Уайоминг изнася гориво Икономиката на щата

Съдържание:

Уайоминг изнася гориво Икономиката на щата
Уайоминг изнася гориво Икономиката на щата
Anonim

Износът на предприятия от Уайоминг възлиза на 1,4 милиарда долара през 2012 г. и през последните пет години износът е нараснал с повече от 30 процента. Уайоминг като един от 11-те щата, които отбелязаха двуцифрен растеж от 2011 до 2012 г.

Образ
Образ

Докато да си у дома на полигона е страхотно в Уайоминг, щатът си създава име и извън границите си.

Износът на предприятия от Уайоминг възлиза на 1,4 милиарда долара през 2012 г., а през последните пет години износът е нараснал с повече от 30 процента. Уайоминг е един от 11-те щата, които отбелязаха двуцифрен растеж от 2011 до 2012 г.

Основният износ на държавата включва химикали, машини, нефт и газови продукти и минерали. Повече от 63 000 работни места в Уайоминг са свързани с международната търговия и близо 20 процента от всички производствени работници зависят от износа за работата си.

Wyoming набира обем на износа годишно и полага основа за бъдещ растеж с агресивни програми, които помагат както на малки, така и на големи предприятия да пробият международните пазари.

Обучение за износ

Много от тези усилия се оглавяват от Бизнес съвета на Уайоминг, държавна агенция, която улеснява икономическия растеж.

Сравнително нова програма, ExportTech, се администрира чрез Бизнес съвета и дава тласък на по-малките компании, които искат да навлязат в международната търговия. През последните две години ExportTech работи с 11 компании от Уайоминг в производството, агробизнеса, търговията на дребно и технологичните индустрии и много от тях вече виждат нова или разширена експортна дейност.

„Интересуваме се да предоставяме услуга с добавена стойност на компании в щата. Успяхме да помогнем на компаниите да се насочат към чуждестранни пазари за техните продукти,” казва Синди Гаретсън-Вайбел, директор на агробизнеса за Бизнес съвета на Уайоминг и програмен мениджър за ExporTech.

Грант от държавната програма за насърчаване на износа на търговията на Администрацията за малък бизнес помогна на фирмите от Уайоминг да компенсират разходите за обучение на ExportTech. ExporTech беше проведено отчасти от Business Council, Manufacturing Works и Центъра за развитие на малък бизнес в Уайоминг.

„Нашата мисия е да предоставим на компаниите от Уайоминг възможности да разширят пазарите си в чужбина“, казва Гаретсън-Вайбел. „Голяма част от това, което правим, е обучение; открихме, че това не само им помага в разработването на продукти и маркетинга в чужбина, но дори подобрява плановете им за вътрешния пазар.“

Том Болдинг, собственик на Tom Balding Bits & Spurs в Шеридан, е наскоро завършил програмата ExportTech. Компанията на Болдинг произвежда накрайници и шпори, използвани широко в индустрията за коне.

„Да бъда част от програмата беше чудесна възможност“, казва Болдинг. „От няколко години обмисляхме износ, но нямахме всички инструменти и ноу-хау да го направим.“

Балдинг каза, че вижда някои ранни резултати от участието си в програмата и е добавил клиенти в Австралия, Европа и Япония.

Брус Кинг, главен изпълнителен директор на AristaTek в Ларами, казва, че програмата ExporTech помага на компанията му да се фокусира върху правилните международни клиенти за неговия бизнес. AristaTek разработи софтуерна програма за подпомагане на лицата, реагиращи първи при инциденти с опасни материали.

„Не сме обмисляли износ и решихме, че е време да го направим“, казва Кинг.

ExporTech стимулира търговията в Уайоминг

Лари Стюарт, програмен мениджър на ExportTech и директор на Manufacturing Works, казва, че ExportTech помага на компаниите да разгледат своите продукти или услуги и да ги насочат към задграничните пазари. Manufacturing Works предоставя техническа помощ, инженерни решения, обща бизнес помощ, маркетингови съвети и финансови консултации на производителите.

Бизнес съветът също така помага на компаниите от Уайоминг да получат застрахователни гаранции и експортно финансиране чрез програмите на Export-Import Bank. Друга полезна програма е Програмата за достъп до пазара на Министерството на земеделието на САЩ, която предоставя на производителите на храни в щата техническа помощ при износа.

Свързаните със селското стопанство компании на Уайоминг навлизат на международните пазари. През 2012 г. Jessen Wheat Company в Pine Bluffs стана първият производител на пшеница в САЩ, който изнася органично просо просо и пшеница за Китай.

Програмата ExportTech предложи множество полезни идеи за Сю Осбърн, директор на EMIT Technologies.

„Вече изнасяхме, но смятаме, че програмата ExportTech ни помогна да подобрим експортния си бизнес“, казва Осборн, чиято базирана в Шеридан компания произвежда катализатори и други продукти за контрол на емисиите, използвани в природните газ и други индустрии.„Класовете ни дадоха допълнително обучение и ресурси, за да навлезем по-дълбоко в експортния бизнес“, казва Осборн.

Пеги Друри, собственик на Crazy Woman Water Co. в Бъфало, Уайо, каза, че е получила експертни съвети относно цялостния си бизнес план от обучението, което може да доведе до разширяване на нейния бизнес с продукти за артезианска вода в Канада в близко бъдеще.

„Те ми помогнаха да разбера механиката на експортния бизнес“, казва Друри.

Популярна тема