Технологичен трансфер, комерсиализацията подхранва предприемачите в Тексас

Съдържание:

Технологичен трансфер, комерсиализацията подхранва предприемачите в Тексас
Технологичен трансфер, комерсиализацията подхранва предприемачите в Тексас
Anonim

Стартъпите в Тексас се възползват от процъфтяващата култура на трансфер на технологии и комерсиализация.

Образ
Образ

Тексас отдавна е обявен за нова граница. Днес тази репутация като земя на възможности се разпростира върху ново поколение предприемачи, използващи жизнена култура на стартиране, комерсиализация и трансфер на технологии.

Бенефициентите включват SolarWinds, която миналата година оглави годишния списък на Forbes за най-добрите малки компании в Америка, и GenBand, глобален разработчик на решения за IP инфраструктура, който е в списъка на 5000-те най-бързо развиващи се компании на Inc. 2007.

Ангажиментът на държавата за насърчаване на иновациите обяснява защо през 2012 г. тексаските компании са генерирали 924 милиона долара рисково финансиране, пето най-високо в нацията, според годишния доклад на MoneyTree.

„Ние сме в предния край на този континуум на иновациите“, казва Джоуди Арингтън, заместник-канцлер по изследванията и комерсиализацията на Texas Tech University System, който е специализиран в нишите за храни, горива и фибри. „Ние преглеждаме идеи, които възникват от изследвания в нашата система, извършваме първоначален анализ на продаваемостта и след това подаваме патенти.“

На този етап групата на Арингтън или лицензира технологията на компания, или помага за стартирането на компания и намира източници на капитал. „Също така ги свързваме с възпитаници, които могат да служат като инвеститори, ментори или дори главен изпълнителен директор“, казва той.

Една история на успеха е Microzap, базирана в Lubbock стартираща компания, вдъхновена от изобретателния метод на член на факултета за лечение на бактерии в храни и други продукти. TTU лицензира изобретението на Дон Стул, възпитаник, който служи като главен изпълнителен директор, докато д-р Минди Браширс, която е пионер в технологията, е главен учен. Доказано е, че технологията на компанията значително намалява Salmonella в хранителни продукти като фъстъци и халапеньо без намаляване на качеството.

Център за иновации на Research Valley

Иновационният център Research Valley, закотвен между Bryan и College Station, е корпорация за регионално икономическо развитие, която насърчава трансфера на технологии на късен етап от Тексаския университет A&M и неговия Център за здравни науки.

Неговите основни специалности са физическите науки, с акцент върху инженерството, включително науките за живота, биотехнологиите и енергетиката, казва Тод Макданиел, президент и главен изпълнителен директор.

RVIC също така подкрепя компании с разпределен модел за научноизследователска и развойна дейност, които се стремят да се ангажират със своите университетски партньори в спонсорирани изследвания. Макданиел казва, че това корпоративно кръстосано сътрудничество прави RVIC уникален сред агенциите за икономическо развитие в Тексас и други щати.

Последните истории за успех на RVIC включват Ecolyse, която комерсиализира зелена технология, лицензирана от Texas A&M, която контролира корозията в енергийните тръбопроводи и пречистванията на отпадъчни води; Lynntech, която е специализирана в нови технологии за отбраната, космическото пространство и човешкото здраве; и Kalon Biotherapuetics, ускорител в късен етап на разработване на биологични продукти.

Abilene Laboratories

Духът на иновациите в Тексас е жив във всеки регион. За да отговори на нарастващите изисквания в Западен Тексас, Development Corporation of Abilene препозиционира Abilene Laboratories чрез стратегически съюз с Центъра за здравни науки на Тексаския технически университет, дом на Центъра за развитие на имунотерапията.

„Това поставя началото на нарастващ брой ресурси и услуги както за стартиращи, така и за разрастващи се компании,“казва Ричард Бърдайн, главен изпълнителен директор на Development Corporation of Abilene.

Abilene Labs предлага достъп до съоръжения и оборудване, както и учени и изследователи чрез връзката си с TTUHSC. „AbLABS има уникална специализация в имунотерапията и имунодиагностиката, която не се среща другаде“, казва Бърдайн.

Receptor Logic, стартираща компания в областта на имунологията чрез собствената си технология за имитация на Т-клетъчни рецептори (TCR), сега използва ресурсите на лабораторията.

Texas Emerging Technology Fund

Когато става въпрос за подкрепа на нови начинания, Тексас влага парите си на устните. Тексаският фонд за нововъзникващи технологии (TETF) предлага безвъзмездни средства в три категории: награди за комерсиализация за стартиращи фирми, съвпадащи награди за университети и фондове за придобиване на превъзходство в научните изследвания за набиране на таланти за академични изследвания. В допълнение, TETF създаде регионални центрове за иновации и комерсиализация, които предоставят подкрепа за нови начинания в дадена област, включително обучение на работна сила за предприятия, свързани с научноизследователска и развойна дейност.

Ангажиментът на организациите за развитие и бизнес общността в Тексас е инструмент за лидерството на щата в технологичните иновации. Д-р Jon Weidanz, професор на TTUHSC и ръководител на отдел по имунотерапия и биотехнологии и главен учен в Receptor Logic, го е видял от първа ръка.

Неотдавна той се обърна към лидерите на общността на Абилин и обсъди напредъка в центъра, както и бъдещите нужди от растеж.

„Както винаги, лидерите разбраха ситуацията и възприеха визията,” казва Weidanz.

Популярна тема