Общностни колежи в Уайоминг Проектиране на специфични за индустрията програми

Общностни колежи в Уайоминг Проектиране на специфични за индустрията програми
Общностни колежи в Уайоминг Проектиране на специфични за индустрията програми
Anonim

Седемте обществени колежа в Уайоминг предлагат двугодишна степен за прехвърляне, персонализиран сертификат и програми, специфични за индустрията. През 2014 г. повече от 28 000 студенти са били записани в общински колежи в Уайоминг.

Образ
Образ

Седемте общински колежа в Уайоминг подкрепят нуждите от работна сила на щата, като предлагат двугодишни дипломи за прехвърляне, персонализирани сертификати и специфични за индустрията програми, които осигуряват на щата обучена и квалифицирана работна сила.

През 2013 г. повече от 28 000 студенти са били записани в общинските колежи на Уайоминг.

Комисията на Wyoming Community College, която наблюдава седемте колежа, работи, за да предвиди и отговори на нуждите на бизнеса и индустрията чрез разработване на подходящи учебни програми за студенти, които искат да напреднат в нововъзникващи кариери.

„Уайоминг е икономика, движена от минерали с нефт, газ, въглища и трона, и беше важно да се развият добри отношения с този тип компании, за да се подготви по-добре бъдещата работна сила в тези сектори,“казва Джим Роуз, изпълнителен директор на Комисията на общинския колеж в Уайоминг.

Една от многото компании, с които комисията си сътрудничи, е петролният рафинер HollyFrontier. Фирмата си партнира с Laramie County Community College по 11-седмична програма за технология на процесите, която обучава бъдещите служители на правилата за безопасност, преди изобщо да бъдат наети от HollyFrontier.

„Студентите трябва да завършат сертификационен курс, преди да бъдат обмислени за наемане,“казва Кевин Бърк, вицепрезидент и мениджър на рафинерия в HollyFrontier.

Курсът LCCC учи студентите за изискванията на OSHA, насоките за околната среда и различните технологии, като например как да се произвеждат газ и дизел от суров нефт и как да се пренасят такива продукти от точка А до точка Б.

„Има много страхотни работни места в областта на минералите – работа в рафинерии, електроцентрали, с тръбопроводи, газови компресорни станции, химически заводи, трона мини и други“, казва Бърк. „Ако студент завърши програмата LCCC, знаем, че се интересува от тази област и HollyFrontier наема 10 до 15 души всяка година, за да започнат високоплатени кариери.“

Популярна тема