Индустрия на науките за живота в Илинойс: жива и растяща

Съдържание:

Индустрия на науките за живота в Илинойс: жива и растяща
Индустрия на науките за живота в Илинойс: жива и растяща
Anonim

Науките за живота и биотехнологиите са индустрия на стойност 98,6 милиарда долара в Илинойс, която поддържа 81 000 работни места.

Илинойска наука
Илинойска наука

Науките за живота са живи и здрави и се развиват в Илинойс.

От корпоративния свят до академичните среди и държавните изследвания, индустрията процъфтява в щата, тъй като е дом на някои от най-големите компании за наука за живота в нацията, включително Abbott Laboratories, Astellas, Baxter He althcare и Hospira.

Илинойс също има повече от 440 изследователски и развойни съоръжения и повече от 200 академични правителствени и неправителствени изследователски институции, посветени на открития и иновации в науките за живота.

Илинойс е генерирал 98,6 милиарда долара икономическа продукция в областта на биотехнологиите, поддържайки 81 000 работни места чрез повече от 3 500 биотехнологични организации, според доклад от 2013 г. на търговската група с нестопанска цел Illinois Biotechnology Industry Association.

Една от инициативите на IBIO, програмата PROPEL, подпомага растежа на новосъздадените компании в областта на науката за живота и биотехнологиите. От създаването си PROPEL е помогнал на повече от 85 компании да наберат 100 милиона долара инвестиционно финансиране.

„Искаме да помогнем за превръщането на Илинойс в един от най-добрите биотехнологични центрове на планетата“, казва Дейвид Милър, президент и главен изпълнителен директор на IBIO.

Помощник на предприемача

IBIO подпомага стартиращите фирми по време на техния критичен ранен етап, като намалява рисковете от спад, казва Милър. Изключително интензивният „учебен лагер“на IBIO за обещаващи компании предлага критичен анализ от опитни мениджъри и потенциални инвеститори.

„След като преминат през тази програма, шансът им да получат дългосрочни инвеститори се увеличава“, казва той.

Милър казва, че правителството на щата също е засилило подкрепата си за предприемачи в областта на науките за живота чрез програми като Програмата за инвестиционен кредит на Ангел, предназначена да предложи данъчен кредит на заинтересовани инвеститори, които направят инвестиция в един от щатските иновативни, квалифицирани нови бизнес начинания.

Образователните програми на IBIO за учители и ученици по математика и природни науки са предназначени да накарат повече млади хора да се вълнуват от потенциална кариера в една от областите на науките за живота.

Elevance Renewable Sciences е един пример от многото успешни истории в биотехнологичната индустрия в Илинойс. Със седалище в Удридж, Илинойс, Elevance е компания за специализирани химикали, която създава нови специални химикали от естествени масла.

„Нашият бизнес процъфтява в Илинойс. Той осигурява отличен дом за централата на нашата компания и нашите служители, базирани тук“, казва К’Лин Джонсън, главен изпълнителен директор на Elevance. „Очакваме с нетърпение да продължим да го виждаме да се развива във важен фактор в бързо развиващата се биотехнологична индустрия.“

Технологичните паркове стимулират фирмите за наука за живота

Също така подкрепя растежа на науките за живота в щата мрежа от осем технологични парка. Един от най-големите е Научно-технологичният парк на Илинойс в Скоки в района на Чикаго.

Паркът се намира на територията на кампус на бивша фармацевтична компания. Forest City Enterprises, разработчик на парка, преконфигурира съоръжението, придавайки му повече атмосфера, подобна на кампус. В момента 14 компании са наематели в офис парка, използвайки 550 000 квадратни фута пространство и наемайки повече от 1 200 души.

Когато генералният план на разработчика бъде напълно изпълнен, се очаква кампусът да предлага повече от 2 милиона квадратни фута пространство с 5 000 до 6 000 служители, работещи там. Наемателите на офис паркове са предимно в секторите на фармацевтиката, биотехнологиите и медицинските изделия в индустрията на науките за живота

Офис паркът също е дом на програма, свързана с Oakton Community College, за обучение на студенти по нанотехнологии. Завършилите тази програма могат да бъдат наети да работят в една от компаниите в кампуса на офис парка или в една от многото биотехнологични компании в региона.

„Имаме бизнес от всякакъв размер и вид в индустрията тук, в парка,“казва Майкъл Розен, старши вицепрезидент по развитието на нов бизнес за Science & Technology Group на Forest City. „Това е основен R&D актив за общността и държавата.“

Роузен оприличава проекта на търговски център в науките за живота. Forest City също си партнира с държавата в привличането на чуждестранни фирми в Илинойс. Един от наемателите на парка е AuraSense, LLC, биотехнологична компания на етап на развитие, преследваща търговския потенциал на инженерните наночастици.

„Когато обмисляхме офис пространство, искахме минимално застрояване“, казва Пинал Пател, анализатор за бизнес развитие за AuraSense.

Популярна тема