Окръг Вашингтон, Вирджиния приема нов щаб на K-VA-T

Съдържание:

Окръг Вашингтон, Вирджиния приема нов щаб на K-VA-T
Окръг Вашингтон, Вирджиния приема нов щаб на K-VA-T
Anonim

K-VA-T Food Stores има нова сграда на централата в центъра на Абингдън, Вирджиния.

Сградата на централата на K-VA-T Food Stores в Абингдън, Вирджиния
Сградата на централата на K-VA-T Food Stores в Абингдън, Вирджиния

Базираният в Абингдън гигант в супермаркетите K-VA-T Food Stores се намеси през 2012-2013 г. и построи нова сграда на централата.

K-VA-T (произнася се K-Vat) е в Абингдън от 1955 г. Името му произлиза от трите щата – Кентъки, Вирджиния и Тенеси – където работят неговите 105 супермаркета, предимно под Име на града за храна. Компанията притежава и магазини Super Dollar Discount Foods.

През лятото на 2011 г. болница Johnston Memorial се премести от старото си съоръжение в центъра на Абингдън в нова сграда. Имотът на бившата болница беше закупен от K-VA-T и служители на компанията решиха, че структурата трябва да бъде разрушена в полза на нова корпоративна сграда на централата на тяхната разрастваща се компания.

Разрушаването започна през зимата на 2011 г., а строителството през пролетта на 2012 г. След 18 месеца беше завършена красива тухлена сграда от 132 000 квадратни фута с привличащо вниманието външно стъкло, което придава нова архитектура на центъра на Абингдън експонат.

„Намираме се на пресечка и половина от Съдебната палата на окръг Вашингтон и в средата на жилищен квартал, така че се уверихме, че сградата ще бъде приятна за окото на нашите съседи, без да се натрапва“, казва Стивън С. Смит, президент и главен изпълнителен директор на K-VA-T.

Удобства за служители

Удобствата на четириетажната структура включват пълен конферентен център, който може да поеме големи вечери и срещи на мениджъри и стаи за обучение с размер на колеж с възможности за видеоконференции за комуникация със сътрудници на магазина. Продуктите на Food City могат да бъдат тествани на пазара в кафене на място и напълно оборудвана кухня, преди да бъдат разпространени в техните магазини.

Повече от 350 служители работят в сградата на централата, а други 600 работят в разпределителния център на компанията с площ от 1 милион квадратни фута в Абингдън край междущатска магистрала 81 на изход 22.

„K-VA-T също е ESOP компания, съкращение от Employee Stock Ownership Plan, с около 14 процента от компанията, собственост на нашите сътрудници“, казва Смит. „Повече от 8 000 от нашите общо 13 000 служители са акционери по плана за споделяне на печалбата и този брой би бил дори по-висок, освен че служител не може да участва в плана за акции, докато не навърши 21 години, така че тийнейджърите и 20-годишните, работещи в нашите магазини, все още не отговарят на изискванията.“

Атрактивен актив

Хенри Снодграс, председател на Управлението за индустриално развитие на окръг Вашингтон, казва, че K-VA-T е важен корпоративен играч в общността по различни причини.

„Те имат много служители и много видимост с техните магазини в целия регион и е хубаво да се каже, че имаме корпоративна централа тук, в окръг Вашингтон“, казва Снодграс. „K-VA-T също положи големи усилия, за да направи тяхната сграда да изглежда привлекателна и това е предимство, когато въвеждам бизнеси в окръга, които са перспективни и се интересуват от нас. Една от атракциите, които ги водя да видят, е сградата на централата на K-VA-T.”

Популярна тема