Brown & Haley Candy Co. празнува 100 години във Вашингтон

Съдържание:

Brown & Haley Candy Co. празнува 100 години във Вашингтон
Brown & Haley Candy Co. празнува 100 години във Вашингтон
Anonim

Brown & Haley празнува 100 години сладък успех с известния си бонбон в розова кутия.

Образ
Образ

Ако не беше случайна среща в църквата между Хари Л. Браун, собственик на малък магазин за сладкарски изделия, и Дж. С. Хейли, който работеше за компания за подправки, нямаше да можете да насладете се на бадемово масло Roca. След като стават приятели, двамата решават да стартират малка компания за производство на бонбони, Brown & Haley, в Такома през 1912 г.

По време на Първата световна война основателите започват да изпращат своите бонбони на войските и продажбите процъфтяват. След войната двойката решава, че ключът към техния успех ще бъде иновацията.

През 1923 г. сладкарите изобретяват Almond Roca, хрупкави бонбони с форма на дънер, които ще станат тяхната претенция за слава. През 1927 г. те решават да го запечатат в известната сега розова тенекия. Almond Roca става известен като „бонбона, който пътува“. По време на Втората световна война бонбоните Brown & Haley отново се насладиха на войските и славата на Almond Roca се разпространи надлъж и нашир.

„Ако днес отидете в японските музеи и видите диорами от „˜30-те и „˜40-те години, често ще намерите розова тенекия Almond Roca на кухненската маса“, казва Пиърсън Клер, главен изпълнителен директор.

Браун и Хейли: Растеж и успех

Днес приблизително 40 процента от продуктите на компанията се изнасят. Компанията все още е със седалище в същата сграда, в която е изобретен Almond Roca. И верни на своите корени, Brown & Haley продължава да прави иновации, добавяйки нови продукти към линията.

„За да бъдете успешни, трябва да зарадвате потребителя“, казва Клер. „Правим го чрез избора на цвят на нашите кутии и чрез нови вкусове.“

Клеър казва, че намирането във Вашингтон е помогнало на Brown & Haley.

„Разположението на Тихия океан позволява свободна търговия с Канада и допълнителна възможност за лесен внос и износ от тихоокеанския басейн“, казва той. „Вашингтон е превъзходно място за правене на бизнес.“

Популярна тема