Градовете в Уайоминг се стремят да обновят бизнес парковете

Съдържание:

Градовете в Уайоминг се стремят да обновят бизнес парковете
Градовете в Уайоминг се стремят да обновят бизнес парковете
Anonim

Общностите в Уайоминг могат да получат сертификат за своите бизнес паркове, за да станат по-продаваеми за перспективите в индустрията.

Образ
Образ

Компаниите, които търсят място за бизнес, често искат готово за лопата място с вече изградени пътища, канализационни и водопроводни линии, електричество и оптични влакна, така че строителството да може да започне незабавно.

Поради тази причина през 2013 г. Бизнес съветът на Уайоминг стартира програма за оценка и сертифициране на обекти, която предоставя на общностите в целия щат сайтове, за които потенциалните компании за преместване знаят, че са готови за лопата. WBC нае националната фирма за избор на обект McCallum Sweeney Consulting да наблюдава програмата.

Оценката на McCallum Sweeney включва списък със силни и слаби страни, на които една заинтересована общност с бизнес парк трябва да обърне внимание, преди бъдещите компании някога да гледат на сайта като на жизнеспособно място за изграждане, казва Хедър Тапър, маркетинг и мениджър на програма за популяризиране в отдела за бизнес и индустрия за Бизнес съвета на Уайоминг.

„McCallum Sweeney предоставя безпристрастен аутсайдерски поглед върху това, което трябва да се направи,” казва Tupper.

Ключов фактор, който консултантската фирма проучва, са потенциалните пречки пред развитието, като потоци, стари пътища, комунални сервитути или проблеми със замърсяването на околната среда. Той също така оценява комуналните услуги, канализационния поток, оптичните влакна и налягането на водния поток, за да види дали те са оптимални на всяко място, готово за лопата.

„Един проблем, който често съществува за градовете, е времето, необходимо за повторно разрешаване на даден сайт за повторно планиране или промяна на собствеността, което обикновено отнема 45 дни, но Маккалъм Суини показва на общностите как да постигнат този процес на повторно разрешаване за 20 до 30 дни,” казва Тупър.

Три парка досега

През 2013 г. три бизнес парка – два в Торингтън и един в Шеридан – станаха част от Програмата за оценка и сертифициране на обекти и двата имота в Торингтън достигнаха статус на сертифициране. Бизнес паркът Sheridan се очаква да бъде сертифициран през 2014 г.

„Решихме да засилим усилията си за икономическо развитие, така че научихме за програмата и искаме да разработим имот от 43,5 акра, наречен Sheridan Hi-Tech Park близо до Interstate 90,“казва Робърт Бригс, Директор по планирането и икономическото развитие на град Шеридън. „Сертифицирането ще ни направи продаваеми за големи промишлени перспективи, което е, което искаме.“

Никълъс Бейтсън, директор по благоустройството на град Шеридън, казва, че Маккалъм Суини е вникнал във всеки детайл по отношение на подобряването на бизнес парка.

„Те разглеждат колко газ и електричество можем да предоставим на даден обект, къде са разположени електрическите подстанции в общността, какви са оптичните възможности на парка и какви са нуждите на пътя и извън сайта“, казва Бейтсън.„Sheridan иска да се насочи към определени индустрии като центрове за данни, леко производство и широк кръг от технологично базирани бизнеси, а Sheridan Hi-Tech Park в крайна сметка ще може да ги приспособи към всички.“

Силна транспортна система

За компании, които търсят силна транспортна инфраструктура, Уайоминг е много желано място. Три междущатски магистрали пресичат щата: I-25 минава на север/юг по протежение на предната верига на Скалистите планини; I-80 пресича щата на запад до Солт Лейк Сити и на изток до основните метростанции на Средния Запад; и I-90 в северен Уайоминг осигурява връзка с пазарите на Северозапад и Горен Среден Запад. Пътната система включва 13 магистрали на САЩ.

Превозвачите клас I BNSF и Union Pacific оперират на повече от 800 мили релси, които пресичат Уайоминг, а железопътните линии са ключови транспортни активи за щатски компании, които доставят енергийни стоки като нефт, газови продукти, въглища и трона. Превозвачи с къси линии като Bighorn Divide & Wyoming Railroad, както и Watco също допринасят за цялостната икономика на щата.

Щатът също се обслужва от 36 общи летателни съоръжения, 10 от които предлагат обслужване на търговски авиолинии. Най-голямото съоръжение е летище Джаксън Хоул с повече от 500 служители, докато международното летище Денвър е само на 90 минути до два часа от големите населени центрове на Уайоминг.

Популярна тема