Изследователският център на Comcast затвърждава Филаделфия като технологичен център

Съдържание:

Изследователският център на Comcast затвърждава Филаделфия като технологичен център
Изследователският център на Comcast затвърждава Филаделфия като технологичен център
Anonim

Иновациите са икономическото гориво на Голяма Филаделфия. Способността на региона от 11 окръга да развива, привлича и задържа предприемачески талант стартира бързо развиващи се компании като RJMetrics, Clutch, Vuzit и OneTwoSee.

Образ
Образ

Въпреки че вече е изградила процъфтяващ технологичен сектор, Голяма Филаделфия ще подобри репутацията си от световна класа като център на иновациите – и ще подобри силуета на града – благодарение на съоръжение на стойност 1,2 милиарда долара, планирано от Comcast.

Базираната във Филаделфия комуникационна компания, майка на NBC Universal, планира 59-етажна кула, която ще се издига на 1121 фута до нейния глобален щаб в сърцето на града.

По-важно от това как изглежда сградата отвън е какво ще се случи отвътре. Компанията, която обяви планирано придобиване на Time Warner Cable през февруари 2014 г., планира да превърне Центъра за иновации и технологии в специален дом за нарастващата си работна сила от технолози, инженери и софтуерни архитекти.

Очаква се новият център да създаде икономическа активност в щата на стойност 2,75 милиарда долара и да създаде повече от 20 000 временни работни места, 4 000 постоянни работни места в щата и 2 800 нови постоянни работни места в Филаделфия.

Comcast ще използва около 75 процента от сградата за своя технологичен персонал. Това ще бъде и новият дом на филиала на NBC и Telemundo на Филаделфия, създавайки медиен център в сърцето на града. И ще предложи място за други местни технологични стартиращи компании, които са в изобилие в целия регион.

Район, който се простира от Стария град на Филаделфия през неговия квартал Northern Liberties, е получил прякора N3rd Street и е населен от множество технологични компании и пространства, насочени към технологични предприемачи.

Две съвместни работни пространства в квартал N3rd Street включват Indy Hall и Devnuts, места, където предприемачите могат да се ангажират и да се свързват с други предприемачи.

Регионът е пълен с успехи на технологични стартиращи компании. Clutch, приложение за електронна търговия, което съчетава електронни подаръци, програми за лоялност и награди за търговци, стартира в сутерен. RJMetrics, чийто аналитичен софтуер предоставя на малки и средни компании за електронна търговия инструменти, които някога са били запазени за големи фирми с дълбоки джобове, „лансирани“на тавана на съосновател.

И двете технологични компании отбелязаха експоненциален растеж. И в двата случая идеята, която се превърна в компания, е започнала някъде другаде – за RJMetrics, в Манхатън, за Clutch, в Силиконовата долина – но основателите умишлено са се върнали у дома, за да създадат магазин в Голяма Филаделфия.

„Разходите за провеждане на експерименти за това какво работи като бизнес е наполовина или по-малко от това, което би било в Ню Йорк или The Valley,“казва Робърт Мур, главен изпълнителен директор на RJMetrics.

Анди О’Дел, главен търговски директор на Clutch, казва, че достъпността на района, дори измерена спрямо други градове на източното крайбрежие, е голяма привлекателност.

„Това се проявява в ситуация на конкурентно наемане“, казва О’Дел. „Това също така ни дава ценово предимство.“

Инвестициите в технологии изпреварват САЩ

Способността на региона от 11 окръга да развива, привлича и задържа предприемачески талант стартира бързо развиващи се компании в индустрии като възобновяема енергия, разработка на видео игри, мобилни устройства, биотехнологии и услуги за електронна търговия.

Неотдавнашно проучване на Ernst & Young, Ben Franklin Technology Partners от Southeastern PA и Greater Philadelphia Alliance for Capital and Technologies установи, че между януари 2008 г. и юни 2013 г. Голяма Филаделфия е виждала $4.1 милиард са инвестирани в технологични компании на ранен етап в региона.

Сделките за рисков капитал през 2012 г. са се увеличили със 17 процента спрямо предходната година, въпреки че са намалели с 3 процента в Съединените щати като цяло.

Приложения за предприятия и игри

Новите технологични играчи включват Vuzit, който е разработил софтуер за споделяне и контролиране на документи, изображения и друго чувствително съдържание в мрежата; и OneTwoSee, което помага на свързаните със спорта предприятия да монетизират ангажираността на феновете.

FireWater Games, в Rutgers Camden Technology Campus, насочва вниманието си към „носимите устройства“в уелнес пространството. В „Интернет на нещата“идеята е микро приложения, които предоставят силно персонализирано изживяване, предназначено да промени поведението, казва основателят Ванс Соудърс.

Освен това, Philadelphia Game Lab, също в Center City, работи с местни университети и експерти от индустрията, за да създаде център за разработчици на игри, издатели, инвеститори и свързани бизнеси.

„Започването и разрастването в Калифорния не беше правилната стратегия поради множество причини“, казва О’Дел. „Нарочно се установихме във Филаделфия. Ние сме деца от Филаделфия, които вярват в бъдещето на Фили и искат да участват в него, голяма или малка.”

Местни основатели, местни служители

През януари 2011 г. RJMetrics нае четирима души, включително двамата съоснователи, които се срещнаха като колеги във фирма за рисков капитал в Ню Йорк. До края на 2013 г. компанията имаше екип от 40 души в Сентръл Сити.

„Ние винаги наемаме“, казва Мур.

Софтуерният пакет RJMetrics предоставя на стотици онлайн търговци анализи, които им помагат да вземат по-добри бизнес решения, включително най-печелившата възвръщаемост на маркетинговите долари. Компанията има силна връзка с инженерната програма в университета Drexel и е наела почти 10 завършили Drexel.

Clutch сега е в Ambler, северозападно от Center City, в рекултивирана тухлена сграда. Сградата от края на 1800 г., някога съоръжение за производство на електроенергия за завод на място, има огромни прозорци навсякъде. Това е, казва О’Дел, „много по-малко подобно на сутерен.”

През 2013 г. компанията затвори серия B на стойност $5,3 милиона; купи ProfitPoint, карта за подарък и доставчик на платформа за лоялност, и неговите 3 000 търговски акаунта; и получи наградата за най-добро мобилно приложение от Emerging Payments Ltd.

„Започването в Калифорния и разрастването в Калифорния не беше правилната стратегия поради редица причини“, казва О’Дел. „Нарочно се установихме във Филаделфия. Ние сме деца от Филаделфия, които вярват в бъдещето на Фили и искат да участват в него, голяма или малка.”

Популярна тема