Усилията за местно отглеждане на храна в Илинойс пускат корени

Усилията за местно отглеждане на храна в Илинойс пускат корени
Усилията за местно отглеждане на храна в Илинойс пускат корени
Anonim

Хранителни центрове се планират в най-малко три места в Илинойс, за да направят местно отглежданите култури по-достъпни за жителите наблизо.

Земеделие на Илинойс
Земеделие на Илинойс

Илинойс е дом на редица усилия да се направи храната, отглеждана в щата, по-достъпна за тези, които живеят в близост до фермите.

Едно такова усилие е Икономиката за ядене, инициатива за създаване на хранителни центрове, притежавани от общността, и кооперативи, притежавани от ферми, в регион от 32 окръга в централен Илинойс. Проектът работи в партньорство с местни ферми, училища, бизнес и членове на общността за развитие на съоръжения за производство, дистрибуция и преработка на храни, за да направят местните култури по-достъпни за повече хора.

Тера Брокман от Блумингтън, защитник на устойчивото земеделие в региона, казва, че хранителните центрове са идеалният начин местните култури да попаднат на местните трапези.

„Смятаме, че проекти като ядливата икономика улесняват производителите и купувачите на храни“, казва тя.

За да дадат тласък на програмата, Heartland Community College и Проектът за ядлива икономика получиха безвъзмездна помощ за селски бизнес предприятия от Министерството на земеделието на САЩ за подпомагане на дребни фермери и производители в региона. Безвъзмездната помощ ще бъде използвана за създаване на проект за хранителен център, който ще позволи на фермерите да събират, продават и разпространяват своите продукти на големи местни купувачи, включително училища, университети, болници и други институции и бизнеси.

Brockman казва, че хранителният център е необходим, за да направи дистрибуцията на местно отгледани култури по-ефективна и по-евтина за фермерите и купувачите. Подобни хранителни центрове са планирани и в други региони на Илинойс. Единият се намира в бившата база на военновъздушните сили Chanute близо до Rantoul. Партньорство, което включва местни колежи, фермерски организации и окръжно правителство, се опитва да определи дали хранителен център може да бъде практическа употреба за затворената база. Предложено е и съоръжение за биогорива.

В окръг Пеория длъжностни лица за разширяване на фермите и други разглеждат бивш работен лагер като възможно място за хранителен център или малък фермерски инкубатор или земеделска лаборатория за местни училища.

Популярна тема