Селското стопанство на Илинойс подрежда маса за глобалния износ на храни

Съдържание:

Селското стопанство на Илинойс подрежда маса за глобалния износ на храни
Селското стопанство на Илинойс подрежда маса за глобалния износ на храни
Anonim

С $9 милиарда приходи, включително $4 милиарда износ, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост на Илинойс изхранват света.

Земеделие на Илинойс
Земеделие на Илинойс

Илинойс е един от водещите щати за производство на земеделие и храни в нацията – и има място за растеж.

Селскостопанските стоки от Илинойс генерират приходи от над 9 милиарда долара годишно, като водещи са царевицата, соята, млечните продукти и домашните птици. С близо 1000 компании за производство на храни държавата е в добра позиция да превърне посевите и добитъка в хранителни и промишлени продукти.

Преработката на храни е водещата производствена дейност в щата, генерираща почти 13,5 милиарда долара приходи всяка година. Тези селскостопански стоки осигуряват основата за набор от продукти, които включват храна за животни, мастило, бои, лепила, дрехи, сапун, восък, козметика, лекарства, мебели, хартия и дървен материал. Повече от 275 милиона бушела царевица от Илинойс се превръщат в етанол всяка година, повече от всеки друг щат. Държавата също разработва възобновяеми горива, включително биодизелово гориво на основата на соя.

„Въпреки че е трудно да се проследи всяка селскостопанска стока от Илинойс до производствен продукт, произведен в щата, само големият размер и близостта на тези продукти и широкоразпространеният производствен капацитет в щата правят това мощна храна двигател,” казва Марк Дохърти, старши икономист и политически анализатор за Farm Bureau на Илинойс.

Износът на храни от Илинойс е също толкова впечатляващ. Щатът изнася повече от храната, която отглежда, и добитъка, който отглежда, отколкото повечето други щати, казва Дохърти. Например повече от 4 процента от зърното, произведено в Илинойс, се продава за износ. Илинойс е на второ място в страната по износ на селскостопански продукти с изпратени стоки на стойност близо 4 милиарда долара. Това представлява 7 процента от общия селскостопански износ на САЩ.

Само Чикаго има една от най-големите концентрации на бизнеси, свързани с храни, в света. В допълнение към идеалния климат и отличната почва, други конкурентни предимства, на които се радва Илинойс, са отличното му местоположение, 2000 мили междущатски магистрали и множество железопътни линии и модерни, ефективни летища. Илинойс също има повече от 1100 мили плавателни водни пътища.

Хранителните фирми се разширяват в Илинойс

Компаниите за производство на храни в Илинойс продължават да се разширяват в щата. Dutch Farms, която има дългогодишно наследство в бизнеса с яйца и млечни продукти, е водещ дистрибутор на млечни продукти, деликатеси, месо и хлебни продукти. Dutch Farms се премести в района на Чикаго преди около 13 години, когато се нуждаеше от по-големи дистрибуторски съоръжения, за да отговори на нарастващото национално и международно търсене на своите продукти. Компанията доставя продукти под своята марка Dutch Farms до 38 щата и осем държави.

„Преместването в Чикаго с неговия страхотен транспортен достъп и инфраструктура беше ключов фактор за нас,“казва Кевин ДеВрис, вицепрезидент и генерален мениджър на Dutch Farms. „Държавата и местната общност бяха много полезни при намирането на това пространство за нас.“

Dutch Farms изпраща повече от 35 до 40 камиона дневно от своето съоръжение от 350 000 квадратни фута, в което работят около 220 работници. Dutch Farms беше удостоена с наградата на Губернатора за износ за 2013 г. за изключителни постижения в износа на стоки от Илинойс по целия свят.

Голям производител на храни в Илинойс е Kraft Foods Group. През август 2013 г. Kraft, чиято глобална централа е в щата, обяви, че ще инвестира 40 милиона долара в производствената си база в Гранит Сити, създавайки 30 нови работни места. Заводът произвежда готови напитки. Kraft придоби съоръжението през 1991 г. и оттогава го разширява няколко пъти.

Скот Фрик, управител на завода Granite City на Kraft, казва, че компанията е видяла ползата от извършването на друга значителна инвестиция в Granite City и отбелязва подкрепата, която компанията е получила от лидерите за икономическо развитие на градско, окръжно и щатско ниво. „Имаме отлична работна сила тук, което е важно съображение при добавяне на работни места“, казва той.

Институт насърчава безопасна храна

С такъв огромен фокус върху производството на храни, безопасността на храните е основен фокус в Илинойс и дом на Института за безопасност и здраве на храните (IFSH), единствен по рода си приложен изследователски център за храни институт, който предоставя на академичните среди, правителството и хранително-вкусовата промишленост възможност да развиват и обменят знания, опит и експертиза за справяне с ключови проблеми в безопасността на храните, защитата на храните и храненето.

„Нашето новосъздадено IFSH отразява разширения обхват на изследванията, експертизата и разширените съоръжения, достъпни за нашите членове на хранително-вкусовата промишленост и правителствени партньори,“казва Робърт Е. Бракет, д-р, вицепрезидент и директор на IFSH, известен преди като Национален център за безопасност на храните и технологии.

Популярна тема