. „Visa непрекъснато търси възможности за добавяне на таланти от световна класа към нашата организация“, каза той при съобщението през ноември 2012 г.

General Motors вече наема разработчици на софтуер, мениджъри на проекти, експерти по бази данни, бизнес анализатори и други професионалисти в областта на информационните технологии за своя нов център за ИТ иновации в Остин, първият от четирите планирани в Съединените щати. Наличието на технологични работници допринесе за избора на Остин и GM очаква да наеме до 500 души.

Facebook удвои присъствието си в Остин по-малко от 18 месеца след отварянето на своя център за поддръжка на продажби и операции. И Apple Inc. започна изграждането на кампус на стойност 304 милиона долара за своя оперативен център в Остин, който ще добави 3600 нови работни места през следващото десетилетие. На повече от 1 милион квадратни фута, проектът ще включва седем сгради и три паркинга.

От лаборатория до пазар

Шест града – Остин, Хюстън, Форт Уърт, Далас, Ел Пасо и Лъбок – бяха сред 20-те най-добре представили се в списъка с най-добри резултати на Milken Institute за 2012 г., който претегля силно технологично ориентирания растеж на БВП и технологични фирми.

„Виждам повече отделяния на университети, повече компании в ранен стадий и хора, стартиращи със собствени ресурси“, казва Бил Спроул, президент и главен изпълнителен директор на Metroplex Technology Business Council, най-голямата организация за търговия с технологии в Тексас. „Виждам много в мобилната комуникация, облачните изчисления, киберсигурността, всичко уеб 2.0, социалните медии и игрите. Тук имаме глобален набор от таланти.“

Sproull отдава заслуги на големите изследователски университети в щата за подпомагането на създаването на такава технологична дълбочина. Общо тексаските университети привличат 2 милиарда долара във външно финансирани изследвания всяка година, казва той.

„Нашите университети са плодовити по отношение на патентите, а системата на Тексаския университет получава два патента на ден и отделя нова компания на всеки четири дни“, казва той.

Метроплекс Далас-Форт Уърт също постигна голям резултат с едно от четирите нови офиса за патенти и търговски марки в САЩ. „Смятаме, че присъствието е истински знак за иновациите в научноизследователската и развойна дейност и силата на нашата иновационна екосистема“, казва Спроул.

Прегръщане на предприемачите

Докато технологичните фирми се преместват и разширяват, индустриалните групи работят, за да отговорят на техните нужди. ATC, например, изработва кампания за набиране на таланти и очаква да привлече директно от щати, включително Калифорния. „Имаме много голям брой компании с много специфични нужди от програмиране“, казва Хълс.

Технологичният съвет на Остин обслужва лидери на изпълнително ниво, като за три години се увеличава повече от два пъти, и спонсорира програми за обединяване на предприемачи и инвеститори.

„Особено за предприемачите е важно да живеят и работят на място, където ще им е удобно да живеят“, казва тя. „Остин е достъпен, както и Тексас като цяло. Ние нямаме държавен данък върху доходите и имаме невероятни колежи и университети. Мисля, че буквално имаме всичко.”

Популярна тема