Иноваторите в енергийните технологии захранват по-голямата икономика на Филаделфия

Съдържание:

Иноваторите в енергийните технологии захранват по-голямата икономика на Филаделфия
Иноваторите в енергийните технологии захранват по-голямата икономика на Филаделфия
Anonim

Енергийните новатори се стичат към Голяма Филаделфия, където енергийната индустрия процъфтява благодарение на силна обществена подкрепа, стратегически партньорства и готов пазар.

Образ
Образ

Голяма Филаделфия възстановява икономиката си – буквално. Енергийните иноватори се стичат в региона, където индустрията процъфтява със силна обществена подкрепа, стратегически партньорства и готов пазар.

Със своите повече от 100 колежи и университети, осигуряващи както изследователска мощ, така и висококвалифицирана работна сила и богатство от рисков капитал, техническа поддръжка и други ресурси, регионът е създал процъфтяващ и разрастващ се енергиен сектор, който е създаване на милиони долари нови инвестиции и стотици нови работни места.

Силна мрежа, силни компании

Много от тези компании са привлечени от присъствието на Greater Philadelphia в най-голямата електрическа мрежа в страната, която се координира в зона от 13 щата от базираната във Valley Forge регионална преносна организация PJM. Чрез внимателно управление на потока на електроенергия през мрежата, PJM осигурява стабилност и ефективност на захранването за 60 милиона клиенти.

Заедно с PJM работят компании като Viridity Energy, които помагат на най-големите потребители на енергия в Голяма Филаделфия да управляват потреблението си от мрежата.

Основният продукт на Viridity е VPower, софтуерна платформа, която следи енергийния пазар на едро в реално време и автоматично коригира потреблението на енергия от клиента съответно. Компанията също така се консултира с големи потребители на енергия, за да им помогне да намерят начини да доставят част от собствената си енергия.

Viridity привлече вниманието на базираната в Япония ИТ фирма Mitsui & Co., Ltd., която планира да инвестира 15 милиона долара във Viridity и да пренесе продуктите на компанията в Европа и Азия. Viridity и Mitsui също планират да работят заедно по иновации като интелигентни и микро-мрежови системи.

Одри Зибелман, президент и главен изпълнителен директор на компанията, казва, че самата Голяма Филаделфия допринася за успеха на нейната компания.

„Университетите тук са важни за нас, защото се нуждаем от образовани работници, които са готови да правят нещата по различен начин“, казва тя. „И това местоположение ни дава изключителен достъп до големи пазари като Ню Йорк, Бостън и окръг Колумбия.“

Иновации за ефективност

Регионът е на върха на изследванията и иновациите, свързани с енергетиката, а прочутата военноморска база на Филаделфия е в епицентъра на тези усилия.

Финансиран от комбинирани $159 милиона федерални и щатски субсидии, Центърът за енергийно ефективни сгради (EEB) отвори врати в Navy Yard през февруари 2011 г. Основната цел на Хъба е да намали потреблението на енергия в търговските сгради с 20 процента до 2020 г. чрез усъвършенствани енергийни модернизации на цялата сграда. За постигане на тази цел усилията на EEB са съсредоточени върху ускоряването на приемането на усъвършенствани енергийни модернизации, нови, но доказани технологии, системи и процеси, които могат да доведат до значителни икономии на енергия и в крайна сметка икономически спестявания.

Лори Актман, заместник-директор на EEB, казва, че тези усилия могат да включват всичко - от системни надстройки до активно управление на потреблението на енергия от служителите.

Това е амбициозен проект, подпомаган от коалиция от училища, лаборатории, комунални услуги и организации за икономическо развитие, подкрепяна от Пенсилванския държавен университет.

„Имаме мислители, които въвеждат иновативни идеи, съчетани с компании, които се опитват да ги реализират. Те се подиграват по начин, който генерира реални решения,” казва Актман.

Регионът вече е лидер в сградите, сертифицирани по LEED, със 193 с обща площ от 22,1 милиона квадратни фута, както и 336 регистрирани по LEED сгради с обща площ от 103,9 милиона квадратни фута към август 2012 г.

Филаделфия през 2012 г. се присъедини към малък, но нарастващ списък от градове, задължаващи собствениците на търговски сгради с вътрешна подова площ от 50 000 квадратни фута или повече да „измерят“своите сгради годишно.

Сравнителният анализ изисква собствениците да въведат потреблението на енергия и вода от своите сгради в инструмент за данни на Агенцията за опазване на околната среда, който сравнява използването на ресурсите на сградата със сгради от подобен тип, размер и употреба и генерира резултат от 1-100 и доклад.

Градовете, които са направили подобни изисквания, са отбелязали 6 до 7 процента намаление в потреблението на енергия, тъй като собствениците на сгради са направили имотите си по-ефективни, за да намалят разходите и да изравнят условията на играта с конкурентите.

Редица зелени технологични компании имат дейност в региона с разнообразен фокус, включително проектиране на зелени сгради, производство на материали, използвани в производството на слънчева енергия, интелигентни мрежови технологии, енергийно ефективни системи за управление и производство на електроенергия с помощта на възобновяеми източници.

Една от тях, Mark Group, достига до собствениците на жилища. Базираната в Англия компания отвори централата си в Северна Америка в Navy Yard през 2010 г.

Mark Group инсталира енергийно ефективни решения като изолация, прозорци против буря и LED осветление; извършва енергийни обследвания; и услуги ОВК и слънчеви енергийни системи. Около 1500 собственици на жилища във Филаделфия наемат всяка година Mark Group и компанията планира да се разшири в Чикаго, Бостън и Балтимор през следващите пет години.

Аби Файнщайн, мениджър продажби и маркетинг, не е изненадана от този бърз успех: тя го вижда като естествен резултат от силната обществена подкрепа на Greater Philadelphia за иновативни енергийни компании. Както национално признатата програма EnergyWorks, така и Службата на кмета за устойчивост помогнаха на Mark Group да намери изпълнители и да разбере по-добре пазара – който Фейнщайн описва като „огромен“.

„Пазарът тук има точната комбинация от нужди, образование и желание“, казва тя. „Надяваме се повече компании, свързани с енергетиката, да се присъединят към нас, защото това може само да разпространи осведомеността и да повиши вълната за всички.“

Популярна тема