Индустрията за отдих на открито в Уайоминг привлича нови производители

Съдържание:

Индустрията за отдих на открито в Уайоминг привлича нови производители
Индустрията за отдих на открито в Уайоминг привлича нови производители
Anonim

За производителите на оборудване за открито – от огнестрелни оръжия и оптика до екипировка и облекло – наличието на адрес в Уайоминг е добър бизнес. Освен това е страхотен начин на живот.

Образ
Образ

За производителите на оборудване за открито – от огнестрелни оръжия и оптика до екипировка и облекло – наличието на адрес в Уайоминг е добър бизнес. Освен това е страхотен начин на живот.

„Мога да бъда в планината за 10 минути“, казва Майк Лилигрен, един от директорите на базираната в Ландър компания Bridge Outdoors, производител на връхни дрехи, оборудване за открито и аксесоари. Той също така предлага персонализирана брандирана линия със собствено лого на всеки клиент върху продуктите.

„Освен данъчните предимства на Уайоминг и ниските разходи за живот, имам достъп до отдих на открито и начин на живот на открито“, казва той.

В Grouse Wing Camo, собственикът Карлос Гонзалес постоянно тества на място иновативните камуфлажни продукти, произведени от неговата компания за ловци и други любители на открито.

„Това е всичко в Уайоминг. Отдих на открито,” казва Гонзалес.

Базираната в Ландер компания продава дрехи, сушени храни, прибори за хранене на открито и ловно оборудване. Революционният камуфлажен дизайн на Grouse Wing се основава на модела на крилото на глухар.

„Получих хубави пет точки на последния си лов. Правя го всяка година,” казва той.

Authentic Gear

Адресът в Уайоминг помага на Grouse Wing да се открои в една конкурентна индустрия. Търсенето на автентични продукти за открито нараства и какво може да бъде по-автентично от екипировка, произведена в щат, чието име е синоним на приключение на открито, пита Гонзалес.

„Аз го наричам манталитет на Nike“, казва той. „Хората искат да имат правилната екипировка.“

Гонзалес е роден в Уайоминг. Майк и Кристи Джоунс се преместват в щата през 2007 г. от Портланд, Орегон, когато Майк Джоунс работи за друга компания. През май 2013 г. те решават, че Уайоминг е идеалното място за новия им бизнес Fremont Knives.

Wyoming предлага различни предимства за стартиращ бизнес, включително грантове за търговски изложения, ниски данъци и благоприятен бизнес климат, казва Майк Джоунс.

Неговата компания произвежда „папки“– джобни ножове, произведени в Съединените щати – и острието Farson, модерен инструмент за оцеляване от неръждаема стомана, вдъхновен от инструмент, използван от жителите на Голямата червена пустиня близо до Farson. От него може да се направи брадвичка, да се накълцат подпалки, да се одере животно или да се накълца лук за вечеря.

Установяването на компанията в Уайоминг беше както бизнес, така и лично решение.

„Ние произвеждаме продукти, използвани от западните хора на открито, нашите целеви потребители“, казва Джоунс. „И ние обичаме Уайоминг. Става. Това е нашият начин на живот.“

Wyoming предлага друго предимство за производителите на открито. Централното местоположение на щата на Запад улеснява доставката на продукти навсякъде. Lilygren от Bridge Outdoors казва, че е по-ефективно и рентабилно да се разпространяват продукти от Lander, отколкото от големите градове на Западния бряг. Компанията доставя до търговците на дребно и директно до потребителите.

Ефективната логистика е важна и за Grouse Wing Camo. Гонзалес казва, че компанията има нарастваща клиентска база в Пенсилвания и други източни пазари. Хората на открито не могат да си позволят да губят дни в очакване на поръчките им да пристигнат по време на ловния сезон.

Благоприятен бизнес климат

Данъчни предимства, благоприятна бизнес среда и несравними гледки към планината доведоха HiViz Shooting Systems в Laramie. Компанията се премести от Колорадо.

HiViz Shooting Systems произвежда светлинни мерници, противооткатни подложки и аксесоари за стрелковата индустрия.

HiViz обмисли данъчните предимства на Уайоминг за бизнеса и неговите служители, наличните ресурси чрез Университета на Уайоминг и благоприятно местоположение с красива гледка към планините Snowy Range на запад, казва президентът и главен изпълнителен директор Филип Хау.

„Решението да преместим компанията беше трудно и изборът на правилното местоположение беше от съществено значение за продължаващия ни растеж в индустрията“, казва Хау. „Добрите хора от Бизнес съвета на Уайоминг и Laramie Economic Development Corp. работиха усърдно, за да отговорят на нашите нужди и да ни накарат да се почувстваме добре дошли. Очакваме с нетърпение да се установим в нашия нов дом в щат Уайоминг, подходящ за огнестрелни оръжия.“

Преместването на компанията се корени в затягането на законите за контрол на оръжията в Колорадо. HiViz обяви през пролетта на 2013 г., че ще търси ново местоположение, което да е по-благоприятно за неговите продукти и клиенти.

Има още едно предимство за производителите на открито в Уайоминг, казва Лилигрен от Bridge Outdoors.

„Да си в Уайоминг има и маркетингови предимства. За нашите клиенти означава повече да бъдем истинска компания, базирана в Уайоминг“, казва той. „Първият елемент в нашата мисия казва, че трябва да сме в Уайоминг.“

Популярна тема