Отворените пространства на Уайоминг създават усещане за общност

Съдържание:

Отворените пространства на Уайоминг създават усещане за общност
Отворените пространства на Уайоминг създават усещане за общност
Anonim

От планинските вериги на запад до Високите равнини на изток, топографията на Уайоминг е известна с изключителна природна красота. Но хората в тези великолепни хълмове и долини са тези, които наистина правят Уайоминг специално място за живеене и работа.

Образ
Образ

От планинските вериги на запад до Високите равнини на изток, топографията на Уайоминг е известна с изключителната си природна красота. Но хората в тези прекрасни хълмове и долини са тези, които наистина правят щата специално място за живеене и работа.

Правителството на САЩ притежава около 48 процента от земята на Уайоминг и голяма част от тази област включва емблематични национални паркове, гори и исторически райони, включително Йелоустоун, Дяволската кула, Национален парк Гранд Тетън и Националната гора Шошони, както и близо три дузини държавни паркове и исторически зони.

Но природата в никакъв случай не е единствената добродетел на Уайоминг.

Всяка от неговите общности е създала изключителни места за живеене, предлагащи технологичен напредък, култура, изкуство, отдих и други удобства, без високата престъпност, задръстванията и замърсяването, които се срещат в големите градове.

Проучването на American Dream Composite Index установи, че жителите на Уайоминг се чувстват по-положително от жителите на повечето други щати относно качеството на околната среда и здравето си.

Уайоминг също е един от най-слабо населените щати, което води до сплотени бизнес и социални общности.

„Чували ли сте за шестте степени на разделяне?“казва Ерик Брандьорд, ръководител на бизнес развитието за Inter-Mountain Labs в Шеридан, който се премести в щата като малко дете. „Трябва да завършиш само две или три степени в Уайоминг, преди да намериш общ познат.“

Като жител на щата, чието наследство се простира от множество поколения, Грег Джоунс, президент на Jonah Bank of Wyoming в Cheyenne, цени бизнес климата, който се формира от географията и демографията на щата.

„Много по-лесно е, в зависимост от продуктовата линия или услуга, да станете известни в държавата или общността“, казва той. „Това е интересна, еклектична смесица от хора, които в крайна сметка разбират, че поради нашия размер трябва да се разбираме и го правим в по-голямата си част.“

Кодексът на Запада

Със западно наследство, което се проявява във всичко - от регистрационния номер на щата до талисмана на Университета на Уайоминг, каубоят не е реликва от миналото, а част от настоящето. Много хора в щата продължават да живеят според Кодекса на Запада, неписани правила, ръководещи живота на полигона.

Същият този код ръководи хората в бизнеса днес.

„Правим много неща с ръкостискане и има доста чест и почтеност в бизнес културата и климата“, казва Кен Бол, президент на Ball Advertising в Каспър.

Градовете на Уайоминг обаче предлагат и културни атракции за широк спектър от вкусове.

„Имаме симфония тук и доста голямо количество театър от независими групи и колежа“, казва Бол. „Освен ако не трябва да имате Tiffany’s или Saks Fifth Avenue, които можете да получите, като отидете в Денвър, вие сте в доста добра форма тук.“

Фокусиран върху семейството

Ейми Шоулс, директор на практиката на Laramie Physicians за жени и деца, и нейното семейство се преместиха в Уайоминг преди около три години. Тя казва, че харесват обширната система от градски паркове и близостта до националните паркове, както и широката гама от дейности и приключения на открито.

„Не е нужно да си ловец или рибар, за да му се насладиш“, казва тя. „Има планинско колоездене, скално катерене, каяк и много по-икономично спускане със ски, отколкото можете да намерите в Колорадо.“

За семейни ваканции тя се осмелява да посети Националния парк Роки Маунтин, който е на два часа път с кола. „Имаме страхотни ваканционни дестинации с прилично време за шофиране“, казва тя.

Лятото е идеално време за много дейности на открито, но забавлението не спира, когато вали снегът.

„Имаме хижа на малко езеро горе в централен Уайоминг, където караме водни ски и играем във водата, правим много пътувания с раница и играем голф“, казва Джоунс. „След това има зимни спортове, които също са огромни.“

Образователните ресурси на държавата печелят висока оценка и от новодошлите.

„Тук има невероятни възможности за образование“, казва Шоулс. „Хората понякога се притесняват, че децата им няма да получат добро образование, ако живеят навън в Уайоминг, а това дори не е близо до истината.“

Популярна тема