Преместване в Тексас: По-ниски разходи, предимство за бизнеса

Съдържание:

Преместване в Тексас: По-ниски разходи, предимство за бизнеса
Преместване в Тексас: По-ниски разходи, предимство за бизнеса
Anonim

Тексас е най-привличането на нацията за компании, търсещи приятелска бизнес среда.

Образ
Образ

Когато Тексас казва, че е създал благоприятна за бизнеса среда, това наистина е така. И изобилие от сравнителни класации подчертава жизнеността на бизнеса на щата и привлекателността му за местоположение, разширяване и създаване на работни места.

Положително доказателство са обявите, които поставят Тексас на върха като бизнес дестинация. През 2012 г. CNBC определи щата Lone Star No. 1 в годишния си списък с най-добри щати в Америка за бизнес, който включва разходи за правене на бизнес, разходи за живот, работна сила, образование, инфраструктура и качество на живот сред критериите.

Тексас също беше първият избор на вземащите бизнес решения на годишния най-добър щат за бизнес на главния изпълнителен директор през 2012 г., където изпълнителните директори отбелязаха структурата на щата с ниски разходи и благоприятната регулаторна среда сред основните му атрибути. Списание Site Selection класира Тексас на 3-то място в списъка си за най-добър щатски бизнес климат за 2012 г., в който се класира на 1-во място в частта от проучването на ръководителите на класацията. (Тексас спечели Купата на губернатора за избор на място за 2012 г. въз основа на броя на капиталовите проекти в щата.)

„Отивате там, където има възможност“, казва Джоузеф Вранич, директор на Spectrum Location Solutions в Ървайн, Калифорния, доставчик на услуги за корпоративно преместване с клиентска база в цялата страна. „Компаниите търсят благоприятна бизнес среда, която включва разумни данъци и ясна регулация.“

Тексас изпълнява тези цели и на двата фронта, без личен или корпоративен подоходен данък и регулаторна среда, благоприятна за нуждите на бизнеса.

Вранич казва, че въпреки че тенденцията за преместване и разширяване се увеличава в цялата страна, няколко щата по-специално, включително Калифорния, имат толкова възприемана негативна бизнес среда, че той вижда рязък скок в броя на компаниите, които правят големи инвестиционни решения или местоположения другаде.

Със сигурност Тексас се радва на голям успех в привличането на инвестиции и създаването на работни места от много различни източници. Това е основна дестинация за преки чуждестранни инвестиции и неговият опит в създаването на работни места чрез стартиращи фирми, разширяване на съществуващи предприятия и преместване е впечатляващ. Тексас създаде 679 000 работни места между декември 2009 г. и декември 2012 г., повече от всеки друг щат.

И държавните лидери поеха по пътя, за да донесат посланието за предимството на Тексас. Тогавашният управител Рик Пери говори с бизнес лидери в Калифорния в началото на 2013 г., за да подчертае предимствата на своя щат по отношение на разходите и цялостното удобство за бизнеса. През ноември 2012 г. Калифорния прие предложение 30, което създава нови групи за хората с по-високи доходи и повишава държавния данък върху продажбите.

Редица калифорнийски компании намериха привлекателността в пощенския код на Тексас. През 2010 г. Vermillion Inc., изследовател и разработчик на диагностични тестове с висока стойност, използвани от лекари, премести корпоративния си щаб от Калифорния в Остин. През 2011 г. Xeris Pharmaceutics, производител на инжекционни фармацевтични продукти, премести централата си от Калифорния в Остин, позовавайки се отчасти на регулаторната среда на Калифорния. Същата година доставчикът на домашни здравни услуги AccentCare премести централата си в Далас от Калифорния, отчасти защото главният изпълнителен директор каза, че Тексас е по-удобен за бизнеса.

Тексас продължава да печели големи инвестиции и работни места от компании, базирани в Калифорния, включително някои от най-големите имена в корпоративния пейзаж. Chevron обяви в началото на 2013 г., че ще премести около 800 работни места от централата си в Сан Франциско към операциите си в Хюстън. Google, Apple, eBay и Facebook имат значително и нарастващо присъствие в Остин, където 63 от 225 корпоративни премествания между 2004 г. и 2011 г. са били от Калифорния.

Качество на живот в Тексас

Качеството на живот е друга ключова променлива при преместването, както при набирането, така и при задържането на таланти, и ако се вземат предвид чувствата на жителите на Тексас, те се чувстват добре в щата си като място за живот и работа.

Тексас се класира в топ 10 сред щатите в American Dream State Ranking Report, дело на консултанта по брандинг на места Burghard Group в сътрудничество с Xavier University в Синсинати. Докладът се основава на изследване, което включва отговори на анкети на 139 твърдения, които капсулират различни американски „стремежи“, вариращи от икономически условия до цялостно благосъстояние до асимилация и разнообразие, доверие в хората и институциите и качеството на въздуха, водата и храната.

„В Тексас благоприятното отношение към бизнеса е страхотно и в зависимост от общността разходите за живот са по-ниски, отколкото другаде“, казва Вранич.„Вследствие на това разходите за труд са по-ниски. Ползата от това е по-стабилна работна сила, защото човек, който може да си позволи да притежава дом, ще остане при работодател по-дълго от някой, който живее в претъпкан апартамент.“

Училищата също са важни. „Служителите се възползват от възможността да напуснат Лос Анджелис, за да се преместят в общност с по-добра образователна система“, казва той.

Цялата подходяща инфраструктура

Друго важно предимство на Тексас за компании, разчитащи на износ и внос, е напълно интегрираната транспортна и логистична система на щата, която включва 12 дълбоководни пристанища с дълбочина на каналите над 30 фута. Разширяването на Панамския канал за поемане на по-големи кораби, проект, който се очаква да бъде завършен през 2015 г., ще постави пристанищата на крайбрежието на Персийския залив в първостепенна позиция за повишена активност.

Според Вранич достъпът до пристанищата по крайбрежието на Персийския залив не само ще увеличи ефективността на корабните контейнери за Азия, но също така ще помогне на компаниите да избегнат по-скъпите пристанища на Оукланд, Лонг Бийч и Лос Анджелис.

Енергийните разходи са движещ фактор в много премествания и разширения за всякакъв вид и размер на компания, което прави мощността друго значително предимство за Тексас. Вранич отбелязва, че това е единственият щат с електрическа мрежа, която не е свързана с националната мрежа, което помага да се избегнат някои федерални разпоредби.

„Операциите за преработка на храни в Калифорния отбелязват рязък скок на енергийните си разходи, защото щатът е въвел система за ограничение и търговия“, казва той. „Те използват много енергия „, газ за готвене и електричество за замразяване“, така че сред тях има особен интерес да отидат другаде.“

Освен това частните енергийни компании произвеждат голяма част от енергийните доставки в Тексас, така че те често са в състояние да предложат стимули или да се пазарят за цена, стимул, който не е непременно наличен в други щати.

„В продължение на осем години Калифорния е класирана от списанието CEO като най-лошия щат за правене на бизнес, докато е отбелязала Тексас като най-добрия щат за бизнес“, казва Вранич. „Това е вашият контраст точно там.“

Популярна тема