Болниците за спешна помощ в Уайоминг придобиват национален статут

Съдържание:

Болниците за спешна помощ в Уайоминг придобиват национален статут
Болниците за спешна помощ в Уайоминг придобиват национален статут
Anonim

27-те болници за спешно лечение в Уайоминг печелят високи оценки за грижи за пациенти и специалности.

Образ
Образ

Когато става въпрос за лечение на пациенти с инфаркт, медицинският център на Уайоминг е един от най-бързите в нацията.

„Ние използваме протокола STEMI, така че от момента, в който ударите вратата ни и влезете в нашата катетерна лаборатория, могат да минат 45 минути, за да отворите артерията си – много под средното за страната“, казва Вики Даймънд, президент и главен изпълнителен директор на болницата със 192 легла в Каспър. „Ние сме в 90-ия процентил в страната.”

Това първокласно класиране илюстрира дълбочината на възможностите за лечение в целия щат в неговите 27 заведения за спешна помощ.

„Не трябва да отстъпваме на никого в предоставянето на добро качество на грижите не само в региона, но и в цялата страна,“казва Дан Пердю, президент на Болничната асоциация на Уайоминг.

Той посочва нов високотехнологичен, мек на допир дигитален мамограф в Регионална болница Еванстън и нова хирургическа система да Винчи в болница Мемориал в окръг Конвърс. Регионалният медицински център Cheyenne вече разполага с отделение за лечение на епилепсия, Washakie Medical Center откри нов център за лечение на рак, Ivinson Memorial Hospital стартира програма за здравето на жените, а Memorial Hospital of Sweetwater County получи безвъзмездна помощ от $3,1 милиона за рак от Helmsley Charitable Trust за закупуване на щат -модерно оборудване за лъчелечение на рак.

Perdue отбелязва, че са в ход големи ремонти в пет болници и се разгръща нов раков център в CRMC. US News отличи Регионалния медицински център Cheyenne за неговите програми за специалност по пулмология в годишната си класация за най-добри болници за 2013 г., а четири болници в Уайоминг бяха посочени в списъка на iVantage с най-добри резултати 100 на болниците с критичен достъп.

Интензивни грижи

Една болница в Уайоминг, която получава национално признание, е медицинският център Washakie. През 2013 г. болницата беше обявена за He althStrong Top 100 Critical Access Hospitals в списъка на Съединените щати.

„Това показва отдадеността на нашия екип към нашите пациенти и гордостта, която изпитват от работата си,“казва главният изпълнителен директор Марджи Молитор.

Класирането също така илюстрира убеждението на Molitor, че размерът на леглото не определя качеството на грижите. „Когато водим хора на обиколка, те са впечатлени от нашите възможности. За една малка болница те са изумени от всичко, което предлагаме,” казва тя.

По-новите технологии включват 3-D мамография, заедно с дистанционно наблюдение в интензивно отделение, известно като i-Care, с дистанционни медицински сестри и интензивисти, които помагат за наблюдение на пациентите за ранни тенденции.

„Видяхме увеличаване на способността ни да задържаме пациентите тук, вместо да се налага да ги прехвърляме в други заведения,” казва Молитор.

Комплексна грижа в Casper

Местоположението на медицинския център на Уайоминг в центъра на щата е голямо предимство за жителите. Медицинският център е третостепенна референтна болница, обработваща реферали за всички нива на специализирани грижи от околните окръзи. Съоръжението с площ от 719 000 квадратни фута се обслужва от 170 лекари и разполага с 45 специалисти, включително травма, роботизирана хирургия, отворено сърце, неврохирургия, сърдечни грижи, грижи за инсулт и грижи за жени и деца.

„Разполагаме с целия набор от услуги, от които се нуждаете от болница, която се грижи за пациенти в много тежко състояние, с вътрешни интензивисти на пълен работен ден и болници, които управляват нашите медицински пациенти, както и педиатрични болници за управление на нашите новородени и педиатрични пациенти,” казва Даймънд.

В допълнение към своята изключителна програма за сърдечни грижи, Медицинският център на Уайоминг получи рейтинг Gold Plus за три години от Американската сърдечна асоциация за своя съвместен център за лечение на инсулт. Предлагат се продължителна бърза бъбречна заместителна терапия за остри пациенти и новата процедура Mini-Maise за пациенти, страдащи от хронична предсърдна фибра.

„Също така имаме много агресивен минималистичен инвазивен апартамент в нашия радиологичен отдел, където правим съдови процедури вместо отворени процедури,” казва Даймънд.

Медицински дом на полигон

За да обслужват ниската гъстота на населението в щата, болниците за спешна помощ в Уайоминг сформираха мрежата за интегрирана грижа в Уайоминг с цел да осигурят домове, ориентирани към пациента, където пациентът има постоянна връзка с личен лекар и грижите са координирани както за здраве, така и за болест. Медицинският център на Уайоминг също изпраща свои специалисти със самолет в клиники в селските райони.

Според опита на Молитор, въпреки че болниците в Уайоминг може да са по-малки от тези в градските райони, „малките болници осигуряват по-добра грижа, защото това е по-персонализирана грижа. Нашите пациенти са наши съседи и приятели и това носи допълнително ниво на отговорност.“

Популярна тема