Центрове за данни Намерете Wyoming бързо, страхотно и достъпно

Съдържание:

Центрове за данни Намерете Wyoming бързо, страхотно и достъпно
Центрове за данни Намерете Wyoming бързо, страхотно и достъпно
Anonim

Изобилие, бърза широколентова връзка; ниски разходи за енергия; и хладното, сухо време правят Уайоминг мощна привлекателна точка за инвестиции в центрове за данни. Ниските данъчни ставки и портфолиото от стимули допринасят за привлекателността на държавата.

Образ
Образ

Изобилната, бърза широколентова връзка, съчетана с ниски разходи за енергия и хладно, сухо време, правят Уайоминг мощна привлекателна страна за инвестиции в центрове за данни. Ниските данъчни ставки и портфолиото от стимули допринасят за привлекателността на държавата.

Комбинацията постави Cowboy State на челно място в развитието на центрове за данни, като Microsoft обмисля разширяване към своя нов център за данни на стойност 112 милиона долара и новия Национален суперкомпютърен център за океански и атмосферни изследвания в Уайоминг, който вижда голям изискване от изследователи.

Домашните компании също се разширяват. Базираната в Cheyenne Green House Data си партнира с базираната в Ню Джърси 1547 Critical Systems за разширение от 35 000 квадратни фута, което ще утрои повече от тройния отпечатък на държавата, когато отвори врати през пролетта на 2014 г.

Green House Data, която също има центрове за съвместно ползване в Портланд, Орегон, и Нюарк, Ню Джърси, се нуждаеше от повече място и провери Сан Хосе, Калифорния, Чикаго и Далас, както и сайтове в Айова и Небраска. Остана в Уайоминг.

„Не ни достигаше място“, казва Шон Милс, президент на Green House. „Нямаше да се разширим в Уайоминг, ако правителствените организации не бяха благосклонни към предприемачи и компании с висок растеж – и не се фокусираха върху разрастващ се бизнес.“

Силни държавни стимули

Програмата за кредитиране на възобновяема енергия е най-новият държавен стимул и Green House беше първата компания, която взе участие. Уайоминг също предлага програма за безвъзмездни средства за намаляване на разходите за управляван център за данни, която предоставя:

  • До $2,25 милиона за три години за възстановяване на комунални разходи за захранване или широколентов достъп
  • Освобождаване от данък върху продажбите за проекти с най-малко $5 милиона капитал и $2 милиона инвестиции в оборудване
  • Освобождаване на разходите за държавно екологично разрешение за мегацентрове

Градовете, градовете и окръзите също имат достъп до безвъзмездни средства за компенсиране на разходите за изграждане на обществена инфраструктура, за да подпомогнат набирането и задържането на центрове за данни.

„Ние сме силно конкурентни“, казва Брандън Маршал, директор по набирането на нов бизнес в Бизнес съвета на Уайоминг. „Много щати отпускат кредити за центрове за данни, но ние вече имаме опит.“

Местоположението също е голям фактор. Уайоминг не е в зони на урагани, торнадо или земетресения. „Това е едно от най-безопасните места в Америка за хостване на данни“, казва Милс.

Мек климат, ниски разходи за енергия

Търсенето на хранилище за възстановяване след бедствие подхранва известен повишен интерес, но мекият климат на Уайоминг и ниските разходи за електроенергия остават водещи. Центровете за данни изискват огромни количества енергия, както за да поддържат купчините сървъри да работят, така и за охлаждане на съоръженията за оптимална производителност.

Времето в Уайоминг поддържа изпарително охлаждане, ключова характеристика в Green House Data и суперкомпютърния център NCAR-Wyoming, който включва Йелоустоун, клъстер от високопроизводителни суперкомпютърни процесори, масивно съоръжение за архивиране на данни и специален система за визуализиране на научни данни.

„Йелоустоун рутинно потребява над един мегават – горе-долу колкото около 1000 домове в Уайоминг,” казва Рич Лофт, директор на технологичното развитие на Лабораторията за компютърни и информационни системи в NCAR.„Изпарителното охлаждане е ключов фактор, позволяващ на NWSC да постигне висока енергийна ефективност, както и разходите за комунални услуги в сравнение с други части на страната.“

Генерирана от вятъра енергия, плюс изпарително охлаждане и други дизайнерски елементи, поддържат енергийните разходи на Green House с около 40 процента по-ниски от средните за индустрията. Компанията се отличи допълнително, като добави 100-гигабайтна верига през 2013 г.

Microsoft, Green House и суперкомпютърният център са в Шайен, както и Mountain West Technology Network и EchoStar Broadcasting Corp., като и двете имат центрове за данни.

Технологичният бизнес център на Уайоминг към Университета на Уайоминг в Ларами е дом на център за данни, който отдава пространство под наем на частни компании. Базираната в Шеридан Ptolemy Data Systems спечели лауреат за 2013 г. от Computerworld Information Technology Awards Foundation за ролята си в създаването на телемедицинска мрежа в целия щат за предоставяне на медицински и психиатрични грижи на изолирани общности в Уайоминг. Новината предизвика по-голям секторен интерес към Sheridan, който имаше свой собствен щанд на конференцията Data Center World в Орландо през октомври 2013 г.

Интересът е широк и към Суперкомпютърния център, който е 30 пъти по-голям от предишната система на NCAR и вече е провел 11 широкомащабни експеримента.

„Резултатите – по отношение на разбирането на връзките между климата и времето, как бъдещият климат ще повлияе на качеството на въздуха и как работи фотосферата на слънцето – са наистина вълнуващи“, казва Лофт. Той също така приписва държавното правителство и бизнес общността на Уайоминг, както и Университета на Уайоминг.

„Те бяха гъвкави, фокусирани и ентусиазирани в подкрепата си на проекта,“казва той, „не само в привличането на съоръжението и разчистването на пътя за центъра, но и в разработването на изследвания и образователни партньорства.”

Популярна тема