Texas A&M AgriLife Research Yields Голяма реколта на Discovery

Съдържание:

Texas A&M AgriLife Research Yields Голяма реколта на Discovery
Texas A&M AgriLife Research Yields Голяма реколта на Discovery
Anonim

Тексас е водещ селскостопански щат и е позициониран за бъдещето със солидни изследователски институции.

Образ
Образ

Що се отнася до селското стопанство, Тексас е лидер във фермата и в лабораторията.

С 247 500 ферми и ранчо, покриващи повече от 130 милиона акра, селското стопанство в Тексас събира повече от $22 милиарда парични приходи годишно, включително повече от $7,6 милиарда от износ.

Това е най-добрият щат в производството на едър рогат добитък и памук, както и един от най-големите щати в страната за преработка на храни. Икономическото въздействие на сектора на храните и фибрите в Тексас е повече от 100 милиарда долара.

„От времето, когато хората засадиха първите култури и опитомиха първите добитък, работещите в селското стопанство се стремят да го подобрят“, казва комисарят по земеделието на Тексас Тод Стейпълс. „С развитието на нашата технология тексаските фермери и животновъди се възползват от повишената ефективност и производство, а на свой ред нашият щат и нация се радват на безопасни, здравословни и по-достъпни хранителни доставки.“

Репутацията на Lone Star State за ефикасно и безопасно производство на храни е пряк резултат от нейните обширни усилия в областта на селското стопанство и храните. Тексаската водеща изследователска и технологична агенция в областта на селското стопанство, природните ресурси и науките за живота е Texas A&M AgriLife Research.

Обхващайки много дисциплини, AgriLife Research има повече от 1600 служители, включително повече от 550 учени с докторска степен. Като част от голяма институция за предоставяне на земя, AgriLife Research има специална мисия да служи на обществеността, казва д-р Крейг Неслер, директор на AgriLife Research.

„Като добрите тексасци, ние винаги се стремим да намерим практични, икономически осъществими решения на проблеми и въпроси,” казва той.

Където изследванията означават бизнес

Институцията е особено успешна в сътрудничеството си с частната индустрия. AgriLife има партньорства с множество компании, включително Monsanto, Ceres., BP Oil и Bayer CropScience. Много от тези партньорства са дългосрочни начинания.

AgriLife Research наблегна на разработването на стабилен подход за управление на проекти към своите изследователски усилия, казва Неслер, който добави, че AgriLife се фокусира върху резултатите за своите партньори, спестявайки им повече разходи за изследвания.

AgriLife и Bayer CropScience наскоро подписаха многогодишно споразумение за разработване на пшенични растения, които имат по-високи добиви и са по-устойчиви на суша. AgriLife също има партньорство с Monsanto за разработване на по-ефективни разновидности на памук в световен мащаб.

Иновации в горивната енергия

Една от най-обещаващите области на изследване е биогоривата. През последните пет години AgriLife е участвал в повече от 40 биоенергийни проекта с общо портфолио от над 50 милиона долара.

AgriLife Research и BP Biofuels подписаха тригодишно споразумение за разработване на комерсиализирана целулозна суровина за производството на модерни биогорива. Част от това изследване е разработването на нови сортове треви и тръстика за използване като суровина при производството на биогорива.

AgriLife Research също получи безвъзмездна помощ от 2 милиона долара от Националната научна фондация през 2012 г., за да проучи начини за получаване на масло от водорасли и си партнира с Ceres Inc., за да намери приложения на соргото като потенциална суровина за биогорива.

„Възобновяемата енергия, произведена от специални енергийни култури, ще играе жизненоважна роля за икономиката на 21-ви век,“казва Неслер.

Изследванията поддържат Тексас начело

Друга важна област на изследване в AgriLife е определянето на по-доброто използване на водните ресурси за селското стопанство и градинарството. Това е особено критично поради последните условия на суша в щата.

AgriLife Research продължава да си създава име в научните изследвания в животните. Фокус в тази област е изследването на темперамента на животните по отношение на условията на живот и транспорт. Изследователите са открили, че по-малко стрес върху добитъка обикновено означава по-здрав добитък.

AgriLife Research привлича световно внимание с работата си в областта на безопасността на храните и медицината, включително изследване на рака и храненето. Националният център за изследване на електронни лъчи в кампуса на Тексас A&M получи одобрение от Службата за инспекция на животните и растенията на Министерството на земеделието на САЩ да използва оборудването си за третиране на селскостопански продукти, регулирани съгласно разпоредбите на карантините и разпоредбите, администрирани от USDA.

Центърът е само второто електронно-лъчево съоръжение в континенталната част на Съединените щати, одобрено от агенцията за фитосанитарно третиране, осигуряващо защита срещу нахлуващи насекоми и вредители. В допълнение към тези приложения, използването на технология за облъчване с електронен лъч води до значителни подобрения в стерилизацията на медицински изделия.

Одобрението ще позволи разширени възможности за износ не само за култури от Тексас, но и за култури от други щати, както и за продукти, внесени от други страни, отбелязва д-р Суреш Пилай, директор на Националния център за изследвания с електронен лъч.

„Наличието на тази способност в Тексас може да бъде от полза за износителите на селскостопански продукти от щати като Джорджия, Южна Каролина и Флорида,” казва Пилай. „USDA-APHIS в момента преразглежда федерален закон, за да позволи използването на тази технология върху вносни стоки в Съединените щати. Ако този закон влезе в сила, ще има значително търсене за използване на тази технология върху стоки, които в момента се внасят от Мексико, като гуава, манго, сладък лайм, чушки манзано и карамбола.”

Популярна тема