Предимства при избора на място Наклон в полза на Тексас

Съдържание:

Предимства при избора на място Наклон в полза на Тексас
Предимства при избора на място Наклон в полза на Тексас
Anonim

Процесът за избор на сайт обикновено води компаниите в Тексас, както се вижда от най-добрите класации в медиите за бизнес развитие.

Образ
Образ

Когато компаниите търсят ново местоположение, те разглеждат множество фактори, преди да вземат решение. Наличието на работна ръка, нивото на образование на работната сила, транспортната инфраструктура, данъците, комуналните услуги и много други променливи натежават в уравнението.

В диапазона от измервания на корпоративно местоположение и инвестиции Тексас се представя силно. Ето защо списание Area Development оцени Тексас като номер 1 като цяло в класацията си за най-добри щати за правене на бизнес. Професионалистите по корпоративно местоположение, които анкетираха, класираха Тексас на върха за цялостната бизнес среда, включително разходите за правене на бизнес, среда за корпоративни данъци, програми за стимулиране, скорост на издаване на разрешения и достъп до капитал и финансиране на проекти. Тази комбинация даде на държавата преднина в привличането на инвестиции и създаването на работни места.

Отличията подчертават последните успехи, които Тексас постигна в привличането на компании, казва Дийн Барбър, главен изпълнителен директор на базираната в Плано Barber Business Advisors, която се консултира с компании, обмислящи обекти от брега до брега.

„Цифрите доказват, че Тексас се справя сравнително по-добре от други части на страната“, казва Барбър. „Тук, в Плано, това е вълнуващ район за растеж. Заобиколен съм от корпоративни централи.“

Кинг Р. Уайт, президент на базираната в Далас Site Selection Group LLC, се съгласява, че Тексас се справя добре напоследък в привличането на бизнес.

„Виждаме много активност и възраждане на производствения тип проекти“, казва той. „Тексас попада на радара за много от тези компании.“

Неотдавнашно проучване на професионалисти по корпоративно преместване класира щата в челната петица по отношение на трудовия климат, наличието на квалифицирана работна ръка, инфраструктурата и глобалния достъп, включително неговата логистика и сила на дистрибуция и железопътен и магистрален достъп.

Създаден за бизнес

Компаниите могат да се възползват от законите на Тексас, които позволяват на общностите да приемат 4A и 4B местни продажби и да използват данъци за финансиране на усилията за икономическо развитие. Това дава възможност на общностите да строят или придобиват сгради, да обновяват инфраструктурата и да предприемат други стъпки за настаняване на бизнеса.

„Помага много, особено при предварителни инвестиции“, казва Барбър. „Много организации за икономическо развитие в други държави нямат такъв вид пари.“

Данъчната структура позволява на градовете в Тексас да се конкурират в национален мащаб. Щатът не налага лични или корпоративни данъци върху доходите, а Tax Foundation класира щата в топ 10 на годишния си списък с най-добри щати за бизнес през 2012 г.

„Това дава много свобода на действие на някои третични пазари да се конкурират ефективно с други части на страната за много от тези проекти,“казва Уайт.

Уайт казва, че градовете в Тексас се сравняват много благоприятно спрямо други най-добри места в нацията за инвестиции в местоположение. По отношение на разходите за труд Тексас предлага висококачествена работна сила на достъпни цени. Например Уайт отбеляза, че телекомуникационните инженери в района на Далас струват 15 до 20 процента по-малко от хората със същите умения в Силиконовата долина.

„Едно от положителните качества, които имаме, е качеството на работната сила в щата“, казва Уайт. „Можете да отидете в град от ниво 1 и да намерите страхотен технически талант и да отидете в град от ниво 2 или 3 и да намерите страхотна квалифицирана промишлена работна ръка.“

Другите разходи за правене на бизнес също са по-ниски. Например офис пространството в Силиконовата долина може да бъде с 20 до 25 процента по-високо от повечето градове в Тексас, казва Уайт.

Тексасците са готови да отидат на работа дори в отрасли, с които държавата няма дълго наследство.

„В повечето части на Тексас, дори и да няма силна производствена традиция, има един вид нагласа „свърши го“, казва Барбър. „Отношението на животновъда казва, че може да не знаем как да го направим, но ще го разберем.“

Тексас се издига

Въпреки това, не всички аспекти на състоянието могат да бъдат заснети в електронна таблица.

„Има емоционален аспект при вземането на корпоративни решения и избора на място“, казва Барбър. „Това, което общностите могат да предложат по отношение на качеството на живот, може да преобърне в една или друга посока за дадено местоположение.“

Често е необходимо пътуване до Тексас, за да видите цялата картина на това какво прави щата толкова привлекателен.

„Има качествен аспект, който се случва, когато хората посетят района и видят какво казват другите работодатели“, казва Уайт. „Има голяма разлика, когато става въпрос за фактора приятелско отношение на културата на Тексас и това е трудно да се определи цена.“

Популярна тема