Износ на Илинойс, ПЧИ Създаване на работни места, Нови пазари

Съдържание:

Износ на Илинойс, ПЧИ Създаване на работни места, Нови пазари
Износ на Илинойс, ПЧИ Създаване на работни места, Нови пазари
Anonim

Илинойс е глобална експортна сила, изпращайки в чужбина само през 2012 г. повече от 68 милиарда долара в стоки и услуги, което се равнява на близо 10 процента от брутния държавен продукт.

Илинойс
Илинойс

За международни компании, които правят бизнес в Северна Америка и фирми от САЩ, изнасящи продуктите си на пазари по целия свят, Илинойс е перфектният бизнес адрес.

Илинойс е глобална икономическа сила, като само през 2012 г. е изнесъл над 68 милиарда долара, което се равнява на почти 10 процента от брутния държавен продукт. Всъщност Илинойс е най-големият износител щат в Средния запад и петият по големина в Съединените щати.

Тези числа продължават да растат. Между 2009 г. и 2012 г. износът на Илинойс се е увеличил с 26,4 милиарда долара, или 63 процента, което е много над средното за страната ниво от 47 процента, казва Дан Сийлс, помощник-директор на Министерството на търговията и икономическите възможности.

И фирмите в Илинойс все повече търсят възможности на международния пазар, създавайки нови потоци от приходи и нови работни места. Тъй като 80 процента от световната покупателна способност е извън Съединените щати, износът помага на бизнеса, семействата и общностите в Илинойс да просперират. Държавата предлага както логистична, така и финансова подкрепа, за да помогне на бизнеса да навлезе на нови пазари и да развие своя бизнес в световен мащаб.

„Износът е отговорен за създаването и запазването на стотици хиляди работни места в Илинойс. Ето защо Службата за търговия и инвестиции работи, за да помогне на компаниите да идентифицират глобалните пазарни възможности и да популяризират своите продукти по целия свят“, казва заместник-директорът на DCOE Даниел Гоф.

Най-големите експортни пазари включват Канада, Мексико, Китай, Австралия и Германия. Основните експортни категории включват машини, леко масло, трактори и тежко оборудване, селскостопански продукти и части за моторни превозни средства.

Инвестиционна дестинация

За международни компании, които искат да правят бизнес в Съединените щати, Илинойс е врата към местните пазари. Положителният бизнес климат на щата, образованата работна сила и глобалните транспортни връзки са сред атрибутите, които го правят място номер 1 в Средния Запад като дестинация за преки чуждестранни инвестиции. Повече от 2000 чуждестранни фирми наемат повече от 350 000 жители на Илинойс.

Щатската служба за търговия и инвестиции работи, за да покаже силните страни на Илинойс по целия свят и да осигури повече работни места в щата от чужбина. 10-те задгранични офиса на отдела служат като очите и ушите на държавата в световен мащаб, като работят за откриване на тенденции и насърчаване на инвестициите. Офисите провеждат редовни събития за преки чуждестранни инвестиции, както и предоставят на чуждестранни компании информация за държавни услуги.

„Илинойс има 19-та по големина икономика в света и е в челните редици на световната икономика на 21-ви век. Не е чудно, че 32 компании от Fortune 500 се намират в Илинойс. От нашата първокласна университетска система до нашата несравнима транспортна мрежа до нашите културни атракции от световна класа, Илинойс разполага с всичко, от което бизнесът се нуждае, за да успее,” казва Гоф.

Иновативни компании като AIM – Automated Industrial Machinery – и Lamboo дават на Илинойс глобално икономическо присъствие. И двамата бяха носители на наградата за износ на губернатора през 2013 г.

AIM произвежда промишлени машини за огъване с ЦПУ. Компанията започва да изнася през 1995 г. и е установила пазари по целия свят. AIM обслужва договорни производители и производители. Неговото оборудване поддържа строителни, автомобилни, медицински, дисплеи на място за покупка, хладилни, хранителни услуги, HVAC, съхранение, обработка на материали и много други OEM производители.

Lamboo произвежда базиран на производителност конструиран бамбук за структурни, архитектурни и индустриални приложения по целия свят.

“Визията на Lamboo е да комбинира високопроизводителна технология с устойчивост. Виждаме голям потенциал за растеж, тъй като вълната от зелено строителство и екологични иновации в първичните индустрии продължава да се разпространява по целия свят,” казва Люк Шют, основател и президент на компанията.

Държавата предлага подкрепа на износителите по няколко начина. Службата за търговия и инвестиции на Илинойс управлява програмата за насърчаване на търговията и износа на щата Илинойс (ISTEP), която предлага на малки и средни предприятия финансова и техническа помощ за подпомагане на увеличаването на продажбите за износ. Тази програма се подкрепя от щатско и федерално финансиране.

Програмата ISTEP включва три възможности за компаниите от Илинойс да увеличат експортните си продажби:

  • Груповите търговски мисии предлагат на компаниите финансова и логистична подкрепа за участие в търговски изложения като част от организирана делегация от Илинойс.
  • Индивидуалната програма за продажби на чуждестранни пазари позволява на компаниите да получават финансова помощ за участие в задгранични търговски изложения и да присъстват на срещи за намиране на партньори с потенциални партньори и агенти.
  • Програмата за сертифициране за съответствие на продуктите предлага на бизнеса финансова и техническа помощ за попълване на сертификатите за съответствие на продуктите, необходими за износ.

STEP Безвъзмездните средства се възнаграждават на принципа първи дошъл, първи обслужен за всички отговарящи на условията компании.

Наред с износа, ПЧИ растат в Илинойс. Aisin Electronics, например, инвестира 32,8 милиона долара за разширяване в Marion. Доставчикът на автомобили от първо ниво почти утроява размера на операциите си и създава 80 работни места на пълен работен ден. Разширението от 108 005 квадратни фута ще бъде разположено в непосредствена близост до сегашното съоръжение от 57 600 квадратни фута.

Като глобален автомобилен доставчик от първо ниво, Aisin има близо 180 компании в общности по целия свят, казва Джон Д. Кьониг, президент по продажбите и маркетинга на Aisin World Corp. of America.

„Няма съмнение, че голяма част от нашия успех се основава на подкрепата на общността, която получаваме, и силната работна сила, предоставена от нашите местни партньори като Marion и Williamson County,” казва той. „Ние сме развълнувани от нашето разширяване и очакваме с нетърпение продължаващи и продуктивни отношения в бъдеще.“

Щатската служба за търговия и инвестиции работи, за да покаже силните страни на Илинойс по целия свят и да осигури повече работни места в щата от чужбина. 10-те задгранични офиса на отдела служат като очите и ушите на Илинойс в световен мащаб, като работят за откриване на тенденции и насърчаване на инвестициите. Офисите провеждат редовни събития за преки чуждестранни инвестиции, както и предоставят на чуждестранни компании информация за държавни услуги.

Популярна тема