Тексас предлага силни стимули за инвестиции, създаване на работни места

Съдържание:

Тексас предлага силни стимули за инвестиции, създаване на работни места
Тексас предлага силни стимули за инвестиции, създаване на работни места
Anonim

The Texas Enterprise Fund (TEF) и Texas Emerging Technology Fund (TETF) са стълбове на насърчителни програми, които насърчават иновациите, инвестициите и създаването на работни места в щата Lone Star.

Образ
Образ

Представете си, че печелите $500 милиона при първоначална инвестиция от $1,8 милиона. Това е мощната възвращаемост, която икономиката на Тексас „“и град Париж „“могат да очакват през следващото десетилетие само от една скорошна история на успеха на Texas Enterprise Fund.

„Това създава убедителна възвръщаемост на инвестициите не само от ангажимента за финансиране на TEF, но и от местни стимули,“казва Стив Гилбърт, изпълнителен директор на Paris Economic Development Corp.

Инвестицията в TEF помогна на Париж да се конкурира успешно с места в Южна Каролина, Пенсилвания и Небраска за ново производствено съоръжение на Skinner Baking Co. Компанията, базирана в Омаха, Небраска, инвестира 25 милиона долара, за да отвори отново затворено съоръжение на Sara Lee и очаква да създаде 393 работни места. Много от тези нови работници вероятно ще бъдат бивши служители на Sara Lee, които са загубили позициите си, когато тази компания е прекратила дейността си в Париж, казва Гилбърт.

Това е една от многото положителни страни, дължащи се на TEF, който заедно с Texas Emerging Technology Fund са стълбовете на държавните програми за стимулиране, които насърчават икономическото развитие. През 2012 г. TEF инвестира повече от 487 милиона долара и приключи сделката по проекти, генериращи повече от 66 094 нови работни места и повече от 17 долара.4 милиарда капиталови инвестиции в държавата. Фондът предоставя парични безвъзмездни средства за проекти, които предлагат значително планирано създаване на работни места и капиталови инвестиции. Използва се, когато едно място в Тексас се конкурира с опции извън щата.

TETF е програма за парични безвъзмездни средства, предназначена да помогне на държавата да създаде работни места и да разрасне икономиката в дългосрочен план чрез ускоряване на развитието и комерсиализацията на нови технологии и привличане и създаване на работни места в технологичните области. Програмата работи чрез партньорства между държавата, институциите за висше образование и частната индустрия, за да се съсредоточи по-голямо внимание върху изследванията, развитието и комерсиализацията на нововъзникващи технологии.

Сладък успех

Програмите за стимулиране създават силно партньорство между общности и служители, казва Ауди Кийтън, президент на Skinner Baking Co.

„С фокус върху движението напред, Дж. Скинър си партнира с хората от Париж“, казва Кийтън.„С ангажимент към занаята на печене и осигуряване на незабравими изживявания при хранене, Дж. Скинър ще продължи да бъде лидер в индустрията в нашата категория и Париж, Тексас, ще бъде част от рецептата за успех.“

Компанията доставя повече от 200 милиона сладкиши и печива всяка година под собствената си марка и други етикети. Клиентите в цялата страна включват магазини за пекарни, компании за хранителни услуги и дистрибутори. Компанията също така предоставя услуги за производители на храни по договор.

Управление на риска

Инвестиция от TEF в размер на 1,2 милиона долара, подпомогната във финансови услуги и инвестиционна фирма TD Ameritrade, избираща дейността си във Форт Уърт за разширяване. TD Ameritrade беше подпомогната от $1,2 милиона TEF инвестиция. Очаква се разширяването да създаде близо 500 работни места в рамките на четири години и да генерира приблизително $11 милиона капиталови инвестиции.

„Имахме силен растеж през последните няколко тримесечия и сме в добра позиция да продължим този импулс. Този проект подчертава нашия ангажимент към нашите сътрудници и град Форт Уърт. Много сме доволни, че държавата призна този ангажимент и инвестира в разширяването на нашето местно съоръжение чрез Texas Enterprise Fund,” казва президентът и главен изпълнителен директор на TD Ameritrade Фред Томчик.

За компании, които се преместват, подобни стимули компенсират финансовите рискове, присъщи на преместването в нов град, казва Джереми Хаят, директор на глобалните връзки с обществеността за HID Global. В същото време стимулите държат компаниите отговорни за техния ангажимент за местно наемане, капиталови инвестиции и други обещания, като екологично устойчиви практики и дизайн на сгради.

HID Global, международен лидер в решенията за защитена идентичност, изгражда своя нов Глобален оперативен център в Остин. Инвестицията от $35,3 милиона, която се очаква да създаде повече от 250 работни места, беше подпомогната от $1,9 милиона TEF инвестиция.

“Стимулът от държавата и града е инвестиция в компании, които имат обещанието да подобрят бизнес климата в държавата. Компанията трябва да демонстрира предварително план, който осигурява възвръщаемост на държавната инвестиция“, казва Хаят. „Градът и щатът получават компания, която се ангажира с наемане и наемане на местни служители и капиталови инвестиции за разрастване на бизнес. Резултатът е повече заети граждани и увеличена приходна база. Детайлният процес позволява на държавата да има доверие в компанията въз основа на бъдещи инвестиционни планове и минали бизнес резултати.“

Популярна тема