Тексас води в проекти за преки чуждестранни инвестиции

Съдържание:

Тексас води в проекти за преки чуждестранни инвестиции
Тексас води в проекти за преки чуждестранни инвестиции
Anonim

Списъкът на Тексас с скорошни проекти за преки чуждестранни инвестиции е толкова дълъг, колкото и дълбок. Повече от 1300 големи чуждестранни компании са имали дейност в щата през 2012 г.

Образ
Образ

Когато ръководителите на Kelso Technologies търсеха производствена площадка в Съединените щати, търсенето им започна и спря в Бонам, Тексас.

Базираният в Канада производител на предпазни клапани и други продукти искаше да бъде по-близо до своята клиентска база от производители на железопътни цистерни. Главният изпълнителен директор на Kelso Джеймс Р. Бонд казва, че производственият мениджър на компанията във Ванкувър е бил от Bonham и ги е запознал с града в Тексас.

„Станахме много добри приятели с кмета и градът сподели нашите дългосрочни цели“, казва Бонд. „Не беше трудно решение.“

Решението също беше лесно за редица чуждестранни компании, които избраха Тексас за инвестиции и създаване на работни места в редица индустрии. Между 2008 г. и 2012 г. Тексас привлече ПЧИ проекти от 42 различни нации.

През този период повече от 430 компании извън САЩ обявиха повече от 500 отделни бизнес експанзии в Lone Star State, създавайки около 46 000 работни места. Като цяло повече от 446 000 работници от Тексас са наети от чуждестранни компании, включително Alcatel-Lucent, BASF, Toshiba, Novartis, Royal Dutch Shell и Siemens.

Постиженията на държавата му донесоха първата награда на губернатора на списание Foreign Direct Investment през 2012 г. въз основа на редица качествени и количествени фактори.

Печеливша нагласа

Списъкът на Тексас с последните успехи на преките чуждестранни инвестиции е толкова дълъг, колкото и дълбок. Повече от 1300 големи чуждестранни компании са имали операции в щата през 2012 г. Почти един на всеки четири петролни, газови или минни проекти и един на всеки девет проекта за индустриални машини, разположени в Съединените щати извън страната, са отишли в Тексас. Сред последните постижения:

  • Южнокорейският полупроводников гигант Samsung Electronics стартира програма за разширяване на стойност 4 милиарда долара в края на 2012 г. в своя завод за чипове в Остин, за да обслужва търсенето на пазара на смартфони. Компанията, която избра Остин през 1986 г. за първия си производствен обект извън Южна Корея, е инвестирала повече от 13 милиарда долара в своето съоръжение в Остин с 2400 служители от средата на 90-те години.
  • Производителят на стоманени тръби Tenaris ще построи съоръжение на стойност 1,3 милиарда долара в окръг Матагорда в сърцето на енергийния пояс на Тексас между Хюстън и Корпус Кристи, създавайки 600 работни места. Компанията, със седалище в Люксембург и мажоритарно притежавано дъщерно дружество на италианската група Techint, ще изгради 1 милион квадратни фута, най-съвременна мелница за безшевни тръби и съоръжения за топлинна обработка и първокласни резби, които ще произвеждат 600, 000 тона тръби годишно. Операциите на компанията в Северна Америка са в Хюстън.
  • В Корпус Кристи най-големият австрийски производител на стомана планира съоръжение на стойност 700 милиона долара, което ще използва природен газ за редуциране на желязната руда в железни пелети и тухли, които се използват за производството на стомана. Voestalpine планира да построи завода на място в близост до Порт Корпус Кристи.
  • Китайският нефтохимически производител Formosa Plastics планира разширяване на стойност 1,7 милиарда долара в своето съоръжение Point Comfort на брега на Персийския залив, което се очаква да създаде 200 работни места.

Докато големите преки чуждестранни инвестиции като Samsung и разширяването на производството на камиони на Toyota в Сан Антонио грабнаха заглавията, по-малки проекти като инвестицията на Kelso Technologies също бяха част от комбинацията.

Работейки с град Бонам, Kelso планира да построи ново съоръжение, което ще разшири работните места от 20 на 50 директни служители и още 150 в компании доставчици. Новият завод е в рамките на 400 мили от клиентите и основните доставчици на компанията.

Основен фактор при избора беше наличието на работници, квалифицирани в тежкото промишлено производство на продукти за обработка на опасни материали за транспортната индустрия.

„Има добра работна ръка там; те разбират важността на крайните срокове и веригата за доставки,” казва Бонд.

Ръководството на Bigcommerce също хареса приятелското отношение към бизнеса на Тексас. Основателите на компанията са спокойни австралийци, които са намерили сродни души в непринудената, но трудолюбива култура на Тексас, казва Стив Донъли, директор човешки ресурси и набиране на персонал за Bigcommerce.

Bigcommerce откри присъствието си в САЩ в Остин през 2009 г., привлечен от базата служители, запознати с високите технологии. Компанията създава решения за електронна търговия за малки и средни предприятия, за да им позволи да се занимават с онлайн търговия. Офисът в Остин първоначално беше посветен на продажбите и поддръжката, но скоро ще добави разработчици на софтуер.

„Имате страхотни академични институции, които излагат нови таланти през цялото време, и имате хора, които са ветерани в стартирането, които са минали през това преди на всички нива на организацията“, казва Донъли. „Остин разполага с набор от таланти, който няма да намерите навсякъде.“

Bigcommerce разгледа и други технологични центрове като Силиконовата долина, но по-ниските разходи изиграха голяма роля при избора на Остин.

„Толкова е скъпо да си в район като Сан Франциско от гледна точка на общинския данък и това, което плащаш за същия набор от умения, прави огромна разлика“, казва Донъли.

Подкрепа от върха

Samsung Austin Semiconductor избра мястото за първия си завод за производство на чипове в Тексас през 1986 г., защото градът беше дом на други компании в индустрията. При последното си разширение компанията ще наеме допълнителни 500 служители.

Samsung избра да инвестира в съоръжението в Остин поради репутацията си в града и щата.

„Успяхме да набираме служители и имаме страхотно партньорство с град Остин, окръга и щата“, казва Катрин Морс, главен съветник и директор по обществените въпроси на Samsung Austin полупроводник. „Щатът осъзнава, че бихме могли да построим навсякъде по света и избрахме да се разширим в Остин“, казва Морс. „И губернаторът наистина изрази своята признателност.“

Популярна тема