Участие на общността, нови бизнеси съживяват Glade Spring

Съдържание:

Участие на общността, нови бизнеси съживяват Glade Spring
Участие на общността, нови бизнеси съживяват Glade Spring
Anonim

Glade Spring преживя драматично съживяване, благодарение на усилията на общността и нови бизнес инвестиции.

Образ
Образ

Драматично съживяване превърна Глейд Спринг, някога почти призрачен град, в процъфтяваща общност.

"В началото на този процес имаше два стабилни бизнеса в града и около пет работни места", казва кметът Лий Кобърн. „Днес имаме над 14 бизнеса и повече от 40 работни места.“

Набиране на инерция за съживяване

Въпреки че съживяването беше на радара на града от 80-те години на миналия век, инерцията наистина се засили, след като Кобърн купи и реновира две осъдени сгради в центъра между 2004 г. и 2006 г. Неговият собствен бизнес, маркетинговата агенция Coburn Creative, заема част от една от сградите.

"Ключовият компонент за стартирането на нещо подобно е, че хората трябва да го видят", казва Кобърн.

Приблизително по същото време Кобърн и приятелят му Дърк Мур започнаха да обмислят как да насърчат участието на общността и широкото разкрасяване. Двамата бързо осъзнаха необходимостта от значително публично-частно сътрудничество. Така Кобърн се кандидатира за градски съвет и в крайна сметка за кмет, а Мур основава организация с нестопанска цел за развитие, Project Glade.

Заедно градът и общността върнаха живот на Glade Spring. Дори рецесията и опустошителното торнадо от 2011 г. не можаха да спрат напредъка.

„Когато торнадото дойде, ние кандидатствахме за безвъзмездна помощ от Държавния департамент за жилищно строителство и развитие на общността“, казва Кобърн.„Те бяха загрижени, че не можем да продължим, защото толкова много хора имаха лични проблеми, но аз им казах, че общността може да направи и двете, и те го направиха.“

Всъщност жителите бяха толкова всеотдайни, че закупиха и започнаха да възстановяват всяка една сграда в центъра, преди кандидатстването за безвъзмездни средства да приключи. Тази инициатива ще донесе на Glade Spring максимални съвпадащи средства, за обща полза за града от около $600 000. Кобърн казва, че с парите ще бъдат изплатени много проекти, включително ремонти на следващ етап, означения и пул от заеми от $100 000 в помощ на бизнеса наемат работници. Градът също така придоби историческо предназначение за площада, което отваря вратата за данъчни кредити за големи проекти.

Изпълване на центъра на града

Акцентите от съживяването включват развитието на Fiddlehead Junction, стар магазин за железария, който сега показва стоките на местните занаятчии. В сградата се помещава и S alt Trail Outfitters, кръстен на историческата пешеходна пътека, която скоро ще завърши на площад Glade Spring.

Други бизнеси в центъра включват Surber & Son General Store, който закотвя района от 1980 г. насам; Бистро Whistlepig, което сервира вкусни ястия, повлияни от Юга; и One K Studios на фотографа Джонатан Бейли.

От страна на доброволците, Project Glade се сдоби с разрушена банкова сграда – изпълнителите казаха, че е само на шест месеца от срутването – и я превърна в инкубатор за изкуства и бизнес. Жителите също донесоха растения от собствените си градини за озеленяване отстрани на улицата и организираха преместването на градската библиотека в по-рано разрушена сграда.

"Всеки град в окръга има отличителна индивидуалност", казва Кобърн. „Glade Spring е малко по-разнообразен, по-артистичен. И всички ние се грижим един за друг. Това е като голямо семейство.“

Популярна тема